با تمام ورزشگاه های قطر برای جام جهانی آشنا شوید + ویدئو

3.9
از 119 رای
سفرنامه نویسی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
استادیوم‌های قطر که منتظر جام جهانی هستند + ویدئو
01 آذر 1401 12:00
7

قطر به عنوان نخستین کشور عربی و دومین کشور آسیایی این افتخار را دارد که میزبان بیست و دومین دوره مسابقات جام جهانی فوتبال شود. فوتبال محبوب‌ترین شاخه ورزشی در جهان است و جام جهانی نیز در کنار المپیک تابستانه، از مهم‌ترین رویدادهای تاریخ ورزش است. 

جام جهانی قطر از 30 آبان سال جاری آغاز می‌شود و در 27 آذر به اتمام می‌رسد. پیش بینی می‌شود 1.5 میلیون نفر به این کشور سفر کنند و بازی‌ها را در ورزشگاه های قطر تماشا کنند. به همین دلیل، قصد داریم شما را با استادیوم های قطر برای جام جهانی 2022 آشنا کنیم تا جزئیات بیشتری درباره ورزشگاه های جام جهانی قطر بدانید. همراه لست سکند باشید.

07.jpg

ویدئو استادیوم‌های قطر برای جام جهانی 

 استادیوم های قطر برای جام جهانی در یک نگاه

در بیست و دومین دوره جام جهانی فوتبال، این کشور 8 ورزشگاه را برای برگزاری 65 مسابقه و میزبانی تماشاچیان و مسافران تور جام جهانی قطر از سراسر دنیا درنظر گرفته است که تمامی آن‌ها از ویژگی و استانداردهای به‌خصوصی پیروی می‌کنند. ورزشگاه های جام جهانی 2022 قطر مجهز به امکاناتی چون، فناوری کربن خنثی، سیستم تهویه هوا، سقف متحرک برقی و صفحه نمایش اختصاصی می‌شود. البته مهم‌ترین ویژگی ورزشگاه های جام جهانی قطر که مسئولین سازنده آن تاکید زیادی بر آن داشتند، پایدار بودن ورزشگاه‌ها (ار لحاظ طبیعی) و استفاده از مواد بازیافتی در ساخت این استادیوم‌ها است.

استادیوم های قطر برای جام جهانی.jpg lastsecond.ir
ورزشگاه های جام جهانی قطر

1. استادیوم الجنوب (Al Janoub Stadium)

استادیوم الجنوب که با نام استادیوم الوکره (Al-Wakrah Stadium) شناخته می‌شد، پس از بازسازی استادیوم بین المللی خلیفه دومین ورزشگاهی بود که برای بازی‌های جام جهانی قطر آماده شد. استادیومی که در ساخت آن از المان‌های معماری نئوفوتوریسم و پست مدرن استفاده شده است و نمای خارجی آن نیز الهام گرفته از جهازاتی (لنج های سنتی) هست که اعراب در گذشته برای صید مروارید استفاده می‌کردند. جالب است بدانید به غیر از برگزاری مسابقات فوتبال در استادیوم الجنوب قطر امکانات دیگری مانند: رستوران، فروشگاه، سالن عروسی، موسسه آموزشی، پیست دوچرخه سواری و اسب سواری هم در این مجموعه دارد!

از ویژگی‌های مهم این ورزشگاه جام جهانی قطر می‌توانیم به فاصله 23 کیلومتری‌اش از شهر دوحه اشاره کنیم. ضمن اینکه ظرفیت 40 هزارنفری استادیوم الجنوب قرار است پس از مسابقات مجدداً به 20 هزار نفر کاهش پیدا کند و بخش‌های حاصل از این کاهش ظرفیت به کشورهایی که فاقد امکاناتی مثل زیرساخت‌ ورزشگاه های جام جهانی قطر هستند منتقل شود. وجود سیستم تهویه در داخل ورزشگاه های قطر امری معمول بوده و استادیوم الجنوب نیز از این امکانات برخوردار است.

  • ظرفیت: 40.000 نفر
  • زمان ساخت: 2019
  • شهر: وکره
  • میزبان مسابقات: دور یک هشتم
ورزشگاه الجنوب قطر.jpg  lastsecond.ir
استادیوم الجنوب یکی از ورزشگاه های جام جهانی 2022 قطر

 موقعیت استادیوم الجنوب قطر در نقشه

2. استادیوم احمد بن علی (Ahmad Bin Ali Stadium)

احمد بن علی تنها استادیومی است که در شهر الریان قطر میزبان بازی‌های جام جهانی خواهد بود. این استادیوم که در لیگ ستارگان قطر به عنوان ورزشگاه اصلی باشگاه ورزشی الریان شناخته می‌شود در سال 2003 ساخته شد، امّا برای اینکه استانداردهای لازم را برای برگزاری جام جهانی دریافت کند، بازسازی شد. این استادیوم به دلیل ظاهر مواجی که دارد مورد توجه قرار گرفته است. درست مثل بسیاری از ورزشگاه های جام جهانی قطر ظرفیت استادیوم احمد بن علی پس از اتمام جام جهانی کاهش پیدا خواهد کرد.

از آن‌جایی که این ورزشگاه جام جهانی قطر نسبت به مورد قبلی قدمت بیشتری دارد، آماده‌سازی آن برای میزبانی مسابقات، نوعی بازسازی تمام عیار به حساب می‌آید که بیش از 90 درصد مصالح به کار رفته در آن را مواد بازیافتی تشکیل داده‌اند. تنها استفاده این ورزشگاه قطر برای جام جهانی نیست، بلکه به دلیل نزدیکی به مناطق تاریخی این کشور نقش مهمی در گردشگری مناطق محلی دارد. احمد بن علی نیز از حداقل امکانات داخل ورزشگاه های قطر برخوردار است و از نظر نزدیکی با دوحه شرایط خوبی دارد؛ به طوری‌که در کمتر از نیم ساعت می‌توانید از دوهه به این ورزشگاه جام جهانی قطر بروید.

  • ظرفیت: 40.000 نفر
  • زمان ساخت: 2003
  • شهر: الریان
  • میزبان مسابقات: گروهی و یک هشتم
استادیوم احمد بن علی.jpg  lastsecond.ir
استادیوم احمد بن علی یکی از ورزشگاه های قطر برای جام جهانی

 موقعیت ورزشگاه احمد بن علی قطر در نقشه

3. استادیوم بین المللی خلیفه (Khalifa International Stadium)

استادیوم بین المللی خلیفه مشهورترین و اولین استادیوم قطر است که در سال 1976 ساخته شد و مجددا در سال 2017 به منظور میزبانی جام جهانی بازسازی شد. البته پیش از این رویداد مهم، این ورزشگاه میزبان مسابقات بین المللی نظیر جام ملت‌های آسیا بوده است. همچنین باید بدانید که در تاریخ 30 آبان، نخستین بازی ایران در جام جهانی قطر مقابل تیم انگلیس در استادیوم بین المللی خلیفه برگزار خواهد شد. خلیفه، از نزدیک‌ترین استادیوم های جام جهانی قطر به دوحه است به طوری که تنها یازده کیلومتر از مرکز این شهر فاصله دارد.

  • ظرفیت: 40.000 نفر
  • زمان ساخت: 1976
  • شهر: دوحه
  • میزبان مسابقات: گروهی، یک هشتم، رده بندی
استادیوم خلیفه قطر.jpg
استادیوم خلیفه قطر یکی از ورزشگاه های قطر در جام جهانی

موقعیت استادیوم خلیفه قطر  در نقشه

4. استادیوم شهر آموزش (Education City Stadium)

در شهر آموزشِ الریان قطر فوتبال دوستان می‌توانند شاهد ورزشگاهی نوساز و زیبا به نام «شهر آموزش» باشند که همانند الماسی در بیابان می‌درخشد. البته که در اطراف این ورزشگاه محوطه سازی جذابی ساخته شده است اما استادیوم شهر آموزش ساخته شده است تا کانون توجه را به خود جلب کند. استادیوم شهر آموزش همانند اکثر استادیوم های قطر برای جام جهانی 2022 با اتمام این رویداد کاهش ظرفیت پیدا می‌کند و 20.000 صندلی آن به ورزشگاه کشورهای در حال توسعه اهدا خواهد شد. این استادیوم از آن دسته از ورزشگاه های جام جهانی قطر است که دسترسی بسیار آسانی به ایستگاه مترو دارد و با کمتر از ده دقیقه پیاده‌روی می‌توانید به ایستگاه مترو شهر آموزش در خط سبز مترو قطر برسید.

  • ظرفیت: 40.000 نفر
  • زمان ساخت: 2020
  • شهر: الریان
  • میزبان مسابقات: گروهی، یک هشتم و یک چهارم
ورزشگاه شهر آموزش.jpg lastsecond.ir
استادیوم شهر آموزش قطر 

موقعیت استادیوم شهر آموزش قطر در نقشه

5. استادیوم الثمامه (Al Thumama Stadium)

الثمامه یکی از مجهزترین و خاص‌ترین ورزشگاه های قطر برای جام جهانی است که معماری بسیار فوق العاده‌ای دارد. این ورزشگاه همانطور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید به شکل قهفیه، کلاهی سنتی که مردان‌ عرب به سرشان می‌گذارند طراحی شده است. به غیر از جذابیت بصری، ورزشگاه الثمامه از لحاظ امکانات یکی از پیشرفته‌ترین ورزشگاه‌های جهان شناخته می‌شود که یک نمونه آن قرار دادن صفحه نمایش مقابل هر صندلی ورزشگاه است که در داخل ورزشگاه های قطر مثل و مانند ندارد. همچنین غالب فضای سبز استادیوم الثمامه، متشکل از گیاهان بومی قطر است. سومین بازی ایران در جام جهانی مقابل تیم آمریکا در این استادیوم برگزار می‌شود.

  • ظرفیت: 40.000 نفر
  • زمان ساخت: 2021
  • شهر: دوحه
  • میزبان مسابقات: مسابقات گروهی، یک هشتم نهایی، یک چهارم نهایی
ورزشگاه الثمامه lastsecond.ir.jpg
ورزشگاه الثمامه از ورزشگاه های جام جهانی 2022 قطر

موقعیت استادیوم الثمامه قطر در نقشه

  

6.  استادیوم البیت (Al Bayt Stadium)

یکی مهم‌ترین استادیوم های قطر برای جام جهانی که میزبان بازی افتتاحیه خواهد بود ورزشگاه استادیوم البیت است. البیت دومین استادیوم بزرگ قطر در جام جهانی 2022 است و 9 بازی جام جهانی در آن برگزار می‌شود. طراحی این استادیوم الهام گرفته از تاریخ فرهنگ عرب و بادیه نشینان است که این نما در سقف استادیوم البیت کاملا مشهود است. در داخل این استادیوم هتل‌ لوکسی ساخته شده است که بالکنِ اتاق‌های آن رو به زمین فوتبال است. بسیاری از مردم و متخصصین البیت را بهترین ورزشگاه قطر برای جام جهانی می‌دانند.

  • ظرفیت: 60.000 نفر
  • زمان ساخت: 2020 
  • شهر: الخور
  • میزبان مسابقات: گروهی تا نیمه نهایی
استادیوم البیت.jpg lastsecond.ir
استادیوم البیت قطر

 موقعیت استادیوم البیت قطر در نقشه

 

7.  استادیوم 974 (974 Stadium)

در تیترهای قبلی اشاره کردیم که طراحی پایدار یکی از الگوهای اصلی ساخت و بازسازی استادیوم های قطر برای جام جهانی 2022 بود. ورزشگاه راس ابوعبود که بیشتر با نام استادیوم 974 شناخته می‌شود، نخستین استادیوم مدولار یا پودمانی خواهد بود که از 974 کانتینر ساخته شده است. جالب است بدانید که بر خلاف بسیاری از استادیوم های جام جهانی قطر که پس از اتمام مسابقات کاهش ظرفیت را تجربه می‌کنند، این استادیوم قرار است به طور کلی از لیست ورزشگاه های قطر خط بخورد و از قطعات و کانتینرهایش برای مصارف صنعتی و تأسیس یک استادیوم در کشورهای جهان سومی استفاده شود.

  • ظرفیت: 40.000 نفر
  • زمان ساخت: 2021
  • شهر: دوحه
  • میزبان مسابقات: گروهی و یک هشتم
استادیوم 974.jpg lastsecond.ir
استادیوم 974 یکی از ورزشگاه های قطر برای جام جهانی

موقعیت استادیوم 974 قطر در نقشه 

 

8. استادیوم ملی لوسیل (Lusail Iconic Stadium)

در آخر به معرفی بزرگ‌ترین و مهم‌ترین استادیوم قطر برای جام جهانی 2022 می‌رسیم، استادیومی که میزبان فینال بیست و دومین دوره جام جهانی خواهد بود. ظرفیت استادیوم لوسیل پس از اتمام جام جهانی قطر به 40.000 نفر کاهش خواهد یافت و در عوض از فضای خالی ایجاد شده امکانات مختلفی مانند فروشگاه، کافه، کلینیک درمانی و تجهیزات آموزشی و وزرشی اضافه می‌شود. بد نیست اضافه کنیم که در بین ورزشگاه های جام جهانی قطر، لوسیل بیشترین ظرفیت و بزرگ‌ترین فضا را دارد.

  • ظرفیت: 80.000 نفر
  • زمان ساخت: 2021
  • شهر: لوسیل
  • میزبان مسابقات: گروهی تا فینال
استادیوم لوسیل.jpg lastsecond.ir
لوسیل، بزرگترین استادیوم قطر برای جام جهانی 2022 

موقعیت استادیوم لوسیل قطر در نقشه 

سخن آخر

در این مطلب استادیوم های قطر برای جام جهانی را معرفی کردیم. استادیوم‌ های جام جهانی قطر با الهام گرفتن از المان‌های عربی در طراحی، استفاده به روز‌ترین فناوری‌های حال حاضر دنیا و قابلیت استفاده چند منظوره، علاوه بر یک زمین فوتبال، همانند شهرهای پایدار یک استادیوم پایدار خلق کرده‌اند.

 

تألیف: تیم نویسندگان لست سکند

 منابع: qatar2022 و stadiumguide

مهدی فتاحی
مهدی فتاحی

نویسندگی جورترین پازلی است که در زندگی پیدا کرده‌ام. به عنوان برنامه‌نویسی که نویسنده هم هست، باور دارم تلفیق هر چیزی با نوشتن، لذت‌بخش‌تر می‌شود. فرقی نمی‌کند چه علاقه‌ای دارید و چه کاری انجام می‌دهید، نوشتن همان چاشنی است که هر کاری را جذاب‌تر می‌کند.