فروش هواپیما و تامین قطعات هواپیماهای فرسوده، هدف بوئینگ در ایران

4
از 1 رای
سفرنامه نویسی لست‌سکند - جایگاه K دسکتاپ
20 بهمن 1394 09:00
0

با توجه به رقابت شرکت های « بویینگ» و «ایرباس»، محتمل است که شرکت آمریکایی بویینگ به آرامی به دنبال کسب قراردادهایی با ایران باشد.

به گزارش پایگاه اینترنتی رادیوی ملی آمریکا (ان پی آر) ، بویینگ پیش از پیروزی انقلاب اسلامی سال 1979 در ایران بزرگ ترین تامین کننده هواپیماهای غیرنظامی برای این کشور بود و با وجود تیرگی روابط دو کشور، ایران از آن زمان تاکنون به استفاده از این هواپیماها در چند دهه گذشته ادامه داده است.

این پایگاه خبری در گزارشی به شرح زیر نوشت: به عنوان بخشی از توافق هسته ای اخیر و برداشته شدن تحریم ها، بویینگ یک بار دیگر مجاز است که به ایران هواپیما بفروشد و ایران نیز به شدت خواستار نوسازی هواپیماهای تجاری خود است.

هفته گذشته ایران برنامه اولیه ای برای خرید 118 هواپیما از شرکت «ایرباس» مستقر در فرانسه در قالب قراردادی به ارزش حدود 27 میلیارد دلار اعلام کرد.

با این حال، «گوردون جاندرو» سخنگوی شرکت بویینگ می گوید: اگر بنا باشد به شرکت های تایید شده ایرانی هواپیما بفروشیم، گام های مختلفی وجود دارد که باید برداشته شود اما فعلا به ارزیابی شرایط ادامه می دهیم.

«آدام پیلارسکی» معاون رئیس شرکت مشاوره هواپیمایی «آویاتس» می گوید که احتیاط شرکت بویینگ در زمینه هر گونه قراردادی با ایران کاری عقلانی است. موضوعات حقوقی پیچیده مختلفی وجود دارد که وکلا باید آن ها را بررسی کنند.

براساس این گزارش، شرکت های بویینگ و ایرباس در سطح جهانی برای فروش هواپیما رقابت دارند اما پیلارسکی می گوید که دلیلی برای هراس بویینگ از شکست در بازار ایران وجود ندارد.

معاون شرکت آویاتس در عین حال تاکید کرد: طبیعی است هر کشوری که می خواهد هواپیما خریداری کند از برگ شرکت های دیگر برای چانه زنی بر سر قیمت در قرارداد استفاده کند و محتمل است که بویینگ هم اکنون بی سر و صدا به دنبال قرارداد با ایران باشد.

معاون شرکت مشاوره ای آویاتس تاکید کرد: بسیار تعجب خواهم کرد اگر ایران فقط از شرکت ایرباس هواپیما خریداری کند و از بویینگ هیچ هواپیمایی نخرد. این امر برای من شگفتی بزرگی خواهد بود و اصلا منطقی نیست.

از سوی دیگر، «ریچارد ابولافیا» (Aboulafia) از تحلیلگران شرکت مشاوره هواپیمایی «تیل گروپ» می گوید که ایران ممکن است بجای خرید، تصمیم به اجاره هواپیماهای جدید بگیرد.

وی می گوید که از دست دادن قرارداد تاثیر زیادی بر بویینگ نخواهد داشت.

ابولافیا افزود: حتی اگر بویینگ هواپیمایی به ایران نفروشد، این شرکت می تواند از راه دیگری پول زیادی به دست آورد؛ بسیاری از این جت های قدیمی ایران که هنوز در ایران مورد استفاده هستند به شدت نیازمند قطعات یدکی بویینگ و تعمیر و نگهداری هستند.



منبع:ایرنا

لست سکند
لست سکند

سایت لست‌سکند از سال 1389 آغاز به کار کرد. از همان ابتدا، بخش مجله گردشگری راه‌اندازی شد تا بتواند با توجه به نیاز اهالی سفر، اطلاعات به‌روز و کاربردی را با مخاطبان به اشتراک بگذارد.