سرای عامری ها یکی از رستوران های سنتی کاشان است که هرچند خودش مجلل است، ولی در فضایی سنتی و تالاری پر از آیینه کاری قرار گرفته. طبیعتا غذا خوردن در همچین جایی که نمونهاش در ایران چندان زیاد نیست و مختص همان حال و هواست، شگفتزدهتان خواهد کرد. یک خوبی دیگر غذا خوردن در این تالار تماشای جاهای دیدنی خانه، مثل سرداب، قالیباف خانه و گالریهایش است. اما ایراداتی نیز به رستوران تالار آیینه وارد است، مثل انتخاب های محدود و سرویس دهی کُند.
روزهای تعطیل و عید، غذاها در اینجا به صورت بوفه سرو میشوند که شامل جوجه، قرمهسبزی، زرشک پلو وشیرین پلو و انتخاب های دیگر است، اما در مواقع دیگر باید از بین همان غذاهای محدود منو یکی را انتخاب کرد. حتما سوالتان این است که در این رستوران چی باید سفارش داد؟ بهترین غذاهای اینجا، همان غذاهای محلی کاشان است. خورشت لوبیا سفید و گوشت، کوفته سماغ و شفته بادمجان از بهترینها میتواند باشد. از فسنجان و کشک بادمجان و ته چین بادمجان اینجا هم زیاد تعریف میکنند.
این رستوران بخشی از هتل به همین نام(عامریها)می باشد که تقریبا در بافت قدیمی شهر و در نزدیک خانه های قدیمی(بروجردی و طباطبایی)قرار گرفته است.
مسافرت من به کاشان در زمان تعطیلات عید فطر بود که این بسیار شلوغ شده بود و باید گفت که البته کاشان ظرفیت این همه مسافر را نداشت. با توجه به پیک مسافرت، هتل کاملا پر و رستوران برای ناهار زمانبندی یک ساعتا برای هر مهمان را کرده بود که از ساعت یک تا ساعت سه پذیرش با رزرو قبلی را انجام می داد که باید تحسین کرد که در این خصوص به خوبی مدیریت کرده بود.
من از روز قبل رزرو کرده بودم و انصافا هم زمانبندی، سرویس دهی، کیفیت غذا بسیار عالی بود البته باید گفت که غذا کمی گران بود ولی خب ارزش داشت.
فضای رستوران که داخل هتل بود بسیار جذاب با معماری سنتی و قدیمی ایرانی بود.
یکی از انتخابهای جذاب برای غذا خوردن در کاشان رستوران سرای عامریهاست. هم نزدیک به خانه های تاریخی شاخصِ کاشان واقع شده، هم خودش خانه ای تاریخی است(که الآن کاربری هتل دارد) و به این ترتیبوقت غذا خوردن هنوز در حال مزه مزه کردن جاذبه های معماری شهر هستیم و هم منوی خوب و متنوعی دارد و انتخاب به فهرست همیشگی کبابها و یکی دو خورش آشنا و کشک و بادمجان محدود نمیشود! تا به حال برنج و خرما در منوی رستوران یا در بشقابتان دیده اید؟... این جا میبینید. جاذبه دیگر اینجا این است که به جای نانهای نه چندان تازه مرسوم و پلاستیک پیچ شده برایتان نان خشک کاشانی سر میز می آورند! کارکنان هم خوش برخورد و سریع و کم خطا هستند.
کباب دیگی من خارق العاده نبود و از پنهان شدنش زیر این همه گوجه هم خوشحال نبودم اما در مجموع تجربه غذا خوردن در سرای عامریها معمولا دلپذیر است.
ما ساعت 12 ظهر تماس گرفتیم با رستوران که گفتن رزرو نداریم. حدود ساعت 3 حضوری رفتیم و از رسپشن هتل خواستیم بپرسه میتونیم بریم رستوران یا نه؟ که جواب مثبت بود. رستوران تقریبا خلوت بود(2-3 میز پر بود) و همون اول گارسون ازمون خواست زود غذا رو سفارش بدیم چون اشپزخونه داره بسته میشه(سرویس دهی این رستوران برای ناهار فقط تا ساعت 3 هست) که ما غذاهامونو سفارش دادیم.یکی دوتا از غذاهای منو رو هم تموم کرده بودن. مدت زمانی که طول کشید غذا بیاد سر میز تقریبا طولانی شد. سفارشات ما سبزی پلو با ماهیچه، ته چین مرغ، جوجه کباب و قیمه نثار بود. ماست مرصعش و پیشنهاد میکنم چون خیلی ترکیب جالب و خوشمزه ای بود. غذاها تو ظروف قدیمی سرو میشد که در نوع خودش و با توجه به حال و هوای اونجا جالب بود. ظاهر و طعم همه غذاها خوب بود.ماهیچه ش استخوان نداشت. قیمه نثار درحد قیمه نثار اصل قزوین نبود که خب توقعی هم نمیره تو کاشان این غذا در حد قزوین سرو بشه. موقع خروج از رستوران هم برگه نظرسنجی درمورد غذا بهمون دادن قیمت کلی شش پرس غذا 528 هزار تومن شد.(قیمت ها با توجه به کیفیت مناسب بود،اما به طور کل جز رستوران های قیمت بالا تقسیم بندی میشه) با فاکتوری که از رستوران دارید میتونید از خانه عامری ها بازدید رایگان داشته باشید(به طور کلی فقط برای بازدید از این خانه ها که الان هتل شدن مثل اینجا و مهینستان راهب و... باید ورودی پرداخت کنید) بعد بازدید از حیاطش مهمون یکی از کافه های زیرزمینی سرای عامری ها شدیم و چای سفارش دادیم.هر قوری چای تک نفره 10 هزار تومن. کلیه محوطه های سرای عامری تو اون تایمی که ما اونجا گذروندیم خیلی خلوت بود.
رستورانی در فضای بسیار زیبای سرای عامری ها ... کیفیت غذاها تقریبا خوب بود خورشت آلو اسفناج و کبابی که مثل تابه ای بود (متاسفانه اسش و یادم نیست) عالی بود کباب کوبیده ش خیلی جالب نبود جوجه هم خوب بود
در کل راضی بودیم و تجربه جالبی بود. در ضمن وقتی رستوران و رزرو کنید دیگه نیازی به تهیه بلیط برای بازدید از هتل ندارید.
#تایسیز
ساختمانهای قدیمی که بازسازی هنرمندانه ای شده باشند و کاربریهای درخور زمان خودر گرفته باشند، همیشه جذاب و دوستداشتنی اند.
سرای عامریهای کاشان نمونه خوبی از تبدیل بنایی قدیمی به هتل، رستوران، کافه، گالری و فضاهایی اقامتی فرهنگیست.
رستوران هتل برای استفاده مسافران است اما اگر از قبل هماهنگ کرده باشید یا از مسول مجموعه درخواست کنید و جای خالی و غذا داشته باشند، به شما هم اجازه استفاده میدهند.
ما در هربار سفر به کاشان اولین انتخابمان این رستوران است. فضای سنتی خوب به همراه مبلمانی راحت و مدرن، گارسونهایی خوش برخورد و از همه مهمتر غذاهای سنتی و کاشانی کع گرچه به علت تعداد کم مسافران هتل، تنوع خیلی زیادی ندارند اما جذاب و با حق انتخاب مناسبی هستند.
با وجود سرویس خوب و غذای خوشمزه و فضای عالی، قیمت رستوران اصلا بالا نیست و با رستوران متوسطی در تهران برابری میکند.
کافه مجموعه که از داخل حیاط ورودی دارد هم منو خوب و فضای جذابی دارد و آنرا هم به شما پیشنهاد میکنم.
معمولا در گالریهای این مجموعه هم نمایشگاههای کوچکی برپاست که دیدنش خالی از لطف نیست.
امتحان کردن غذاهای سنتی کاشان در این فضای جذاب را از دست ندهید:)