بناهای شهر آگرا بر خلاف جیپور (که مملو از معابد هندو و ادیان مشابهشه) بیشتر بر پایه دورهی اسلامی استواره و متاثر از معماری اسلامی/مغولیه. این حرف به این معنی نیست که ابنیهی هندویی و معبدی نداشته باشه اما حداقل در جاذبههای گردشگری اسلامي (با وجود تاجمحل، لالکیلا، مقبرهی سلاطین و ...) حرف بیشتری برای گفتن داره!
با این توضیحات باید بگم یکی از معابد معروف آگرا همین معبد سیکهاس. نمای بیرونی این پرستشگاه هم به سبک و رسوم آیین سیک با رنگ سفید پوشیده شده و در باغی سرسبز و مشجر آرام گرفته و کفسازی بسیار زیبایی داره!
در گوشه و کنار باغ معبد، نشانها و مشخصههای سیکها جایگذاری شده و از بدو ورود میشه فهمید که وارد چه فضایی شدید.
برای داخل شدن باید کفشها رو درآورد و دستاری به سر بست؛ هم خانمها و هم آقایون.
داخل معبد سیکهای دهلی و از شعائرشون من عکس و فیلم زیاد گرفتم و بعدا فهمیدم که عکاسی ممنوع بوده! اما داخل اینجا و قبل از هر اقدامی حواسم بود که دوربین درنیارم و عکاسی نکنم!
یکی از معابد زیبای سیکها در آگرا معبد Gurudwara Guru Ka Taal و در نزدیکی مقبره اکبرشاه است. معماری این ساختمان نیز مانند معبد سیکها در دهلی سفید رنگ است. مانند معبد سیکهای دهلی اینجا هم کفشهایمان را در آوردیم و تحویل کفش داری دادیم. داخل حیاط تعدادی نگهبان معبد با همان لباسها و تیپ سیکها در رفت و آمد بودند. داخل معبد ساده یود. دیوارها و ستونهای معبد همه چوبی و تیره رنگ بودند و روی سقفها پنکه سقفی داشتند. یک محراب نیز جلوی معبد قرار داشت که با پارچه تزیین شده بود و چند نماد سیک روی آن بود.