مسجد قلندرخانه یکی از مساجد تاریخی و مهم استانبوله که حتی در کتاب تاریخ هنر هم بهش اشاره شده چرا که قدمت و ارزش تاریخی بسیار داره.
این بنا قبل از اشغال استانبول توسط عثمانی به صومعهای متعلق بوده و از پرستشگاههای دیرینهی کنستانتین محسوب میشده به همین خاطر هنگام بازدید حس و حال عجیبی به آدم دست میده و یادآور شکوه و جلال روم شرقی قبل از حملهی عثمانیه.
مسجد قلندرخانه طی سالیان متمادی دستخوش اتفاقات و تغییرات زیادی بوده و از زمینلرزه و آتشسوزی جان سالم به در برده و کاربریهای مختلفی هم داشته.
اینجا اولین مولویخانهی استانبول بوده که توسط سلطان محمد فاتح به صوفیان و دراویش معروف به قلندر تعلق میگیره و از همینرو به قلندرخانه شهرت پیدا میکنه!
بعد از فراز و نشیب فراوان و اتفاقات گوناگون، مجددا و در سال ۱۹۹۹ کاربری بنا به مسجد تغییر داده و محلی برای عبادت مسلمین میشه و البته از مقاصد برتر گردشگری ترکیه هم هست و توریستهای زیادی برای دیدنش میان، مکانش هم در محلهی فاتح و نزدیک به دانشگاه استانبوله!
مسجد قلندرخانه از جمله کلیساهایی که بعد از فتح استانبول توسط مسلمانان به مسجد تبدیل شده، بنای اولیه کلیسا و سازه های اطراف آن در دوره های مختلف ساخته شده اند، کلیسا خیلی قدیمی بوده و مربوط ارتدکس شرقی می باشد، پیش بینی شده که بنای اولیه در قرن 5 ساخته شده است.
این کلیسا پس از فتح استانبول توسط محمد فاتح در سال 1453 به فرقه قلندری دراویش واگذار شده و دراویش از آن به عنوان آشپزخانه عمومی استفاده می کردند و این بنا از آن زمان به عنوان قلندرخانه شناخته شده است.در سال 1746 یک محراب ، منبر و ... در کلیسا ساخته شده و به مسجد تبدیل میشه. (تاریخچه که نوشتم از تابلوی راهنمایی که در کنار مسجد قرار داشت و همچنین ویکی پدیای انگلیسی استخراج نمودم) فضای بیرونی ساختمان مسجد به رنگ قرمز آجریه و فضای داخلی آن از سنگهای مرمر با رنگهای متنوع و زیبا تزئین شده.
این مسجد در محله فاتح و در مسیر مسجد سلیمانیه به سمت آبراهه والنس و در مجاورت طاق بوزوژان و نزدیک دانشگاه استانبول قرار داره و بازدید از اون رایگانه.