این مسجد یکی از بزرگترین مجموعه های مذهبی در ترکیه است که در بالای یکی از تپه های شهر قرار دارد. از دیگر ساختمان هایی که در این مجموعه قرار دارد می توان به مدرسه، کتابخانه و بیمارستان اشاره کرد.
از بزرگترین و زیباترین مساجد شهر استانبول همین مسجده که در محلهی فاتح واقع شده و طبق روایاتی بنای این مسجد بر ویرانههای یکی از مهمترین کلیساهای عهد بیزانس ساخته شده. هنوز هم در محوطهی مسجد و اطرافش میشه بقایای اون کلیسا رو دید، کلیسایی که از لحاظ بزرگی و اهمیت همپای ایاصوفیه میشناسنش!
معماری این مسجد خیلی باشکوهه و مثل بیشتر مساجد استانبول پنجرههایی با شیشههای رنگی و سقفی بلند و منقش به نقوش اسلامی داره و لوسترهای بزرگ و بلند از طاقها آویخته شده.
نزدیک این مکان یک بازار روز هست که چهارشنبهها فعاله و اجناس خوبی با قیمتهای خوب داره پس ما هم، زمان بازدید رو به یک چهارشنبه اختصاص دادیم که بتونیم دیداری از این چهارشنبهبازار داشته باشیم و اتفاقا تعدادی لباس و شلوار خریدیم. یادمه که فروشندههای این بازار خوش اخلاق و منصف بودن اما بر خلاف تصور اهل چونه زدن و تخفیف نبودن و خیلی یهکلام تشریف داشتن!
پس از فتح استانبول توسط سلطان محمد دوم (هفتمین سلطان عثمانی که پس از فتح استانبول به سلطان محمد فاتح نیز مشهور شد) به دستور ایشان مسجدی بزرگ بر روی خرابههای کلیسای حواریون ساخته شد. بخشهای عمده ای از این مسجد در طی سالیان بعد چندین بار خراب شد و بعدا در زمان حکومت مصطفی سوم بیشتر بخشهای مسجد از نو ساخته شد. هم اکنون مسجد فاتح شامل یک مجموعه بزرگ است، فضای داخل مسجد دارای طراحی زیبایی است و بخشهای بیرونی و حیاط آن نیز بسیار وسیع و زیبا است و معمولا مراسمات تدفین مهم در محوطه این مسجد گرفته میشود، به طوری که در زمان مراجعه ما مراسم تدفین بزرگی در حال انجام بود. در قسمت پشتی مسجد قبرستانی وجود داره که آرامگاه سلطان محمد فاتح و همسرش گل بهار در آن قرار داره. ضمنا در کنار بازدید از این مسجد با کمی پیاده روی آبراهه والنس رو هم ببینید، همچنین اگه زمان مراجعه شما به این مسجد چهارشنبه بود میتونید چهارشنبه بازار بزگی که در کنار مسجد برگزار میشه رو ببینید و احیانا از آن هک خریدی داشته باشید. #گلفام_سفر