این مدرسه که مربوط به دوران پهلویه، اولین مدرسه نوین ساخته شده در قزوینه. در آبان ماه سال ۱۳۹۱، این مدرسه به عنوان مرکز اسناد و کتابخانه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قزوین معین شد و با نام کتابخانه دکتر دبیر سیاقی و مرکز اسناد مدرسه امید نام گذاری شد و جزو آثار ملی ایران به ثبت رسیده.
جنب سردر عالیی قاپو در اولین خیابان ایران(سپه) مدرسه نوین امید در مکانی که در زمان سعد السلطنه رخت شویخانه بود،این مدرسه با ۴ کلاس پسرانه بدستور باقر خان الی الابد وقف آموزش شد.
این بنا قدمتی قاجاری دارد وکاربری فعلی این بنامرکز اسنادو پژوهش میباشد.و بازدید از این مکان رایگان است .
مدرسه امید در خیابان سپه قزوین و کنار سر در عالی قاپو قرار گرفته و اولین مدرسه نوین قزوین بوده که در زمان پهلوی ساخته شده. این مدرسه که وقفی بوده با مشارکت خیرین قزوین و در جایی که قبلا رختشویخانه بوده ساخته شده. در حال حاضر از آن به عنوان مرکز اسناد و کتابخانه میراث فرهنگی استفاده می شود. فضای قدیمی آن حس خوبی دارد و با توجه به اینکه در کنار چندین اثر تاریخی قرار گرفته حتما گذرتان به آن خواهد افتاد.
مدرسه امید واقع در خیابان سپه شهر قزوین, از دور جلب توجه می کند. محوطه مدرسه روزهای پنج شنبه و جمعه برای بازدید عموم آزاد است. مدرسه امید اولین مدرسه ساخته شده به سبک امروزی در کشور است. بیشتر جذابیت و زیبایی این جاذبه تاریخی, محوطه بسیار با صفا و زیبای آن است. ساختمان مدرسه ساده است. البته گنبدزیبایی در بخش غربی مدرسه وجود دارد. حدود نیم ساعت برای بازدید از اینجا وقت لازم است و ورودی آن مانند دیگر نقاط تاریخی کشور رقم ناچیز 2000 تومان است که البته چون ما در غیر روزهای پنج شنبه و جمعه با اجازه و لطف نگهبان بازدید کردیم اون رو هم پرداخت نکردیم !! در کل اینجا را اگر از قلم هم بیاندازید چندان متضرر نخواهید شد و اگر کمبود وقت برای دیدن قزوین دارید از اینجا شروع نکنید !!
مدرسه امید قزوین در خیابان هلال احمر قزوین کنار سر در عالی قاپو قرار دارد. این مدرسه اولین مدرسه نوین قزوین است که در سال 1283 بنا شده است. تزئینات آجرکاری آن زیبا و متفاوت است.در سفری که به قزوین داشتم. , فقط نمای بیرونی بنا را تونستم ببینم. در آن بسته بود و داخل مدرسه را نتونستم ببینم. و اما توضیحات درباره مدرسه: جایی که مدرسه در آنجا ساخته شده قبلا رختشویخانه بوده که توسط باقرخان سعدالسلطنه زمانی که حاکم قزوین بوده ساخته شده. زمانی که صحبت ساخت مدرسه میشه او با این شرط که از این محل تا الی الابد برا مدرسه استفاده بشه موافقت کرده تا مدرسه ساخته شود. گفته می شود که فکر تأسیس نخستین مدرسه نوین در قزوین ابتدا توسط میرزا صالح خان کلانتر باغمیشه تبریزی حاکم اصلاحطلب و تجدد خواه قزوین دوره قاجار مطرح میشه و با پیگیریهای او توسط رجال و مشاهیر شهر ساخته میشه. در سفری که به قزوین داشتم. راهنمای ما آقای حضرتی ها توضیح دادند که مدرسه امید جز پنج مدرسه با نظام آموزشی جدید در ایران بوده. مدیر مدرسه قاضی ارداقی قزوینی یکی از بزرگان و آزادی خواهان مشروطه بوده که در جریان کودتا محمدعلی شاه و لیاخوف روسی در باغ شاه تهران به قتل می رسه. معلمان این مدرسه نیز همگی از رهبران مشروطه بوده اند که شاگردان بزرگی را تربیت کرده اند. دکتر محمد دبیر سیاقی, استاد دکتر احسان اشراقی, دکتر ناصر تکمیل همایون, بها الدین خرمشاهی و کامران فانی از جمله دانش آموزان این مدرسه بوده اند.