سالها پیش زمانی که اسم دکتر معین را در کتب درسی دبستان خواندم و فهمیدم که در آستانه ی اشرفیه به خاک سپرده شده اند، زندگیشان برایم جذاب شد.
دکتر اصالتا در رشت متولد شدند و در کودکی مادرش را از دست داد و درست به فاصله ی پنج روز پدر ایشان نیز فوت شدند.
برای ادامه ی تحصیلبه دارالفنون تهران آمد.در رشته ی ادبیات و فلسفه فارق التحصیل شد آنهم با پایاننامه ای به زبان فرانسه!
ایشان در سال ۱۳۲۱ بعد از گرفتن دکتری ادبیات پارسی به عنوان استاد در دانشگاه تهران مشغول به کار شد. در سال ۱۳۲۵ با علی اکبر دهخدا همکاری کرد و در سال ۱۳۴۵ دچار سکته و بیهوشی موقت شد و بعد از مدت زیادی که در کما به سر میبردند، در سال ۱۳۵۰ درگذشت.
شمار آثار و کتب و جوایز کسب شده ی دکتر معین، بسیار زیاد است که معروفترین آثار ایشان میتوان به فرهنگ فارسی معروف به فرهنگ فارسی معین اشاره کرد که جزو بایدهای هر خانه ای ایرانیست.
در سفر به آستانه ی اشرفیه، بر مزار این مرحوم فاتحه ای بخوانید و یادش را گرامی بدارید.
بازدید از مقبره ی ایشان رایگان است.
آرامگاه محقق برجسته زبان پارسي و پديدآورنده لغت نامه وزين فرهنگ معين در شهر آستانه اشرفيه و در كنار حشمت رود قرار دارد.
دكتر معين متولد شهر رشت بودند ولي بدليل سالهاي طاعون در رشت دو سالي به آستانه مهاجرت كردند و طي اين مدت و رفت و آمد هايي كه همراه پدربزرگشان به اين شهر داشته اند به اين شهر تعلق خاطر پيدا مي كنند و آرامگاه وي در واقع باغي است كه محل بازي دكتر معين در دوران كودكي بوده است و طبق وصيتش در اينجا دفن شده است.
فضاي سبز اين حياط باغ با درختان شمشاد و چنار و صنوبر و... تزيين شده است.
در زمان بازديد من از اين آرامگاه ظاهرا مراسمي درحال برگزاري بود و تعداد قابل توجهي از علاقمندان زبان پارسي و دكتر معين در باغ حضور داشتند.
#تایسیز
#ایرانگردی