ابو جعفر محمد بن حسین بن موسی بن بابویه قمی معروف به شیخ صدوق و ابن بابویه از علمای شیعه در قرن 4 هجری قمری و از بزرگان علم حدیث است.
آرامگاه شیخ صدوق که به ابن بابویه معروف است در خیابان ابن بابویه شهر ری قرار دارد. شیخ صدوق بزرگترین عالم خاندان بابویه بوده است که آرامگاه ایشان در نزدیکی برج طغرل و امامزاده هادی و زینب خاتون و گورستان ابن بابویه قرار دارد. ساختمان در حال بازسازی و مرمت بود و اطراف آن داربستهایی بنا شده بود. دیوار و سقف آیینه کاری ساده ای داشت و فضای شبستان نسبتا کوچک بود. شیخ صدوق (ابن بابویه) از علمای دوره امام حسن عسگری بوده است که بیش از ۱۰۰ کتاب نوشته است. روایتی که در مورد این عالم نقل میکنند اینگونه است که این مقبره به علت جنگهای مختلف، حمله مغول و دستور فتحعلی شاه قاجار مبنی بر تخریب آن و تبدیلش به کشتزار و باغی به نام مستوفی، دچار تخریب های جدی شده است، اما پس از آن، جسد ایشان را به طور کامل سالم و تمیز پیدا کرده اند و پس از آن فتحعلی شاه دستور داد مقبره ای مناسب بنا و تزیین و آیینه کاری شود. در جلوی آرامگاه، پارکینگ مناسب برای زائران وجود دارد و نگران جای پارک نباشید.
شیخ صدوق از علمای شیعه قرن ۴ هجری قمری و از بزرگان علم حدیث است که در سال ۹۱۸.م در قم متولد ودر ۹۹۱م در شهر ری فوت شدند.
ایشان بزرگترین محدث و فقیه مکتبی حدیثی قم بشمار می آید و حدود ۳۰۰ اثر علمی به او نسبت داده اند از آثار وی میتوان به کتاب من لا یحضره از کتب اربعه شیعه اثر اوست.از دیگر آثار مهم و معروف وی میتوان معانی الاخبار،عیون الاخبار،الحضال،علل الشرایع و صفات شیعه را نام برد مدفن ایشان در شهر ری است.در عهد فتحعلیشاه قاجار در حدود ۱۲۳۸هجری مرقد شریف شیخ صدوق که در اراضی ری قرار دارد از کثرت باران خراب شد در این هنگام بود که پیکر سالم رییس المحدثین پس از ۸۰۰ سال خودنمایی کرد.