در سفری که در اوایل اردیبهشت به کاشان داشتیم، مصادف بود با فصل برداشت گل محمدی و گلاب گیری در کارگاههای متعدد گلاب گیری در کاشان.ما به یکی از این کارگاهها در نزدیکی باغ فین در انتهای خیابان امیر کبیر رفتیم.در آنجا دیگ مخصوصی را روی اجاق گذاشته بودند و نسبت به ظرفیت دیگ ، گلها رو داخل آن ریخته و سه برابر وزن گل، آب به داخل ظرف ریخته بودند.سرپوشی بالای دیگ قرارداشت و دیگ در حال جوشیدن بود و بخاران آن از طریق لوله هائی به درون پارچ مسی که داخل آب سرد قرارداشت، ریخته شده و گلاب ناب تولید می شد.گلاب خواص متعددی دارد از جمله:دارای طبیعت گرم بوده و برای ناراحتی های معده،قلب،کبد و اعصاب مفید می باشد.ضمنا این مایع طبیعی و خوش عطر و بو برای عزت نفس،اعتماد به نفس، امید و همچنین ذهن را تقویت کرده و آرامبخش قوی به حساب می آید.مراسم گلاب گیری از قدمتی زیاد در کاشان و بخصوص در قمصر و نیاسر برخوردار بوده و همه ساله در اردیبهشت ماه در این مناطق با رسم و رسوم خاصی اجرا میشود.
شهر نیاسر از توابع کاشان شهریست که درفصل گلاب گیری ا جنب وجوش خاص ودیدنی دارد. از قبل از طلوع آفتاب در باغهای گل های محمدی افراد مشغول چیدن گل های زیبای صورتی رنگ هستند،چون با طلوع آفتاب غنچه های باز شده عطر کمتری خواهند داشت درنتیجه چیدن گل ها قبل از گرمای صبح آفتاب انجام میشود، قبل از اذان از کاشان به طرف نیاسر رفتیم که حدودا 20 دقیقه فاصله داشت و در چیدن گل ها شریک شدیم. بسیار لذت بخش بود و مراحل گلاب گیری را از نزدیک تماشا کردیم، در آخر خانواده مهربانی که به باغ گلشان رفته بودیم با شربت بسیار خوشمزه ای از گلاب و شکر و تخم ریحان و البته نون و پنیر صبحانه از ما پذیرایی کردن.
به نیاسر در اردیبهشت فصل گلاب گیری سفر کنید