این دهکده در محوطه وسیعی در منطقه خور و بیابانک استان اصفهان قرار دارد و ترکیب زیبایی از نمک و اب و دریاچه و دشت با رنگهای خاص دارد. بلورها و قندیلهای نمک منظره های بی بدیلی را خلق کرده اند. برای حفظ محیط از دست زدن به انها باید خودداری کرد. رنگ آب به طرز شگفت اوری زیباست. ترکیبی از آبی و سبز و فسفری که به سختی میتوان چنین رنگی را به صورت طبیعی تصور و باور کرد. بعد از دیدن کوه و دیوار نمکی حتما چند قدمی به سمت چپ و پشت انها قدم بزنید تا برکه کوچک بسیار خوشرنگ نمکی را ببینید. کف و زیر آب از نمک سفید و خودآب بسیار رنگی و زیباست. رنگی که در هیچ کجای دیگر نظیر آن را ندیده بودم.
آبشار نمکی پتاس در ۴۰ کیلومتری شهر خور و بیابانک استان اصفهان قرار گرفته و در فاصله ای بسیار نزدیک به یکی از معروف ترین جاذبه های طبیعی ایران، یعنی کویر مصر قرار گرفته است. ارتفاع این آبشار، ۲۵ متر است و در شمال مجتمع معدنی پتاس در استان اصفهان قرار گرفته است.
این آبشار را به عنوان اولین آبشار نمکی جهان می شناسند و در نوع خودش جاذبه ای منحصر به فرد محسوب می شود. البته عوامل بیرونی و انسانی بسیاری باعث شده که جذابیت های این آبشار بیشتر و بیشتر شود. بهترین زمان برای بازدید از این جاذبه، فصل پاییز و مخصوصا زمستان است. البته اگر قصد دارید تا در ایام نوروز برای دیدن این جاذبه بروید، با آب و هوای معتدل تری از هر زمان دیگر در سال مواجه خواهید شد.
در ابتدای مجموعه برای هر نفر مبلغ چهل هزار تومان به عنوان ورودیه دریافت کردن و بعد از رانندگی در یه مسیر دو کیلومتری به آبشار رسیدیم.
در اطراف این آبشار، یک دهکده توریستی و تفریحی شکل گرفته که موجبات آرامش و رفاه کسانی که به این منطقه زیبا سفر می کنند را فراهم می آورد. ساخت این دهکده گردشگری و اختصاص امکانات رفاهی برای مسافرینی که برای دیدن این آبشار به آن سفر می کنند، از جمله عواملی است که باعث شده خیلی ها سفر به این آبشار نمکی را در برنامه سفرهای ایرانگردی خود بگنجانند. البته در زمان مراجعه ما، مدیریت مجموعه تمایلی به اجاره اقامتگاه نداشتن.
آبشار و حوضچه نمکی این مجتمع گردشگری که به دلیل وجود پتاس در آن به رنگ آبی فیروزهای است گردشگران را به خود جذب میکند و جالب است که بهدلیل شوری بسیار زیاد آب، بههیچوجه در آن غرق نمیشوید. البته به ما اجازه شنا در این استخر منحصر به فرد رو ندادن. نورپردازی آبشار در هنگام شب و تصویری از امتداد نورانی آن باعث می شود که زیبایی های بصری این آبشار بیش از پیش به چشم هر بیننده ای جلوه گری کند. به همین خاطر یکی از محبوب ترین پاتوق های عکاسان طبیعت برای پیدا کردن سوژه های جدید عکاسی، آبشار نمکی پتاس است. در این دهکده تقریبا بسیاری از چیزهایی که می بینید، سفید و درخشان است. از سوئیت ها گرفته تا حتی طراحی داخلی بسیاری از رستوران ها و کافی شاپ ها، به رنگ سفید است و یادآور درخشانی از نمک می باشند.
یکی از کارکنان مجموعه در مورد این مجموعه توضیحاتی به ما دادن و در انتها از ما دعوت کردن که از کافی شاپ مجموعه هم استفاده کنیم و با یه دمنوش خوش طعم از ما پذیرائی کردن. در کافی شاپ چندین نمونه بزرگ و کوچک از سنگهای نمکی بسیار زیبا جهت خرید موجود بود که با توجه منطقه زندگی ما در شمال، امکان نگهداری ازین سنگهای زیبا نبود.
بطور کلی توصیه میکنم برای بازدید از این آبشار، بعد از ظهر را انتخاب کنید تا از مناظر غروب آفتاب لذت ببرید.
آبشار نمکی یا کوه نمکی پتاس، یکی از دیدنی های اطراف روستای مصر از توابع استان اصفهان است که در ۴۰ کیلومتری شهرستان خور و بیابانک قرار دارد. ما شب از این کوه نمکی بازدید کردیم اما زیبایی های آن همچنان چشم نوازی میکرد. ارتفاع این آبشار ۲۵ متر است و اولین آبشار نمکی جهان به شمار می آید. در نزدیکی این آبشار یک دهکده توریستی تاسیس شده است تا مسافران با آرامش و رفاه بیشتری برای دیدن این آبشار نمکی به منطقه سفر کنند. نورپردازی این آبشار در شب فوق العاده بود و مردم و عکاسان از گوشه گوشه آن در حال عکاسی و فیلمبرداری بودند. در اطراف این آبشار تقریبا همه چی به رنگ سفید و نمادی از سفیدی نمک بود، سکو هایی که برای نشستن تعبیه شده بود هم سفید و از جنس نمک بود. خلاصه که دیدن این همه زیبایی برای علاقه مندان به طبیعت از واجبات هست .در جلوی این آبشار رودخانه ای جاری بود که روی آن پلی برای رفت و آمد بنا کرده بودند. آن طرف پل دستفروش ها درحال فروش صنایع دستی خود بودند، در کنارش دو تا نیمکت قرار داشت و در وسطش آتشی به راه بود که مسافران برای فرار از سرما چند دقیقه ای در کنار آتش، گرم میشدند. سرویس بهداشتی و بوفه هم وجود داشت.
دهکده نمکی مجتمع پتاس در مسیر جاده طبس در فاصله تقریبا چهل کیلومتری از شهر خور و بیابانک واقع شده، این دهکده که در حال حاضر قسمتی از طرح گردشگری آن اجراشده در مجتمع پتاس ایران واقع شده و شامل آبشار نمکی، سوییتهای اقامتی از جنس نمک و رودخانه نمکی است. نکته جالب قسمت اقامتی دهکده، ایده گردشگری سلامت سوییتهاست و دلیل آن درصد بالای منیزیم در نمک این منطقه است که باعث درمان بعضی بیماری ها میشود.در سفر به این منطقه برای بازدید از این دهکده متاسفانه به نور طبیعی روز نرسیدیم و فقط توانستیم مناظر اطراف آبشار و سوییت ها را ببینیم. برای ورود به دهکده باید برای هرخودرو و شخص بلیط ورودی تهیه کرد. سر در ورودی دهکده یک بنای ساده است و در کنارش چند سوییت نمکی و دفتر مدیریت از جنس کاهگل به فرم گنبد آب انبار و سرویس بهداشتی قرار گرفته، من هیچ کافه ای که خدمات حتی در حد چای ارائه بدهد ندیدم. چند آلاچیق کوچک که با نی درست شده بود در کنار سوییتها وجود داشت. تعداد زیادی نیمکت سنگی هم برای نشستن در جاهای مختلف محوطه نصب شده بود. قسمت شاخص و جذاب دهکده، آبشار نمکی مجموعه است که البته به صورت مصنوعی کار میکند ولی کوه نمک آن به ارتفاع بیست و پنج متر از نمک طبیعی است.برای رسیدن به آبشار از یک پل بر روی رودخانه نمکی دست ساز باید عبور کنید. آب آبشار به حوضچه پایینش می ریزد و انعکاس زیبایی دارد.نورپردازی شب آبشار و اطرافش زیباست و به شما تجسمی از یک فضای سفید پر از برف میدهد.