بناب در آذربایجان شرقی و در نزدیکی مراغه داراری آثار متعدد تاریخی علیالخصوص مربوط به دوره صفویه است. این پل در لیست جاذبههای این شهر همواره نام برده میشود و ثبت ملی شده است. با این تواصیف مشتاق به بازدید از این پل میشوم. برای رسیدن به این پل باید از نقشه گوگل استفاده کنید یا سوال از مردم محلی سوال کنید. متاسفانه اثری که ثبت ملی شده هیچ تابلوی راهنمایی در سطح شهر ندارد.
از بناب باید خارج شوید و به سمت ملکان حرکت کنید. از اولین دور برگردان و از مقابل مسجدی به نام راه کربلا مسیر رفته را بازگردید. اولین خروجی در سمت راست مسیر دسترسی این پل هست که خاکی است و راه روستایی و باغی است.
متاسفانه حتی در کنار پل هم هیچ تابلویی مشاهده نشد. این پل که به واسطه پنج دهنهی آن پنج چشمه یا در میان مردم محلی، بش گوزلی کورپی، نامیده میشود، زمان ساختش را به دوره صفوی نسبت میدهند. هر چند برخی معتقدند در دوره صفوی پل مرمت شده است و تاریخ ساخت آن به ساسانیان میرسد. البته بعید نیست که تاریخ ساخت آن به ساسانیان برسد، همانطور که پل مردق در همین منطقه از چنین قدمتی برخوردار است.
پل آجرهای روییاش مرمت شده است و حس پل قدیمی بودن را نمیشود فهمید. در زمان بازدید من رودخانه صوفی چای که این پل بر روی آن ساخته شده است خشک بود.
بر روی خود پل هیچ سنگ نوشته و یا کتیبهای مشاهده نشد. این پل با توجه به این که به موازات جاده فعلی مواصلاتی قرار دارد به نظر میرسد در گذشته دارای اهمیت زیادی بوده و آنچنان که در معرفی این پل هم دیده میشود بر روی مسیر آذربایجان به عتبات قرار داشته است.