کهیر روستایی با مزارع میوه های استوایی از توابع بخش مرکزی شهرستان کنارک که در فاصله 84 کیلومتری چابهار، در دل رمل ها و کویر قرار دارد. این روستا زادگاه میوه های گرمسیری از جمله موز، انبه، چیچک، پاپایا و گواوا (زیتون محلی که میوه ای شبیه به گلابی و بوی بسیار عالی است) به شمار می آید. درآمد اصلی مردم روستا از فروش همین میوه هاست.
با سفر به روستای کهیر می توانید طعم لذیذ غذاهای محلی همچون بریانی، ماهی، کراهی و سبزی پلو را که توسط بانوان این دیار طبخ می شود بچشید و از آن لذت ببرید. از دیگر جاذبه های روستا می توان به بندر تنگ و گل فشان در 37 کیلومتری روستا، تلاقی کویر و دریا، گشت و گذار در باغات میوه اشاره کرد.
روستای کهیر از توابع شهرستان کنارک، در فاصله ۳۸ کیلومتری شمال غرب چابهار قرار دارد و زادگاه میوه های گرمسیری به شمار می آید، جاذبه اصلی این روستا باغ های گرمسیری هست که در مجاورت روستای چهاربیتی قرار دارد، میوه هایی مثل موز، انبه، پاپایا و زیتون( البته زیتون محلی که میوه ای شبیه به گلابی است). این روستا نسبتا کوچک و مردمانش از نظر اقتصادی ضعیف هستند اما بسیار مهربون و خوش برخورد بودند. درآمد اصلی مردم روستا، از فروش همین میوه هاست و روزی خود را از این باغات میدانند. داخل روستا امکانات رفاهی مناسبی نداشت و حتی یک نوشیدنی خنک به سختی پیدا میشد. و نکته جالب چرخیدن بز ها در روستا بود، در واقع بر خلاف جاهای دیگه که سگ ها در شهر میچرخند، اینجا بزها هستن که در روستا و پای زباله ها میچرخند تا غذایی برای خود پیدا کنند و جالبتر اینکه خودشان بعد از سیر کردن شکم به خانه صاحب خود برمیگردند.
روستایی با مزارع میوه های استوایی در مسیر کهیر زرآباد چابهار قرار دارد که میوه های از قبیل موز،گواوا، انبه ،چیچک،لیمو و کنار را داشت . بعد از حدود ده دقیقه پیاده روی به یکی از باغهای که این میوه ها را داشت رفتیم . صاحب باغ بی هیچ چون و چرای اجازه داد که به داخل باغش برویم و از میوه هایش عکس و فیلم بگیریم .این نکته برایم بسیار جالب بود که باغ ها نه حصاری محکم نه درو پیکری خاص داشتند و صاحبان باغ ها با گشاده روی بسیار میزبان مهمانان میشدند مهربانی و لطفی که در مناطق دیگر اصلا وجود ندارد. در دل آن رمل و کویرها باغ های اینچنین سرسبز و زیبا بسیار شگفت انگیز بود .
درختان موز بسیار بلند و فاخر بودند برایم جالب بود چونکه تا به حال درخت موز را از نزدیک ندیده بودم . موزها به شکل خوشه ای بود که گلی بنفش در زیر خوشه داشت اما موزها هنوز سبز و نرسیده بودند .لیدرمان توضیح داد که موزها را سبز و کال برداشت میکنند تا به شهرهای دیگر بفرستند و در طی مسیر موزها رسیده و قابل خوردن میشوند.میوه دیگری که تا به حال ندیده بودم گواوا بود .بومیان منطقه این میوه را زیتون مینامیدند که بسیار با زیتون مناطق شمال فرق داشت . بوی بسیار خوبی داشت کمی هم شبیه گلابی بود اما این میوه هم فصل برداشتش نبود و هنوز کال بود.
یکی دیگر از شگفتی های چابهار باغهای میوه های استوایی آن است.باغهای کیهر زرآباد در 38 کیلومتری شمال غربی کنارک قرار گرفته.
زمین های کشاورزی و باغهای میوه های گرمسیری مانند موز . انبه . پاپایا . گواوا(زیتون محلی) و سبزیجات است.
یکی از جذابیت این باغ ها دیدن درخت موز برای گردشگران است که به صورت کال و سبز روی درخت هستند و پس از برداشت محصول کم کم زرد میشود و میرسد.
روستای کهیر در نزدیکی چابهار قرار داره حدفاصلش 75کیلومتر میباشه اب و هواش مرطوب ،بیشترمردم در کهیرصاحب باغ میباشن و خود کهیر ابش خیلی شیرین و مناسب برای کشاورزی میباشه ،کهیریها مردمانی خونگرم و مهمان نواز میباشن در کهیر اکثر باغها بیشترشون نهالستان هستش.و اب مورد نیاز خودشون رو از چاها تهیه میکنند و درب باغها مردمان کهیر به روی همه دوستدارن طبیعت همیشه بازه و از مهمانان استقبال گرم انجام میدهن کهیر سر زمین درخت
روستای کهیر از روستاهای استان سیستان و بلوچستان می باشد که در فاصله یک ساعته غرب چابهار قرار دارد . در این روستا بعضی از خانه های روستا دیوار به دیوار کوه دیده می شدند و اینکه این روستا در مسیر مزرعه موز روستای چهار بیتی قرار دارد . برای رفتن به آنجا اگر از ماشین شخصی استفاده می کنید مواظب شترها باشید ، مخصوصا در رانندگی شب باید بیشتر مواظب شترها بود .
#چابهار چهار فصل # دورهمی لست سکند #آژانس لیپارگشت نوین