این ساحل، یکی از زیباترین ساحل های چابهار بوده و قبلا شبهای درخشانی داشته و به دلیل وجود فیتوپلانکتونها، نورهای آبی فراوانی را از خود ساطع میکرده است. متاسفانه امروزه تعداد این فیتوپلانکتونها بسیار کمتر شده.
بندر تنگ روستایی در سمت غرب شهر کنارک است که با این شهر حدود ۸۰ کیلومتر راه زمینی دارد. پدیده گل فشان نیز در این جاده است و قطعا تابلوی راهنمای آن را خواهید دید.
پس از بازدید از گلافشان زیبای بندر تنگ، جاده را تا انتها بپیمایید تا به روستای تنگ واقع در ساحل دریای عمان برسید. منبع درآمد خیلی از مردم این روستاها از جمله روستای تنگ از طریق صیادی است. تلاقی کویر و دریا را می توان از جاذبه های خاص روستای بندر تنگ به شمار آورد. حضور همزمان رمل های شنی، شیرجه در دریای سبز و آرام و تماشای درختان انجیر معابد زیایی وصف ناپذیری را در این روستا رقم زده است.
همچنین بندر تنگ با ساحل زیبا و آرامشبخشی که دارد، اگر امکانات رفاهی خوبی داشته باشد، میتواند باعث شود که گردشگرانی که بهسمت گلفشانها میروند، به این روستا و سواحل زیبای آن هم سری بزنند و روزی پر خاطره را برای خود رقم زنند. ساحل شب تاب بندر تنگ یکی از شگفت انگیزترین جاذبه گردشگری ایران است که تنها چند ماه از سال در چابهار قابل دیدن است. این نوع از سواحل در کشورهایی مثل سوئد، خلیج پورتوریکو، جزایر هاوایی، جزایر مالدیو، کامبوج و برمودا نیز وجود دارند. هنگامی که یکی دوساعت از تاریکی آسمان می گذرد شب تاب های آبی رنگ همراه با موج آب به ساحل می آیند. برای دیدن آنها باید جایی تاریک در ساحل چابهار پیدا کرد. نام علمی شب تاب های دریایی، فیتوپلانکتون هاست. این موجودات نوعی گیاه اقیانوسی هستند که نیمی از اکسیژن هوای دنیا را تولید می کنند. اگر تعداد بسیار زیادی از آنها در آب تجمع داشته باشند ممکن است رنگ آب را سبز (به خاطر داشتن سبزینه) یا به رنگهای دیگر کنند. البته عمر فیتوپلانکتون ها بسیار کم است و در عرض چند دقیقه ناپدید می شوند، بنابراین قابل جمع آوری و نگهداری نیستند.
بندر تنگ یکی از بنادر جنوب ایران است که در ۸۰ کیلومتری شهر کنارک در غرب چابهار، قرار دارد. در بندر تنگ که در مجاورت روستای تنگ قرار دارد اسکله ای تعبیه شده برای صید آسان تر، زیرا درآمد اصلی مردم تنگ از ماهیگیری است و در اسکله همواره مردمانی در حال ماهیگیری و جابجایی صیدهای خود هستند. تنگ منطقه محرومی است و بسیاری از خانه ها مخروبه هستند، اما مردمانی مهربان و خونگرم دارد. بندر تنگ، ساحل ماسه ای و صخره ای زیبایی دارد که مناظر فوق العاده ای را هنگام برخورد امواج با ساحل ایجاد میکند، اما قایق های شکسته و مخروبه و رها شده در ساحل از زیبایی آن کم میکنند. یکی از جاذبه های متفاوت این منطقه تلاقی دریا و کویر است که آنرا منحصر به فرد کرده است، در بندر تنگ زمانی که آب دریا به اندازه کافی بالا است و قایق میتواند در آن حرکت کند میتوان به محل تلاقی دریا و کویر رفت و این تصویر زیبا رو از نزدیک دید، رمل ها و تپه های شنی در کنار انعکاس نور خورشید در کنار امواج آب، واقعا چشم هر بیننده ای را مجذوب خودش میکنه، البته این تلاقی در ساحل درک هم دیده میشود، اما هرکدام زیبایی خودش رادارد. درهرصورت بازدید از این دو مکان رو حتما به همه طبیعت دوستان پیشنهاد میکنم.
در۱۳۰ کیلومتری غرب چابهار، بندری به نام تنگ قرار دارد. زمانی که آب دریا به اندازه کافی بالا باشد از ساحل تنگ میتوان با پرداخت هزینه ۱۰۰ هزار تومان سوار بر قایق شد و به دیدار تپه های افسانه ای تنگ رفت. تپه های افسانه ای به نوعی درک دوم است، و تلاقی امواج آبی دریا با رمل های شنی کویر را میتوان از نزدیک دید. ساحل بسیار تمیز و دیدنی بود، در پایین تپه ها شترهایی برای سواری و عکاسی وجود داشت و در واقعا به غیر از شترها و صاحبانشان، کسی غیر از گردشگران در منطقه دیده نمیشد. از تپه ها با سختی بالا رفتیم و وقتی به سمت دریا برگشتیم واقعا یکی از ناب ترین تصاویر طبیعت رو دیدیم، در ساحل درک فاصله ما از دریا کمی دور بود و خیلی نزدیک نرفتیم ولی اینجا از دل دریا وارد کویر شدیم، البته به شدت باد می وزید و راه رفتن و حتی عکس گرفتن را دشوار میکرد. ولی چون ممکن بود آب دریا پایین بیاید و ما نتوانیم با قایق برگردیم به ساحل تنگ، مجبور بودیم سریع تر برگردیم، ولی اگر زمان بیشتری بود میتوان ساعت ها از دیدن این مناظر لذت برد.
کشتی سنگی یکی از دیدنی های غرب چابهار در نزدیکی روستای تنگ است. در واقعا در این ساحل یک تکه سنگ بزرگ در وسط به آب به چشم میخورد که بسیار شبیه به کشتی است، در واقعا این زیبایی و شباهت به کشتی، به طور طبیعی به وسیله امواج آب و به کمک فرسایش صورت گرفته است و برخورد امواج با صخره و به اصطلاح کشتی صخره ای در دل دریای بی پایان عمان، واقعا هر بیننده ای رو به خودش جذب میکرد. در زمانی که ارتفاع آب دریا پایین باشه میتوان به سطح این کشتی پا گذاشت اما متاسفانه زمانی که ما آنجا بودیم این امکان وجود نداشت. ساحل کشتی صخره ای در نزدیکی روستای تنگ و در ۱۰۰ کیلومتری چابهار قرار دارد.
در نزدیک روستای تنگ در فاصله حدود ده کیلومتر از روستا،ساحل کشتی سنگ بود تا قبل از آن روز همچین اسمی و تصویری از آن مکان نداشتم اینها همه از فواید لیدرهای محلی بود . بعد از نیم ساعت رانندگی به ساحل کشتی سنگی رسیدیم ساحلی صخره ای بسیار بلند شبیه به ارتفاع کمب ولی ساحل کمب نبود.سنگی بزرگ وسط دریا درست شبیه به کشتی برایم بسیار جالب بود این همه ظرافت درست شبیه کشتی بدون دخالت و دست کاری هیچ انسانی، همه حاصل دریا و موج بود.هر لحظه بیشتر مبهوت این تکه از ایران میشدم مگر میشد این همه زیبایی و بکر بودن و اما هنوز ناشناخته ماندن برایم قابل هضم نبود.جوش و خروش موج ها و صدای ضربه های که به صخره و کشتی سنگی برخورد میکرد همچنین هوای خنکی که از دریا میامد آن تکه از زمین را به برایم بیاد ماندنی کرد.
بندر تنگ در ۸۰ کیلومتری مسیر غرب چابهار و در روستای تنگ میباشد.تلاقی کویر و دریا یکی از جاذبه های بسیار زیبای این منطقه است. در کنار بندر صیادان ماهی های تازه صید شده را برای فروش گذاشته اند و قایق و لنج های بسیار هم کنار بندر پهلو گرفته اند . قایق های موتوری هم برای رساندن گردشگران به تلاقی کویر و دریا در آنجا میباشند . با قایق های موتوری مسیری پنج دقیقه ای را طی خواهید کرد تا به منظره زیبا و شگفت انگیز تلاقی کویر و دریا خواهید رسید.یک طرف دریای آبی و یک طرف رمل و شن های که با تابش نور خورشید میدرخشیدند بسیار حیرت انگیز بودند .وخوشبختانه آنجا تمیز بود و خبری از زباله و آشغال نبود .هزینه قایق از بندر تا تلاقی کویر و دریا ۱۰۰ هزار تومان بود.
قبل رفتن به چابهار تنها تصورم از تلاقی کویر و دریا درک بود.اما روزی که قرار بود درک را ببینیم در ابتدا در روستای تنگ در بندر تنگ سوار قایق شدیم و به تپه های شنی رسیدیم.رمل های شنی بسیار تمیز در کنار آبی دریا صحنه زیبایی رو خلق کرده بود.
در اسکله صید روز ماهیگیرها رو دیدیم که مار ماهی و لابستر و ماهی های مختلف رو کف قایق هاشون داشتن.
روستای تنگ در 80 کیلومتری در سمت غرب کنارک قرار گرفته.
یکی از دیدنی های بندر تنگ چابهار، ساحل زیبایی است که به علت شباهت صخره ای که در آن قرار دارد به ساحل کشتی معروف شده است. این کشتی در آب قرار دارد و زمانی که سطح آب پایین است میتوان روی آن رفت. در این ساحل بکر و زیبا خرچنگهای زیادی دیده میشوند و درمیان کفهای آب گم میشوند و با غقب رفتن موج دوباره از آب بیرون می آیند. این ساحل فاصله زیادی با روستا ندارد و اگر از مردم محل بخواهید شما را به دیدن آن میبرند.#گلفام_سفر
بندر تنگ یکی از بنادر سیستان و بلوچستانه که صیادان زیادی اونجا مشغول ماهیگیری هستند و علاوه بر صید ماهی و انواع آبزیان کلی توریست از این بندر بازدید میکنه چرا که محل تلاقی کویر و دریاست.
در بندر قایق های موتوری هستند که مسافران رو با دریافت هزینه ای به اون طرف آب میبرند، ما هم قایقی کرایه کردیم و در حین مسیر به اطراف که نگاه کنید انواع ماهی ها و پرندگان ماهی خوار رو خواهید دید، در حالیکه سرگرم تماشای مناظر زیبا هستید بک دفعه میبینید شن زار های روانی رو بروی شما هستند و دارید به اونها تزدیک میشین، به علاوه اینکه شترها رو هم خواهید دید که در ساحل دریا برای خودشون قدم میزنند و اگه از این تپه های شنی بالا برید، اون طرف این رمل ها دریای عمان رو خواهید دید.
یک منظره فوق العاده که فقط در اینجا میشه تجربه اش کرد تلاقی کویر و دریا.
#سفرباطلوع #بندر_تنگ #چابهار