از جاذبه های دیدنی شهر دهلی در هندوستان قلعه سرخ می باشد که در محله دهلی قدیم واقع شده است
نکته ی جالبی که در مورد مغولها از راهنمای هندیمان در تور هند شنیدم و بعد از سفر در کتابی خواندم این بود که آن ها هیچ تعصبی روی هیچ موردی نداشتند و یکی از مهم ترین دلایل آسانیِ کشورگشاییشان هم این نکته بوده، این مسئله ی بی تعصب بودن را در هندوستان به خوبی می شود دید گویی هر چیز خوب و زیبایی را که هر کجا دیده اند را با هم تلفیق می کنند و بدون داشتن تعصب خاصی از هر پدیده ی جالبی برای سازندگی استقبال می کنند که نمونه اش همین "لال کیلا" یا قلعه ی سرخ دهلی است.
و باز طبق گفته های راهنما بنای این کاخ تلفیقی است از معماری مغولی، ایرانی و هندی که شبیه به قلعه ی سرخ آگره و توسط شاه جهان ساخته شده است.
از نکات جالب توجه این که تختِ سلطنتیِ مرصع نشانِ شاه جهان به نام معروف "تخت طاووس" در این قلعه بوده که بعد از حمله نادرشاه غنیمت گرفته شده و به ایران آورده می شود و این مسئله برای مردم هند هنوز هم گران است و با شنیدن نام ایران و ایرانی از نادر شاه و تخت طاووس و الماس کوهِ نورش با ناراحتی یاد میکنند.
متاسفانه فرصتی برای بازدید از داخل قلعه فراهم نشد و ما دیرتر از ساعت 17، زمان تعطیلی قلعه رسیدیم پس فقط از محیط خارجش دیدن کردیم که میدانی بزرگ بود و به توضیحات تور لیدرمان بسنده کردیم که همین هم بهتر از هیچ بود.
از جاذبه های دیدنی شهر دهلی در هندوستان قلعه سرخ می باشد که در محله دهلی قدیم واقع شده است. بازدید کنندگان از دروازه زیبایی به نام دروازه لاهوری وارد قلعه می شوند. این دروازه روبروی خیابان معروف و شلوغ چندی چوک واقع شده است. بلیط ورودی به مجموعه برای توریستها 600 روپیه است که در صورت داشتن کارت اعتباری 550 روپیه حساب می کنند. صف ورودی توریستها نیز از مردم بومی جداست. سازنده قلعه شاه جهان است و مانند بسیاری آثار آن دوره معماری مغولی دارد. در ابتدای قلعه بازارچه ای به نام چاتاچوک واقع شده است که محل فروش صنایع دستی هندی می باشد. پس از بازار ساختمان نوبت خانه قرار گرفته است. ساختمانی زیبا و قرمز رنگ که در این ساختمان توسط طبل و دهل ورود امپراطور و سایر مقامات ارشد را به دیوان عام اطلاع میدادند. در حیاط بزرگ قلعه ساختمان نوبت عام هم هست جایی که شاه جهان با مردم عادی ملاقات و به شکایات آنها رسیدگی میکرد. از ساختمانهای دیگر داخل قلعه می توانم به خاص محل که در واقع محل اقامت و استراحت شاه جهان بوده، رنگ محل بخشی از حرمسرای شاه به شمار میرفته و ممتاز محل یکی دیگر از ساختمانهای مهم قلعه و مربوط به بخش زنانه قلعه اشاره کنم. داخل حیاط و در کنار این ساختمانها یک حمام و مسجدی به نام موتی مسجد وجود دارد که توسط اورنگ زیپ پسر شاه جهان ساخته شده است. در این قلعه محلی به نام دیوان خاص هست که شاه جلسات حکومتی خود را برگزار میکرد و ظاهرا تخت طاووس که توسط نادر شاه به ایران آورده شد در این دیوان قرار داشت. در وسط باغ نیز داخل حوضی قصری کوچک و مخروبه به نام ظفر محل قرار گرفته بود و در قدیم آب آنچه که به عنوان نهر بهشت نام داشت داخل این حوض میریخت. علاوه بر همه این ساختمانها تعدادی آلاچیق و پاویلیون نیز داخل حیاط قلعه بود. قلعه سرخ قلعه یزرگی است و اگر بخواهید مانند ما به همه جای آن سرک بکشید حتما دو الی سه ساعت از وقت شما را خواهد گرفت.