اینجا رو دیوار هند هم میشناسن چون دیوارهای قلعه چیزی شبیه به دیوار چین ساخته شده و از عظمت زیادی برخورداره!
قلعهی جایگار در اصل دژ نظامی شهر بوده و بیشتر برای نگهبانی از شهر ساخته شده بوده و هنوز هم تعدادی از ادوات نظامی رو در گوشه و کنار برج و باروها میشه دید.
این قلعه درست مقابل کاخ آمر ساخته شده و هنگام فیلسواری در باروهای کاخ آمر دیوار بزرگش رو میشه دید و از اونجا بهتر میشه فهمید چرا بهش دیوار هند هم میگن.
این قلعه نسبت به کاخهای شهر جیپور از ظرافت و زیبایی کمتری ساخته شده که دلیلش همون کاربرد نظامیش بوده. برای صرفهجویی در وقت میشه همون روز که بازدید از قلعهی آمر رفت برنامهی دیدن اینجا رو هم ریخت.
قلعه جایگار قلعه بزرگی است که در بلندای آمبر قرار گرفته است. این قلعه توسط Sawai Jai Singh II جهت محافظت از قلعه آمبر در سال 1726 ساخته شد. از قلعه آمبر توسط راه های مخفی و زیرزمینی به این قلعه راه هست. البته ما از مسیری مشخص که حدود نیم ساعتی طول کشید فاصله بین دو قلعه را پیاده رفتیم. بلیط ورودی قلعه 200 روپیه بود که آن را جداگانه خریدیم و هزینه اش روی بلیط کمپلکس ما نبود. قلعه بر بلندای کوهی ساخته شده است و اشراف کاملی به شهر و آمبر فورت دارد و تقریبا روی کوهی که بافت قدیم شهر را دربرگرفته است دارای دیوار با سکوهای دیده بانی است. این قلعه در گذشته محل ریخته گری و ساخت توپ بوده و بقایای تعدادی از توپها در گذشته در قلعه موجود است. قلعه برخلاف آمبر که کهربایی است از ماسه سنگ قرمز ساخته شده است. داخل قلعه چندین ساختمان جهت اقامت فرماندهان و سربازان، اتاق نمایش و چند معبد نیز هست. برای رفتن به قلعه هم میتوانید از مسیر مستقیم ماشین رو استفاده کنید و هم از طریق قلعه آمبر پیاده به قلعه بروید. رفت و برگشت ما با زمان بازدید حدود دو ساعت شد. ولی می شد زمان بیشتری را در بازدید از قلعه قرار داد که چون فرصت ما محدود بود زود برگشتیمو بهترین نقطه قلعه از نظر من جایی بود که از بالای یکی از برجهای مراقب منظره کل شهر و آمبر فورت دیده می شد.