این مقبره بر فراز رشته کوه عینالی بر شمال شهر تبریز قرار دارد. روایتهای مختلفی در مورد تاریخ این بنا وجود دارد، از آتشگاه که نظر تاورنیه، سیاح معروف بوده تا نیایشگاه و بعدها مدفن عون بن علی. اما آنچه که به قطع یقین مشخص است در این محل در طول سالیان بسیار دور بنا و ساختمانی بوده که از فراز کوه مشرف به شهر تبریز بوده است. در دوره ایلخانی بنا و یا در حقیقت پلان فعلی پایه ریزی شده ولی بعدها چندین بار مرمت و بازسازی شده است که وضعیت موجود یادگار دوران قاجار است.
قبل از طرح توسعه و جنگلکاری عینالی که در برخی منابع کوه سرخاب هم نامیده شده است، مسجد تنها نقطه و نشان کوه بود و راههای پاکوب به این مسجد میرسید.
بنای فعلی یک پلان مستطیل شکل رو به قبله دارد و سمت جنوبی آن ایوان مانندی با ستونهایی دارد. قبلا ورود به مقبره که سقفی گنبدی شکل دارد از همان درب جنوبی بود که حالا این درب بسته شده و ورود به آرامگاه از جانب شرقی است.
در بخش شمالی مسجد یک اتاق مستطیل شکل قرار دارد که زمانی پناهگاه کوهنوردان و محل استراحت است که از خیلی یال قبل به بوفه و چایخانه تبدیل شده است و مخصوصا در روزهای سرد و زمستانی طرفداران زیادی دارد.
دسترسی به این مسجد با احداث مسیر کوهنوردی عریض که تاکسیهای ون هم در ان تردد میکنند، بسیار راحتتر از پیش است. البته اگر با تله کابین به بالای عینالی بروید،مسجد در فاصلهی دورتری از شما قرار میگیرد و باید مقداری کوه پیمایی سبک داشته باشید.