شاه تهماسب اول صفوی در آغاز سلطنت خود دستور ساخت این مسجد رو در شرق میدان صاحب آباد، در مرکز شهر قدیم تبریز، در کنار مهران رود داد. این بنای تاریخی یک گنبد و دو مناره بلند داشت. در سال ۱۰۴۵ ه.ق به دستور سلطان مراد چهارم عثمانی تخریب شد. کاتپ چلبی در کتاب جهان نما در جایی که از تبریز صحبت می کنه نوشته: «در قسمت شرقی میدان صاحب آباد متصل به جامع سلطان حسن، مسجد مزین دیگری وجود داشت که چون بنایش از شاه تهماسب بود عساکر (لشکرها) عثمانی جا به جا خرابش کردند.» از مسجد دوره شاه طهماسب تنها دو طاق مرمری نقش دار در ورودی های دهلیز و اندرون بقعه باقی مونده. حجاری های آن نقوش گل و بونه، اسلیمی و خطائی از تزیینات معماری بناست. سنگ نبشته مرمرینی در کنار یکی از طاق ها نصب شده. در بالای طاق دیگر سوره «جن» به خط علاالدین خوشنویس مشهور دوره شاه تهماسب نگارش شده. این مسجد پس از عقب نشینی عثمانی در زمان شاه سلطان حسین صفوی توسط وزیر آذربایجان میرزا محمد ابراهیم دوباره بازسازی شد.
مسجد صاحبالامر یا مسجد شاه طهماسب یکی از مساجد قدیمی و کهن شهر تبریز ، که در مرکز شهر هست و در میدان صاحبآباد قدیم شهر تبریز واقع شده است. این بنا توسط شاه تهماسب یکم بنیاد نهاده شده است و در آغاز متعلق بهوی بودهاست.
این مسجد زیبا در مرکز تبریز هنوز هم مورد استفاده هست و نماز گزاران از اون استفاده می کنن و در ایام ویژه رونق زیادی داره و خیلی شلوغ می شه تقریبا رو گنبدش همیشه پر از کبوتره و یه شاهکار معماری ، #گلفام_سفر
این مسجد بازمانده ای از شکوه بنایی عظیم است که در کتاب های تاریخی به ان اشاره شده است. این مسجد که با احداث خیابان و عبور ان از صحن مسجد به دو نیم در دو سوی خیابان تقسیم شده است در خیابان دارایی قرار دارد. بخش شرقی این مسجد که قسمتی بزرگ است از کوچه کناری دری برای ورود به مسجد اصلی را دارد که این مسجد فعال است. این مسجد ستون هایی سنگی و سقفی گنبدی دارد. قسمتی از این مسجد هم موزه ای موضوعی تحت عنوان موزه کتابت و قرآن مورد استفاده قرار می گیرد.