بقعه و مسجد امامزاده سید حمزه در محله سرخاب و ضلع جنوب شرقی تقاطع خیابان ثقةالاسلام و خیابان عارف قرار داره. تاریخ بنای نخستین بقعه سال ۷۱۴ هجری قمری یعنی سال درگذشت امامزاده سید حمزه است. نام و کنیه این سید جلیل القدر، ابوالحسن حمزه بن حسن بن محمد می باشد که با شانزده واسطه نسبش به امام موسی بن جعفر می رسد. بنای اولیه در این سال توسط فرزندش سید حسین بر تربت وی احداث گردید.
این بقعه در کنار مقبره الشعرا قرار دارد. برای بازدید از این مسجد و زیارتگاه از دری که در جانب غربی مقبره الشعرا قرار دارد عبور می کنیم. کوبه ها و کلون های رو در که یادگاری از معماری قدیم است به چشم می آید. نواختن این کوبه ها و این که چه کسی کدام را بنوازد داستانی دارد.
با عبور از در و دالان مانندی وارد حیاط این مجموعه می شویم. در سمت راست مسجد اصلی و بقعه سید حمزه قرار دارد. در داخل زیارتگاه تزیینات نقاشی و گچ بری و آیینه کاری بر روی دیوارها و سقف دیده می شود. ضریحی نیز بر روی بقعه قرار دارد و البته این زیارتگاه مورد احترام اهالی قرار دارد. در مقابل درب ورودی به بقعه تصویری بر روی دیوار ترسیم شده است. بر روی دربهای چوبی صورتک هایی به اندازه بند انگشت و فلزی کوبیده شده اند که به نظر می رسد حرزی یا تعویذی باشد.