«پل سیاه» اهواز، اسم خاص و منحصر به فرد قدیمی ترین پل رودخانه کارونه که قدمتش به حدود یه قرن پیش یعنی سال ۱۳۰۸ برمی گرده، این پل از نظر تاریخی به دوره پهلوی اول می رسه. از اونجایی که "پل سیاه" دارای قدمت و عقبه ای تاریخی بود در تاریخ ۲۷ بهمن ۱۳۷۸ به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید و این اثر در حال حاضر هم یک اثر تاریخیه و هم به عنوان یه راه ریلی مورد استفاده و بهره برداری قرار می گیره.
پل سیاه یا پل پیروزی رو نه به خاطر زیبایی پل بلکه بخاطر قدمتش و اینکه اولین پل شهر اهوازه که بر روی رودخانه کارون نصب شده باید دید.
این پل دارای دو خط رفت و برگشت برای قطار و مسیر عابر پیاده است که در سال ۱۳۰۸ ساخته شد.
این پل به دلیل اینکه بدنه و پایههای آن به رنگ سیاهه به پل سیاه مشهوره همچنین به خاطر اینکه این پل در زمان جنگ جهانی دوم به عنوان مسیر حمل آذوقه، نیرو و مهمات ارتش روسیه استفاده میشد و در پیروزی متفقین تاثیر زیادی داشت به آن لقب پل پیروزی نیز داده شده.
پل سياه نخستين پل بر روي رودخانه كارون در اهواز مي باشد. محل ساخت اين پل دقيقا در محل احداث پل شادووان پل باستاني اهواز (با قدمت دوران ساساني) مي باشد.
طول پل حدود1كيلومتر و عرض آن 6 متر مي باشد و علاوه بر دو مسيرريل آهن كه برروي سطح پل قرار دارد دو پياده رو با عرض كم هم در دو طرف پل تعبيه شده است.
اين سازه فلزي و خشن سياه رنگ درسال 1308 همزمان با احداث راه آهن سراسري ايران ساخته شده است.
اهميت اين پل به جنگ جهاني دوم برمي گردد و زماني كه از اين پل به عنوان مسير حمل نيرو، آذوقه ومهمات نيروهاي متفقين مورد استفاده قرار مي گرفت و با تاثيري كه در پيروزي متفقين داشت به پل پيروزي ملقب شد.