آب انبار رستم گیو مربوط به دوره قاجاره و در یزد، حاشیه بلوار بسیج واقع شده. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۷۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۲۹ بهعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
در شهر یزد، به خاطر شرایط آب و هوایی و کمبود آب، از گذشته های بسیار دور، ساختن آب انبار و قنات و ... رواج داشته و مردم این منطقه، با صبوری و درایت مشکل کمبود آب رو مدیریت کردن.
آب انبار رستم گیو هم یک نمونه خوب از این سازه هاست. آب انباری که در سال 1320 با سرمایه گذاری آقای رستم گیو (موسس و بانی بنیاد خیریه گیو) و با نظارت ارباب جمشید امانت و به دست معمار معروف اون زمان، آقای حاج ابراهیم خرمشاهی ساخته شده و ثبت ملی هم شده و خدا رو شکر، تا امروز به خوبی ازش محافظت شده.
البته در حال حاضر این آب انبار خشک هست چون دیگه آب لوله کشی هست و کاربردی نداره ولی چیزی که در بازدید از این آب انبار قابل توجه هست، اینه که این آب انبار، در یک محله زرتشتی نشین و توسط یک فرد زرتشتی ساخته شده و در ساخت اون، دو ورودی، برای استفاده مسلمانان و زرتشتیان در نظر گرفته شده و این یعنی دوستی و اتحاد و محبت بین اقوام و مذاهب مختلف ایرانی که به نظرم بسیار با ارزش هست.
سقف آب انبار به صورت گنبدی است و 4 بادگیر در اطراف آب انبار، وظیفه خنک نگه داشتن آب ذخیره شده را در هوای گرم یزد بر عهده داشتن. باز هم نمونه ای دیگر از معماری هوشمندانه و استادانه ایرانیان.
این آب انبار در محله زرتشتیان یزد ، بلوار بسیج، نبش کوچه مهر قرار داره و بازدید از بیرون بنا (ورودی اش بسته است) رایگان هست.
بعد از بازدید آتشکده، از کوچه بغلی آن وارد محله زرتشتیان شده و قدم زنان از کوچه های تنگ و باریک عبور کرده و از کنار این آب انبار در بلوار بسیج بیرون آمدم. آب انبار در حاشیه بلوار و با ۴ بادگیرش خودنمایی می کند. در شهری مثل یزد که در منطقه کم آب و کویری واقع شده، آب انبار نقش مهمی داشته و این آب انبار نیز در حدود ۸۰ سال پیش به همت رستم گیو، نماینده زرتشتیان در مجلس، بنا شده است. آب انبار دو دهنه دارد که یکی مختص زرتشتیان و دیگری نیز برای مسلمانان بوده است. نوع معماری و داخل آن نیز شبیه همه آب انبارهاست و شاید زیبایی آن فقط در داشتن بادگیرهاست.