این بنا در ضلع شمال شرقی میدان گنجعلی خان کرمان واقع شده و بخشی از مجموعه گنجعلی خانه که حدود سال ۱۰۰۷ه. ق توسط گنجعلی خان ساخته شده و به نظر می رسه که نمازخانه کاروانسرای بزرگ مجموعه یا مدرسه مجاور بوده. بنای مسجد، کوچیک و یه شبستان و ایوان ورودی داره. نمای ایوان، ساده ست و برروی پوشش آن، طرح هایی هندسی بر روی گچ کشیدن. کف ایوان سنگیه و بر بالای در چوبی آن، کتیبه ای سنگی نصب شده. بعد از ورودی ایوان ، راهروی باریک و تاریک با پوشش کوتاه و بعد از اون ، فضای گنبددار شبستان قرار گرفته. در این شبستان، به کمک دو ستون، بالکن یا رواقی در یک ضلع برپا داشتن که از طریق پلکانی می شه بهش راه یافت . پوشش گنبدی بنا ۱۲ نورگیر داره. در ضلع قبله مسجد، محرابی تعبیه و در میانه آن، لوح مرمرین بزرگی با نقش گلدان نصب کردن. تزیینات شبستان مشتمل بر نقاشی، گچبری، مقرنس کاری و کاربندیه. این مسجد در دوره اخیر تعمیر و مرمت شده و امروزه تنها جهت بازدید علاقه مندان مورد استفاده ست .
مسجد گنجعلی بخشی از مجموعه گنجعلی خان است و در ضلع شمال شرقی میدان گنجعلی خان قرار دارد. ظاهرا، این مسجد کوچک، نمازخانه کاروانسرا یا مدرسه همجوار خود بوده است و خود گنجعلی خان نیز در آن به عبادت مشغول میشد.
مسجد گنجعلی خان بعدها به دست معماران ایرانی مرمت و بازسازی شد؛ امروزه در مسجد گنجعلی خان نماز برگزار نمیشود و تنها بهعنوان یک جاذبه گردشگری در معرض بازدید گردشگران قرار دارد.
گنجعلی خان در همان سالهای اولیه حاکمیت خود و بهطور دقیق، در سال ۱۰۰۷ هجری قمری، دستور ساخت مسجد گنجعلی خان را داد. گفتنی است ۱۴ باب مغازه از مجموعه گنجعلی خان نیز موقوفه این مسجد هستند.
مسجد گنجعلی خان، فضایی کوچک دارد و ابعاد آن ۲۵ در پنج متر است. برای ورود به مسجد گنجعلی خان ابتدا باید از درون ایوانی با نمایی ساده عبور کرد. پس از گذر از ایوان، راهرویی تاریک و پس از آن نیز شبستانی گنبددار قرار دارد.
در شبستان، پوشش گنبدی مسجد با ۱۲ نورگیر قرار دارد. در ضلع قبله مسجد نیز محرابی ساخته شده است که در میان آن، لوح مرمرین بزرگی با طرح برجسته گلدان به چشم میخورد. از جمله تزیینات به کار رفته در شبستان میتوان به گچبری، نقاشی، مقرنسکاری و کاربندی اشاره کرد که زیبایی این بنا را دو چندان کردهاند. علاوه بر این، کاشیکاریها در داخل و نمای بیرونی نیز آن را تماشاییتر کرده است. تمام این موارد سبب شدهاند تا این مسجد بهعنوان موزه هنرهای تزيینی از دوران صفویه شناخته شود.
مسجد گنجعلی خان را نیز محمد سلطانی یزدی طراحی و ساخته است. او برای این کار از سبک معماری اصفهانی و بهخصوص میدان نقش جهان اصفهان و میدان امیر چخماق یزد الهام گرفته است.
مسجد گنجعلی خان در ضلع شمالی میدان قرار دارد و با تمامی مساجدی که تا به حال دیده ام متفاوت بود. بنای مسجد بسیار کوچک و مشتمل بر شبستانی به ابعاد ۵×۵ متر و ایوان ورودی است. به نظر میرسد که مسجد در واقع نمازخانه کاروانسرای بزرگ مجموعه یا مدرسه مجاور بودهاست. این مسجد در دوره اخیر تعمیر و مرمت شده و امروزه تنها جهت بازدید علاقهمندان مورد استفاده است و در آن نماز برگزار نمیشود.
مسجد دارای یک نیم طبقه نیز می باشد که میتوان از بالا شبستان کوچک ان را دید. تزیینات داخل مسجد بخصوص سقف ان بسیار زیبا و دیدنی است. بازدید از این محل رایگان است.