جاده چالوس محوبترین جاده به شمال ایران است که چشمانداز بینظیری دارد. این جاده برای همه مردم ایران شناخته شده است، حالا در این صفحه لستسکند، شما را با ابعاد مختلف این جاده آشنا میکنیم که شناخت بهتری نسبت به آن پیدا کنید. علاوه بر توضیحات لازم درباره جاده چالوس، میتوانید از تجربه و عکس های جاده چالوس در این صفحه با دیگران به اشتراک بگذارید.
سفر به خطه شمالی ایران به ویژه استان مازندران از محورهای مواصلاتی متعددی امکانپذیر است، اما قطع به یقین بسیاری بر این باورند که جاده چالوس از مبدا کرج، حال و هوای دیگری دارد و بهترین گزینه برای سفر به شمال کشور است.
جاده چالوس در دوره پهلوی اول و با امکانات آن زمان ساخته شد و به بهرهبرداری رسید، از اینرو، امروزه به دلیل عبور از پیچوخمهای کوهستانی البرز و خطر ریزش سنگ که بارها اتفاق افتاده است از ناامنترین جادههای ایران و جهان به شمار میرود.
بهرغم این مخاطرات اما زیباییها و جاذبههای موجود در مسیر جاده چالوس آنقدر زیاد است که بسیاری حاضرند خطر آن را به جان خریده و پای در محور چالوس بگذارند تا به این ترتیب، وفاداری خود را به هزارچم ایران و یکی از زیباترین جادههای جهان به اثبات برسانند.
سلام. شمال جاده های متنوع زیادی داره که شهرهای ساحل دریا رو به ییلاقها متصل می کنه، مثل جاده رشت به ماسوله یا رامسر به جواهر ده و... اما جاده چالوس به کرج جزء قدیمی ترین و زیباترین جاده های ایرانه که به نظر من تمام مدلهای قبلی درش نهفته شده. طوری که از سمت چالوس که به سمت کرج تشریف میبرید که اخیرا تا مرزن آباد رو اتوبان کشی کرده اند، ابتدای جاده دو طرف جنگله و کم کم از تراکم جنگلها کم میشه و منطقه کوهستانی و سرد میشه و رودخانه ای بسیار پرآب تقریبا در بیشتر جاهای این جاده زیبا در کنار جاده هستش. فیلمهای بسیار زیادی در این جاده واقعا کم نظیر پرشده و در زمینهای قدیک جزء معدود راههای دسترسی سریع به شمال کشور بوده است. تونلهای این مسیر هم خاص و کم نظیرند و رستورانهای بسیار شیک و زیبا در کنار رودخانه در این مسیر به وفور یافت می شوند. خلاصه هر چه از زیبایی این جاده بگم کم گفتم. البته برخی جاهای قبلا گردنه های خفنی داشت که الان وضعیتش خیلی بهتر شده. مطمئن باشید از دیدن این جاده بخصوص از سمت کرج به چالوس لذت خواهید برد، مخصوصا اگر خودتان رانندگی نکنید و بتوانید مناظر رو بیشتر ببینید. تنها معزل این جاده برفگیر بودنش هنگام زمستان و شلوعی آن در ایاک پیک می باشد.
جاده چالوس یکی از زیباترین مسیرهای ایران در کوههای البرز است که در گذشته جاده ای مالرو برای اتصال روستاهای کوهستانی منطقه بوده است، ولی در حال حاضر بعد از تبدیل شدن به جاده آسفالته تبدیل به یک شریان اصلی ارتباطی شمال و جنوب کوههای البرز شده، جذابیتهای این مسیر به قدری فراوان است که ساکنین کرج برای گذران فراقت از این جاده استفاده میکنند و کسانی هم که به شمال میروند قطعا برای استفاده از خدمات که شامل انواع رستورانها، آش، صبحانه، بستنی، برنامه ریزی میکنند و از مناظر طبیعی لذت میبرند.تونل معروف جاده به اسم کندوان در گذشته یکطرفه بود و باید منتظر میبودیم تا نوبت عبورمان شود و خود توتل یک جاذبه در جاده محسوب میشد.در حال حاضر این جاده تغییرات زیادی کرده و مسیر در قسمتهایی تغییر کرده تا راحتتر شود، و صخره هایی که مثل چتر بر روی جاده آمده بودند برای امنیت از بین رفته اند. برای کسانی که از گذشته مسیر را میشناسند باعث تاسف میشود. ولی این جاده همچنان زیبایی های خود را دارد. برای لذت بردن از مسیر بهتر است یک روز وسط هفته و خلوت را انتخاب کنید.
جاده چالوس، با نام رسمی جاده ۵۹، یکی از مهمترین جادههای دسترسی به شمال ایران برای مردم تهران و کرج است که از میان شهر کرج در استان البرز شروع و به شهر چالوس در مازندران وصل میشود. برخی این جاده را یکی از زیباترین جادههای جهان میدانند! محور چالوس - کرج از بی نظیرترین مناظر و چشماندازهای بکر و طبیعی و از پرطرفدارترین مسیرهای منتهی به شمال کشور میباشد که همین امر گاهی سبب ترافیکهای سنگین در تعطیلات میشود. تا اواخر دوره قاجار، جادهای بین کرج - چالوس وجود نداشته و تنها یک مسیر خاکی و مالرو، راه دسترسی به روستاهای این منطقه را تشکیل میداده. این جاده در دوران پادشاهی رضاشاه و با دستور وی در سال ۱۳۱۲ مورد بهرهبرداری قرار گرفت. از این زمان به بعد، انواع رستورانها و واحدهای اقامتی و پذیرایی در کنار این جاده شکل گرفت و با ساخت سد امیر کبیر (سد کرج) در سال ۱۳۴۰ به جاذبهها و زیباییهای این جاده افزوده شد و در اندک زمانی این جاده به یکی از تفریحگاههای مهم گردشگری ایران تبدیل شد.گفته می شود کارگران را برای کندن تونل در دل کوه (چون کندن تونل کندوان آنهم بدون تجهیزات کار بسیار سخت و دشواری بود) با یک سکه پنج ریالی که در آن زمان ارزشمند بود تشویق میکردند. در این جاده رستورانهای بسیاری وجود دارد همچنین پخت و فروش انواع آش همانند آش رشته، آش دوغ، آش هیزمی و عدسی در حاشیه جاده چالوس - کرج مخصوصاً در نزدیکی تونل کندوان توسط دستفروشها و رستورانها رواج دارد . جاده چالوس جاده زیبا و خاطره انگیزی است اما در تعطیلات ترافیک شدید و کلافه کننده ای دارد
در زمان قاجار جاده چالوس فقط جاده ای مالرو و خاکی که ارتباط دهنده روستاهای آن حوالی بود. پس از گذشت سالها زمانی که در سال 1312 به عنوان جاده مواصلاتی ارتباط دهنده با شمال ایران بهره برداری رسید انواع و اقسام رستورانها به آن اضافه شد و به یکی از تفریح گاه های مهم تبدیل شد. امروزه هم وجود همین رستورانها مسافران زیادی را به سمت خود میکشاند. اما جذابیت این جاده فقط به رستورانهای آن نیست. جاده پر از پیچ و خم زیبایی که از کنار دریاچه سد کرج عبور میکند و راه خود را در هزارتوی هزار چم طی میکند و در بالاترین نقطه آن کندوان لذت هوای سرد حتی در تابستان را تجربه میکنید تا در مسیری سراشیبی به از دل سنگهای کنده شده کنار کوه و صخره های هفت برادران به چالوس برسد.
زیبایی های این جاده در پاییز بسیار شگفت انگیز است. اما جاده چالوس فقط یک راه ارتباطی نیست. اگر چشمانی تیزبین داشته باشید میتوانید در همین جاده دیدنی های بسیاری را ببینید و برنامه یک تا چند روزه ای را برای خود برنامه ریزی کنید.
17 کیلومتر ابتدای جاده چالوس روستایی به نام ارنگه قرار دارد که در دل دره مجاور آن جاذبه بسیار زیبایی به نام هفت چشمه و آبشار آدران قرار گرفته است. این آبشار 90 متر ارتفاع دارد و مسیر دسترسی به آن در بهار و اوایل تابستان بسیار دیدنی و زیباست.
کمی بالاتر از ارنگه خروجی روستای دیگری به نام خونکلا هست که با دنبال کردن جاده و پس از طی حدود 17 کیلومتر به روستایی به نام خور خواهید رسید. در کنار روستا پیست اسکس وجود دارد که می توانید در زمستان حسابی برف و سرسره بازی کنید و دیدن آبشار یخ زده خور یکی از جاذبه های دیدنی آن در فصل زمستان است. در سایر فصول نیز طبیعت زیبای روستا و آبشار مسافران زیادی را به سمت خود می کشد.
سد امیرکبیر و دریاچه آن نیز در مسیر چشم انداز فوق العاده زیبایی را جلوی چشم شما قرار خواهد داد.
برای اطراق کنار رودخانه زیبای کرج می توانید از باغات اطراف آسارا با پرداخت مبلغی کوچک استفاده کنید.
پس آسارا به دو راهی جاده شهرستانک می رسید. روستای بسیار زیبای شهرستانک که قدم زدن در کوچه باغها و دیدن باقی مانده کاخ ناصری را به شما پیشنهاد میکنم.
پس از گچسر نیز با رسیدن به ارتفاعات کندوان در خنکی هوای آن منطقه از خوردن آش داغ حسابی لذت ببرید.
به پل زنگوله که برسید می توانید به سمت دیزین برانید. البته یکی دوسالی هست که مسیر ارتباطی چالوس با شمشک و دیزین مصدود است و تا لحظه نگارش این مطلب اطلاعی از باز شدن مسیر ندارم ولی جاده دسترسی به دیزین نیز یکی از جاده های فرعی بسیار زیبا در منطقه است. از مسیر پل زنگوله می توانید به سمت روستاهای یوش و بلده بروید و از خانه نیما یوشیج در روستای یوش دیدن کنیدو این جاده در بهار فوق العاده زیبا و دیدنی است. ساعتی کنار رودخانه استراحت کنید و در کوچه پس کوچه های یوش قدمی بزنید.
با رسیدن به روستای هریجان میتوانید از آبشار زیبای این روستا و طبیعت گردی اطراف آن لذت ببرید.
در مرزن آباد می توانید به سمت روستای کلاردشت برانید و از طبیعت زیبای این روستای کوهستانی استفاده کنید.
دریاچه کوچک و زیبای ولشت نیز در فصل بهار یا پاییز یکی از جاذبه های این مسیر می باشد.
تا شهر چالوس دیگر راهی نمانده است. ولی هنوز این جاده دیدنی های بسیار زیادی را در خود جای داده است که دیدن آنها قطعا خالی از لطف نخواهد بود.
این جاده که همه ساکنین شهرهای شمالی و تهران و کرج حتما گذرشان به آن افتاده بی شک یکی از خاطره انگیزترین مسیرهاست که دیگر نمیتوان گفت مسیر بلکه یکی از جاذبه های گردشگری محصوب می شود. اگر هنوز به این جاده سفر نکرده اید پیشنهاد می کنم از آن گذر کنید.
#تایسیز
يادم هست اولين باري كه از جاده چالوس به سمت تهران رفتم خيلي خسته بودم و با خودم عهد كرده بودم تا خود تهران بخوابم. اما اين جاده انقدر جذاب زيبا بود كه كلا ترجيح داد به زور چشمم را باز نگه دارم اما اين همه زيبايي را از دست ندهم. از درياچه و رودخانه هاي زيبا گرفته تا كلي باغ ها و رستوران هاي جذاب در اين جاده وجود دارد. پيشنعاد ميكنم حتما در زنان غير تعطيل و بدون ترافيك سري به اين جاده بزنيد.
#تايسيز
جاده چالوس برای خیلی ها جذاب،زیبا و عاشقانه ست.اصلاً بعضیا شمال رفتن رو فقط از طرق این جاده بلدن و سفر از این جاده رو به هر چیزی ترجیح میدن.اما امان از اون روزی که این جاده ترافیک بشه!اگه در مسیر برگشت از چالوس به ترافیک خوردین،به جای غرغر و ناراحتی به جاذبه های حاشیه جاده سر بزنید.توی جاده قدیم قبل از اینکه به اتوبان برسیم(از سمت چالوس)سمت راست جاده فرعی دسترسی به روستای سینوا رو خارج شین تا به ابتدای جاده پیاده روی هسل برسید.عبور از این مسیر فقط با ماشینای آفرود ممکنه اونم اگه محیط بانای عزیز اجازه عبور رو بدن که ۷،۸ دقیقه راهه اما اگه مجبور به طی مسیر با پای پیاده شدین خودتونو واسه یه پیاده روی ۴۰ دقیقه ای آماده کنین.حتما مواد خوراکی نمکی و قندی با خودتوت ببرین که وقتی اولین بار این همه زیبایی رو دیدید و قند یا فشارتون افتاد بتونید خودتونو احیا کنید و از ادامه دیدن مناظری بکر و دلچسب شیدا بشید.این مرداب دارای چشمه های خودجوش با دپی جوشش آب زیاده و تو هر فصل به یه رنگ تغییر چهره میده.این محل رو به همه عشاق پیشنهاد میدم،بخصوص اونایی که میخوان خواستگاری کنن!??
پ.ن. عکس دوم و سوم از اینترنت دانلود شده و عکس اول کار خودمه
#مرداب_هسل
#تایسیز