نخستین خیابان ایران یا خیابان سپه در عهد صفوی، زمانی که قزوین پایتخت بود، طراحی و احداث شد. این خیابان از ضلع شمالی به کاخ چهل ستون و عمارت عالی قاپو رسیده و در ضلع جنوبی از مسجد جامع عتیق شهر نیز فراتر رفته و به خیابان سلامگاه و خیابان راه ری راه دارد. ضلع شرقی خیابان را نیز مغازه های آجرنمای جدید با سبک و سیاق قدیم در برگرفته اند. که امروز از این عمارت فقط سر در عالی قاپو که یکی از آثار تاریخی و گردشگری در شهر قزوین است که در ابتدای خیابان سپه قرار دارد، باقی مانده است. این بنا سردر یکی از هفت در ورودی به ارگ سلطنتی صفویان بوده است و در اصلی جنوبی است، که به خیابان و میدان شاه باز میشده و تنها "در" از این مجموعه است که اکنون به یادگار مانده است. کف این خیابان در سال 1307 توسط رضاخان سنگ فرش شد، این خیابان یکی از مهمترین آثار دوران صفوی است که شکوه و جلالش در آن زمان بیش از آن چیزی بود که امروز دیده می شود، در دوران شاه طهماسب و شاه عباس اول برای پذیرایی ازسفرای دول بیگانه و بزرگان استفاده شده است. در سال ۱۳۸۷ رسماً به عنوان اولین خیابان ایران در فهرست آثار ملی به ثبت رسید.
قدم زدن در بافت قدیمی و خیابان سنگ فرش شده همیشه یکی از جاذبه های مورد علاقه من بوده، وقتی به اینها اولین خیابان ایران هم اضافه شد، جذابیت خیابان سپه برای من دو چندان شد. این خیابان اولین خیابان طراحی شده شهریه که متفاوت از میدانها و گذرهای قدیمی بوده که در زمان حکومت شاه طهماسب ساخته شده و به همین مناسبت عنوان اولین خیابان ایران را یدک می کشه. بر روی این خیابان و در نزدیکی آن جاذبه های مهمی وجود داره که با چند قدم پیاده روی میتوانید آنها را ببینید مثل سردر عالی قاپو و بناهای حیاط آن (شامل عمارت قاجاری، عمارت پهلوی، موزه عکاسخانه، مدرسه امید)، امام زاده اسماعیل، مسجد جامع، آب انبار مسجد جامع (فقط پنجشنبه و جمعه) و ...
خیابان سپه قزوین اولین خیابان ایران محسوب می شود و در سال ۱۳۸۷ به عنوان اولین خیابان ایران در فهرست آثار ملی ثبت شد. قزوین در دوره فرمانروایی شاه تهماسب به عنوان پایتخت ایران انتخاب شد و او در سال ۹۵۳ قمری پایتخت را از تبریز به قزوین انتقال داد تا از حملات عثمانی ها در امان باشد. پس از پایتخت شدن، شهر رونق گرفت و بناهای زیادی ساخته شد که برخی از آنها باقی مانده است که یکی از آن ها خیابان سپه است که سابقا نامش عالی قاپو بود. این خیابان که در سال ۱۳۰۷ و در دوره رضاشاه سنگفرش و به نام سپه نامیده شد، از مقابل سردرِ عالی قاپو آغاز و تا تقاطع جاده قدیم تهران ادامه دارد. مسجد جامع قزوین در این خیابان قرار دارد.
این خیابان به عنوان اولین خیابان طراحی شده ایران شناخته می شود.
این خیابان سنگ فرش که در انتها به سردر عالی قاپو از مجموعه باغ صفوی ختم می شود شامل آثاری چون مسجد جامع و آب انبار آن همچنین بازار سنتی قزوین می باشد.
پیاده روی در این خیابان و گشت و گذار در کوچه پس کوچه های بافت قدیم آن و بازار سنتی قزوین حس و حال خیلی خوبی را انتقال خواهد داد.
اولین خیابان ایرانه همیشه اولین ها برام جذابن. ابتدای خیابان سردر عالی قاپو قرار داره و در حال حاضر به خیابان شهدا شناخته میشه کوچه های منشعب ازین خیابون بافت و حال هوای کهنشون رو حفظ کردن. مغازه های حاشیه خیابان بطور سنتی و یکدست مرمت شده اند.در طول خیابان از مسجد جامع و اب انبار و چهل ستون میتونید بازدید کنید.عاشق اون کاشی هستم که اسم خیابون روش نوشته شده.