بنای آرامگاه حمدالله مستوفی برجی آجری متعلق به قرن هشتم هجریه که پلان برج بصورت مربع توسط چهار فیل پوش، هشت ضلعی شده و با گنبد مخروطی پوشیده شده.سردر آرامگاه با جمله لااله الاالله الملک الحق المبین و محمد رسول الله الصادق البار الامین تزیین شده، داخل بنا دارای کاشی فیروزهای سادهست و در زیر پایههای گنبد، دور تا دور کتیبهایه که سوره مبارکه هل اتی به خط نسخ گچبری شده. این آرامگاه در محله پنبه ریسه در شرق میدانگاه میان امامزاده علی و آمنه خاتون شهر قزوین واقع شده که به آن گنبد دراز هم میگن.
در قدیمیترین محله ی قزوین قدم میزنیم. تابلوی مقبره ی حمدالله مستوفی در خیابان سپه و اول خیابان محمدیه، نظرمان را برای دیدن این مقبره به خود جبل میکند. ایشان، مورخ شاعر و جغرافیدان بزرگ دوره ی ایلخانیان بوده است. جالب است که برای رفتن به محوطه ی مقبره ی ایشان باید از چندین پله پایین بروید که این خود نشان از تغیر سطح خیابان به مرور در طی این هفتصد سال خبر میدهد.در کنار درب ورودی میتوانید تابلویی را با عنوان کوچه ی مرکب فروشان ببینید. شکل گنبد این مقبره نیز به نوبه ی خود جالب و دیدنیست که شکل مخروط فیروزه ای رنگ است.
#گلفام_سفر
.
این ارامگاه در شهر قزوین در خیابان باغ دبیر و خیابان حمدالله مستوفی قرار دارد که بهتر با گوگل مپ به دنبال ان بگردید؛ ورودی این بنا با پایین امدن از چندین پله شروع و وارد محوطه حیاط بزرگ و زیبای ان می شود ؛ ارامگاه در وسط محوطه و در زیر یک برج استوانه ای اجری شکل قرار گرفته است ؛ گنبد ان به صورت مخروطی و به رنگ فیروزه ای که زیر ان با کاشی های زیبا کتیبه بندی شده است ؛ وجود راهنما در یکی از روزهای وسط هفته مهرماه در این مکان باعث تعجب بود ؛ بازدید از این مکان رایگان می باشد و راهنمای خوبی هم در این جاذبه بود که تمام زیر و بم این ارامگاه رو برای ما توضیح داد ؛ داخل این برج استوانه ای مقبره حمدالله مستوفی قرار دارد که روی سنگ مرمر نوشته هایی بر روی ان حکاکی شده بود ؛ سقف این بنا از نوع دوپوش با تزئینات ساده کاشی کاری و اجر طراحی شده است ؛ داخل حیاط هم یک زیر زمین که اب انبار این مجموعه بوده هم مورد بازدید عموم هست ؛ پشت حیاط هم یه تندیس از این مرحوم وجود داره که دیدنش خالی از لطف نیست
یکی از جاذبه های زیبای شهر قزوین آرامگاه حمداله مستوفی است. حمداله مستوفی جغرافیدان، مورخ، شاعر و نویسنده مشهور قرن 7 و 8 هجری قمری بود از ایشان سه اثر ظفرنامه با موضوع شعر، نزهت القلوب با موضوع جغرافیا و تاریخ گزیده به جای مانده است.
بنای آرامگاه حمدالله مستوفی برج آجری بلندی متعلق به زمان ایلخانیان در قرن هشتم قمری است این که پایین بنا صورت مربع بوده و بالاتر به هشت ضلعي مبدل شده و بعد استوانه ای که گنبدی مخروطی شکل بر روی آن قرار دارد. بین آجرها به سبک بناهای ایلخانی بندهای مهری وجود دارد که نمونه آن را ما در مسجد جامع ساوه، گنبد سلطانیه و ... دیده بودیم. در کنار آرامگاه و در حیاط آب انبار کوچکی هم وجود داره، اگه اطلاعات بیشتری درخصوص بنا و تاریخچه آن بخواهید، راهنمای گردشگری که در حیاط مستقر است براتون توضیح خواهد داد. ضمنا بازدید از بنا و آب انبار کوچک اون رایگان بوده و در نردیکی اون می تونید جاذبه های دیگری مثل امام زاده آمنه خاتون و کلیسای کانتور (کوچکترین کلیسای ایران) را هم ببینید.
حمدالله مستوفی از شاعران و جغرافیدانان قرن هشتم بوده است که در دربار ایلخانی مشغول به کار بوده است. ارامگاه وی نیز برج اجری کوچکی است که مربوط به همان دوره است. سردر آرامگاه با جمله لااله الاالله الملک الحق المبین و محمد رسولالله الصادق البار الامین تزیین شده، داخل بنا دارای کاشی فیروزهای ساده ایست. گنبد و زیرسازی آن که از بناهای مجلل و زیبای عهد مغول است، با کتیبهای از کاشی لاجوردی است که به خط نستعلیق چگونگی زندگانی حمدالله مستوفی، نیاکان و تألیفات وی به اختصار بیان شدهاست. در قرن چهاردهم شمسی عدهای از مردم محله، دیواری دور محوطه بقعه که به صورت ویرانهای درآمده بود، کشیدند و تعمیر مختصری در بقعه انجام دادند ولی در سال ۱۳۱۹ این بنای آرامگاهی تاریخی مرمت اساسی شد. این مقبره کوچک است و گرچه قدمت زیادی دارد اما در مقابل سایر دیدنیهای قزوین جذابیت کمتری دارد. گرچه بازدید از ان توصیه میشود و ارزش وقت گذاشتن دارد.
آرامگاه حمدالله مستوفی بنایی آجری با گنبد مخروطی از دوره ایلخانی است که در محله ملک آباد قزوین قرار دارد. سردر آرامگاه با جمله لااله الاالله الملک الحق المبین و محمد رسولالله الصادق البار الامین تزیین شده، داخل بنا دارای کاشی فیروزهای ساده و در زیر پایههای گنبد دور تا دور کتیبهای است که سوره مبارکه انسان به خط نسخ گچبری و قسمت پایین دولنگه در ورودی آرامگاه نیز به صورت گل درهم و منبت کاری است. درباره حمدالله مستوفی نیز گفتنی است که از جغرافیدانان و مورخان برجسته قرن هشتم بود و کتاب نزهه القلوب او در جغرافی معروف است.