موزه شمال رامسر با مجوز سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور، در اسفند ۸۹ با حضور مسئولین محترم استانی و شهرستانی افتتاح گردید. امکانات و تجهیزات موجود در آن غیر دولتی بوده و متعلق به یک فرهنگی بازنشسته است و اموال فرهنگی آن در طی یک دوره زمانی ۳۰ ساله از ( ۱۳۶۰ تا ۱۳۹۰) به تدریج گردآوری و خریداری شده و انگیزه اصلی از این کار عشق و علاقه وافر به فرهنگ نیاکان و تلاش برای حفظ آثار جهت ارائه به نسل حاضر و نسل های آینده و همچنین معرفی تاریخ، فرهنگ و تمدن رامسر به سایر ایرانیان عزیز است. موزه مردم شناسی، محلی برای آشنایی با زندگی اقوام دیگر، مکانی برای اندیشه و تفکر و فرصتی برای آموزش و یادگیری است. در این موزه غرفه هایی برای ابزار و ادوات و وسایل مردم شناسی که مورد استفاده مردم منطقه بوده ، اختصاص یافته است. به جهت شباهتهای فرهنگی که بین سه استان شمالی کشور ( مازندران – گیلان – گلستان ) وجود دارد، وسایل و ابزار مربوط به زندگی مردم بسیار مشابه بوده و می توان گفت اگرچه موزه مردم شناسی رامسر در نگاه اول یک موزه محلی به نظر می آید اما آنچه که در آن به نمایش در آمده در حد یک موزه منطقه ای می باشد.
يكي از جاذبه هاي شهر رامسر موزه مردم شناسي است كه در مجموعه دهكده ساحلي رامسر قرار گرفته است. براي رفتن به اين موزه بايد به انتهاي بلوار طالقاني و ساحل خلج برويد. اين موزه از بيرون به شكل خانه هاي قديمي شمال ايران است.
در اين موزه بيش از هفتصد نوع از وسايل سنتي و قديمي زندگي و كار مردم شمال وجود دارد و به خوبي ميشود شكل و شمايل زندگي در شمال ايران را تصور كرد.
اين موزه در ساحل دريا واقع شده و در محوطه آن علاوه بر موزه غرفه هاي متعددي از عكاسي سنتي گرفته تا فروشگاه هاي لباس ها و وسايل سنتي وجود دارد.
اگر اهل شناخت اداب و ورسوم فرهنگ هاي مختلف هستيد اين موزه ميتواند برايتان جالب باشد.
#تايسيز