بزرگراه شیخ زائد که به نام جاده شماره 11 نیزشناخته می شود در حقیقت طولانی ترین خیابان در کشور امارات است که منطقه السیلاح در شهر ابوظبی شروع شده و تا منطقه راس الخیمه ادامه دارد. این بزرگراه به موازات خط ساحلی خلیج فارس قرار گرفته است.
قبل از سفر به دبی، با عکسهایی که از این اتوبان رویایی دیده بودم، به شدت علاقه مند شدم که روزی کنار این اتوبان هتلی رزرو کنم.
در زمان سفر با تحقیقات فراوان درباره ی هتلهایی که در این اتوبان قرار دارند، هتل فور پوینت بای شرایتون را با اتاقی با ویوی این اتوبان رزرو کردم.
شاید برایتان جالب باشد بدانید که خیابان شیخ زاید ، مسیری ویژه است که دو شهر ابوظبی و دبی را براحتی به یکدیگر وصل می کند و در نهایت به راس الخیمه منتهی می شود و اینکه همین " خیابان شیخ زاید " که بسیار مناسب و ویژه است ، موقعیتی عالی برای دو شهر ابوظبی و دبی ایجاد کرده که دلیل و انگیزه اصلی ساخت آن بوده است و لازم به ذکر است که در سال 1971 میلادی حاکمان دو شهر مهم امارات متحده عربی یعنی شهر ابوظبی و دبی نزد " شیخ زاید " رفتند و پیشنهاد ویژه ای در خصوص ساخت خیابان شیخ زاید را با او مطرح نمودند و اینکه طرح مطرح شده آنها با موافقت شیخ زاید روبرو شد و تعجب انگیز است که پروژه ساخت این جاده طویل در همین سال آغاز گشت .
در ضمن در کمال ناباوری ساخت خیابان شیخ زاید در 9 سال به اتمام رسید و در نهایت درست سیزده سال بعد ، یعنی در سال 1993 میلادی به مدت پنج سال یعنی تا سال 1998 نیز 30 کیلومتر به طول این خیابان لاکچری و مدرن افزوده شد و امروزه جزو لوکس ترین خیابان های دنیا شناخته می شود ، شاید برایتان سوال پبش بیاید که نام این خیابان از چه شخصی برگرفته شده است به شما خواهیم گفت ! " شیخ زاید " شخصی است که کشور امارات متحده عربی را بنیان گذاری نمود و این فرد به مدت سی و سه سال ، حاکمیت آن عهده دار بود و نکته حائز اهمیت این است که نقشی که این فرد در پیشرفت ، رشد و آبادانی امارات متحده عربی داشت باعث شد تا در مدت بسیار کوتاهی این کشور به یکی از پیشرفته ترین و موفق ترین کشورها در دنیا مورد صحبت قرار گیرد و همچنین خیلی از اشخاص مهم به خاطر این رشد چشمگیر به او لقب " حکیم عرب " را نسبت داده اند .
در خیابان شیخ زاید همه چیز برای توریست مهیا است . تاکسی های فراوان ، متروی کارآمد و اتوبوسهایی که پشت سر هم در حال رفت آمد هستند . خط قرمز متروی دبی نیز در همین بزرگراه هشت بانده قرار دارد ؛
این خیابان 8 بانده به تنهایی یک جاذبه توریستی به حساب می آید ؛ با پیاده روی در این بزرگراه ، ساختمان و برج های بلند و زیبا ساعتها شما را محو تماشای خودش خواهد کرد . طراحی ساختمانها واقعا زیبا و چشم نواز و صد البته سرگرم کننده است
بزرگترین بزرگراه کشور امارات متحده عربی خیابان شیخ زاید است که از ابوظبی آغاز و پس از عبور از دبی ، به راس الخیمه منتهی می شود . در خیابان شیخ زاید همه چیز برای توریست مهیا است . تاکسی های فراوان ، متروی کارآمد و اتوبوسهایی که پشت سر هم در حال رفت آمد هستند . خط قرمز متروی دبی در همین بزرگراه هشت بانده شیخ زاید قرار دارد ؛ همچنین می توانید با استفاده از تونل های ورودی مترو از عرض خیابان عبور و به سمت دیگر آن بروید .
تمیزی خیابان و ساختمانها و خودروها و در نتیجه تمیزی هوا ، اولین چیزهایی است که نظر هر بیننده ای را جلب می کند . قریب به یقین می توان گفت چیزی به اسم موتورسیکلت آن طور که ما در ایران داریم و استفاده میکنیم ، وجود ندارد ! یعنی موتورهای ریزه میزه ای که فقط جلوی رستورانها و فست فودها پارک هستند و نقش پیک را بازی می کنند و تک و توک هم موتورهای سنگین مثل هارلی دیویدسون ؛ دیگر تمام ! در مجموع موتورسیکلت ها حضور کم رنگی در خیابانها دارند و اصلا به چشم نمی آیند . قطعا با توجه به همین موضوع و وجود خودروهای با کیفیت و سالم بودن کاتالیستهای آنها و الزام دولت به تعویض آنها در موعد مقرر ، نتیجه هم نباید چیزی به جز هوای پاک باشد !
این خیابان 8 بانده به تنهایی یک جاذبه توریستی به حساب می آید ؛ با پیاده روی در این بزرگراه ، ساختمان و برج های بلند و زیبا ساعتها شما را محو تماشای خودش خواهد کرد . طراحی ساختمانها واقعا زیبا و چشم نواز و صد البته سرگرم کننده است !برای گشت و گذار در این خیابان ، مدت زمان 1 الی 2 ساعت را توصیه می کنم .
#جاذبه #جاذبه_شهر #امارات # دبی #خیابان_شیخ_زاید
اتوبان شیخ زاید واقع در کشور امارات، بزرگترین اتوبان این کشور هست که به موازات خلیج همیشه فارس ساخته شده. این اتوبان از ۳ شهر امارات عبور میکند؛ از راس الخیمه شروع شده و از دبی عبور میکند و به ابوظبی میرسد.
در بخشی از این اتوبان که در دبی واقع شده ساختمان ها و برجهای بسیار بلندی همچون برج خلیفه قرار گرفته اند که منظره بسیار زیبایی ایجاد کرده. ما برای بازدید از ابوظبی از طریق این اتوبان از دبی به ابوظبی رفتیم.