علاوه بر اینکه موزه باستان شناسی استانبول به عنوان نخستین موزه ترکیه بسیار پر اهمیت است، این موزه با 1 میلیون آثاری که در خود جای داده، یکی از بزرگترین موزه های جهان نیز می باشد. این مکان از سال 1891 میلادی به روی عموم باز شده است و در آن آثاری از یونان، روم و دوران بیزانس به چشم می خورد.
موزه آرکئولوژی نزدیک مسجد سلطان احمد و ایاصوفیه است. خیلی همیشه خلوته و بازدید ازش براحتی و با فراغ بال انجام میشه. اهمیت دیدن این موزه بجهت وجود دو دسته آثار تاریخی است. در دوران عثمانی از مناطق تحت حکومت، آثار باستانی به استانبول آورده شده است. از جمله آثار تاریخی بین النهرین و مصر. تنها جایی که ما میتوانیم مومیایی کامل را ببینیم همین جاست(به غیر از مصر و فرانسه و انگلیس و ...که سفر بهشون سخته). دیدن مومیایی به همراه تمام وسایل همراهش، واقعا شگفت انگیزه. مورد دوم که برای از بین بردن نگاه تندرو ناسیونالیستی بعضی از ما واجب است، دیدن بخش بین النهرین است. وقتی نقش نگاره های تمدن آشور و بابل رو میبینیم که هنر هخامنشی کپی با کیفیت از هنر بین النهرین است، وطن پرستی کورکورانه خود را رها خواهیم کرد. هخامنشی هنر سنگنگاره ها و حتی موجودات افسانه ای بین النهرین را عینا کپی کرده است . البته با جزئیات و ظرافت بیشتر. بخش بزرگه دیگری از موزه به هنر بیزانس و رم میپردازد و نمونه های بسیار سالمی از هنر آن دوره را در خود جای داده که میشود از نزدیک لمس کرد. اگر به کشف ریشه های هنر هخامنشی و تماشای مومیایی مصری علاقمندید، این موزه را از دست ندهید.
اگر علاقه به دیدن موزه ها دارید یکی از جاذبه های استانبول که حتما باید به دیدنش برید، موزه باستانشناسی است. این موزه در محوطه خارجی کاخ توپکاپی واقع شده و با کارت موزه استانبول قابل بازدیداست.این مجموعه سه ساختمان دارد که من بدلیل کمبود وقت وتعطیلی موزه فقط موفق به دیدن دوموزه شرق باستان و موزه باستانشناسی شدم.ساختمان اول مرمت کمتری دارد و اشیاء داخل از تمدنهای مختلف شرق باستان، مثل آشور، عیلام، هیتی ها، سومریها و.....است.ویترینها خیلی معمولی هستند ولی اشیاء بخصوص سنگ نگاره ها واقعا خاص و زیبا هستند. طوریکه تمایل دارید از جزییات همه سر در بیاورید. این موزه نهایت نیم ساعت وقت شمارا میگیرد. و اما ساختمان بعدی که ساختمان موزه به سبک روم باستان ساخته شده و ابهتی دارد. زمان ورود با لابی باشکوه روبرو میشوید. تمام موزه با ویترینهایی عالی دکور شده و اشیاءنورپردازی خوبی دارند.این ساختمان اشیاء باستانی هستند که عثمان حمدی بی از سراسر امپراتوری عثمانی جمع آوری کرده و بنایی برای نگهداری آنها ساخته است. سالها این موزه فقط مخصوص درباز عثمانی و دور از چشم مردم بوده است. برروی دیوارها با تصاویری بزرگ داستان نحوه کشف و حمل اشیاءذکر شده است. تعداد زیادی سنگ قبرهای باستانی که متعلق به شاهان بوده در این موزه به نمایش گذاشته شده که معروفترین و زیباترینش متعلق به اسکندر مقدونی است. و معبدی که تکه هایی از آن دقیقا چسبیده به ماکت دقیقش فضای آنرا بازسازی کرده اند. سنگهای قبری که مانند فراعنه مصر حافظ مومیایی ها بوده از منحصر به فردترین قسمتهای موزه است.
#استانبول #موزه #موزه_باستانشناسی #سفر
این موزه دقیقا در کنار کاخ موزه توپکاپی و در انتهای یک کوچه قرار دارد. موزه از چند ساختمان تشکیل شده و نسبتا بزرگ است. ساعت کار موزه ۹ الی ۱۹ است و ورودیه آن ۲۰ لیر است. ما به جهت استفاده از کارت موزه پاس ورودیه پرداخت نکردیم. داخل موزه انواع مقبره و مجسمه و ظروف و مومیایی و ... وجود دارد. اکثر مجسمه ها به زیبایی و با دقت تراشیده شده اند و اغلب نیازمند سانسور هستند!! دیدن سنگ های قبر و مقبره های افراد مشهور که به زیبایی و هنرمندی هر چه تمامتر خلق شده اند واقعا تجربه منحصر به فردی است. زمان پیشنهادی ما برای بازدید از موزه ۱ و نیم ساعت است. در حیاط موزه نیز سرستون و سایر آثاری قرار گرفته که نگهداری آنها در محیط سرپوشیده الزامی ندارد. در محوطه فروشگاهی قرار گرفته که مجسمه های سنگی بسیار زیبا و خوش تراشی می فروشد. نمونه این مجسمه ها را در هیچ کشوری نخواهید دید. قیمت مجسمه ها از حدود ۳۰۰ لیر به بالا است. سرویس بهداشتی در محوطه قرار دارد و همچنین می توانید در سایه سار درختان محوطه موزه نفسی تازه کنید. در کل، هر چند به نظر بنده دیدن این موزه جزو اولویت های درجه دوم گردشگری در استانبول است، ولی اگر فرصت کافی در اختیار دارید به هیچ عنوان دیدن آنرا از دست ندهید.
موزه باستانشناسی استانبول که مجموعه ای از اشیائ باستانی متعلق به پیش از اسلام وحکومت عثمانیها و تندیسها و تابوتهای شاهزادگان مصری میباشد.
برخورد خوب مسئولان موزه و رایگان بودن ورودی برای زیر 12 ساله ها .
دور بودن از مرکز شهر و نبود تفریحات برای کودکان در آن منطقه از نقاط ضعف بود .