این قلعه دارای سه دژ نگهبانی بزرگ است و در سال 1452 میلادی در کنار تنگه بسفر ساخته شده تا شهر را از حمله کشتی هایی که در حال عبور از تنگه هستند حفظ کند.
قلعه روملی حصاری (یا قلعه رومی) که در حاشیه تنگه بسفر و در نزدیکی پل فاتح واقع شده، قلعه ای است که ترکان عثمانی به منظور فراهم کردن مقدمات فتح قسطنطنیه ساختن و از این نظر بسیار حائز اهمیته!
ترکهای عثمانی که قبل از فتح قسطنطنیه در بخش آسیایی استانبول زندگی میکردن، برای تسلط بر تنگه بسفر ابتدا در سال 1390 میلادی یک قلعه در باریکترین نقطه تنگه بسفر و در ساحل بخش آسیایی اون میسازن.
بعدا در سال 1452 میلادی، یعنی یک سال قبل از فتح قسطنطنیه، برای کنترل تنگه بسفر و به منظور جلوگیری از کمک رسانی به قسطنطنیه توسط کشتی های عبوری، تصمیم به ساخت قلعه دیگری در مقابل قلعه اول اما این بار در ساحل اروپایی تنگه بسفر میگیرن و در حالیکه امکان حمله به اونها از طرف نیروهای بیزانس وجود داشته شروع به ساخت این قلعه میکنن!
اونها موفق میشن تنها در مدت 4 ماه این قلعه پر هیبت و با عظمت رو در زمینی به مساحت 30,000 متر مربع بسازن و به این ترتیب راه رو برای فتح قسطنطنیه هموار کنن.
این قلعه 3 برج بزرگ دیدبانی به قطر 23 الی 26 متر و ضخامت دیواره 5 الی 7 متر داره که از اونها برای دیدبانی و شلیک توپ به سمت کشتی های عبوری استفاده میشده و علاوه بر اون دارای یک مسجد، حمام، آمفی تاتر و دیوان خانه هم بوده که اکثر اونها تا به امروز نسبتا سالم باقی موندن و بازدید از اونها بسیار جالب و لذت بخشه.
اگر به انتهای شمالی ساحل ببک در استانبول بروید. برجهای قلعه ای را به نام روملی حصار خواهید دید. این قلعه در دوران امپراتوری روم نقش دفاعی داشته است و برروی تپه ای مشرف به تنگه بسفر ساخته شده که دقیقا روبروی این قلعه در آنطرف تنگه قلعه ای دیگر به نام آنادولو حصار قرار دارد. این قلعه در تصرف شهر در زمان جنگ روم و عثمانی نقش مهمی داشته است. در حال حاضر برای بازدید از قلعه میتوانید بعد از عبور از سربالایی ورودی قلعه و با خرید بلیط وارد شوید.محوطه ورود در کنار آمفی تئاتری سنگی به سبک رومی است که در قسمت مرکزی میدان نمایش،بنای مسجد،دفتر مدیریت و سرویسهای بهداشتی ساخته شده و بر زیبایی این محل نمایش تاثیر منفی گذاشته، هنوز صندلیهای تراشیده شده سنگی در اینجا سالم هستند.در سمت چپ برجی بلند وسنگی است که میتوانید داخلش شوید ولی بالارفتن از برج امکان ندارد. نکته جالب اینکه داخل برج مانند دودکشی خالی است. در کنار برج تعدای توپ و اسلحه های جنگی قدیمی به نمایش گذاشته شده. برای رفتن به قسمتهای بالا دو مسیر دارید که از هرکدام بروید به صورت یک مسیر منحنی به جای اول برمیگردید، پس نگران مسیر یابی نباشید. بعد از عبور از پله ها و سراشیبی ها به بالاترین ناحیه تپه در قلعه میرسید که دید عالی به تنگه و پل سوم دارد. به نظرم یکی از بهترین مکانهای عکاسی اینجاست. چند نیمکت هم برای نشستن و تماشای مناظر موجود است. برخلاف انتظارم امکان رفتن به بالای دیواره های قلعه نیست.این مکان به اندازه بقیه جاذبه های استانبول شلوغ و پرتردد نیست و با خیال راحت میتوانید به دیدنش بروید. یکی از جاهایی که جز لیست کارت موزه است و میتوانید به راحتی این کارن را بخرید اینجاست.
روملی حصار یا قلعه روملی از جاذبه های توریستی استانبول است که البته به خاطر دوری راه کمتر مورد توجه گردشگران است. این قلعه در منطقه ساری یر و در کنار پل دوم بسفر قرار دارد و در گشت تنگه بسفر احتمالا از کنار آن رد شده اید. این قلعه در باریکترین بخش تنگه بسفر واقع شده و دارای 4 دروازه اصلی و یک دروازه کوچک و 3 برج بزرگ و یک برج کوچک است. از مسجد کوچک داخل قلعه ، فقط مناره آن باقی مانده است. قلعه معمولاً در ماه های تابستان میزبان کنسرت ها و اجراهای نمایشی در آمفی تئاتر کوچک خود است. اما اهمیت این قلعه در نقشی است که در فتح استانبول و سقوط امپراطوری روم شرقی داشت. سلطان محمد فاتح این قلعه را در سال ۱۴۵۲ و طی چهار ماه ساخت و مقدمات حمله به قسطنطنیه را در اینجا پایه ریزی کرد. در واقع با ساخت این قلعه، مسیر تدارکاتی امپراطوری روم شرقی از راه بسفر قطع شد. پس از فتح استانبول نیز این قلعه به عنوان پاسگاه دیده بانی دریایی و زمانی هم به عنوان زندان مورد استفاده بود.
قلعه به جز روزهای چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۶ باز است و بلیت آن ۱۸ لیر. قلعه محوطه بزرگی دارد (۶ هکتار) و گردش در آن یک تا دو ساعت وقت لازم دارد. من تو یه روز سرد رفتم اینجا که هیچکس نبود و کمی ترسیدم!
اگه تور تنگه بسفر رو گرفته باشيد حتما در ساحل اروپايي از جلوي اين قلعه سنگي زيبا عبور کرديد. قلعه روملي حصاري پس از فتح قسطنطنيه توسط سلطان محمد فاتح ساخته شده و برج و باروهاي بلندي داره و علاوه بر اين نماي بسيار بسيار زيبايي از تنگه بسفر ارائه ميده که ميشه ساعتها نشست و به رفت و آمد کشتي ها و پرواز مرغان دريايي اش خيره شد.
متاسفانه زماني که ما براي بازديد از قلعه رفتيم تنها مجوطه براي بازديد باز بود و داخل برج ها رو نميشد بازديد کرد. اما خود محوطه و مسجد قلعه هم ديدني بود. بليط ورودي براي هر نفر 10 لير بود و اجازه بردن سه پايه عکاسي رو هم ندادند.
براي رسيدن به اين قلعه با در ايستگاه Bogazici University Subway خط M6 مترو پياده بشيد پس از طي يک سرازيري پرشيب و عبور از يک فود کورت پلکاني به ساحل بسفر و ورودي قلعه خواهيد رسيد. البته با اتوبوس هم ميشه رفت که نزديک تر هم باشه. مي تونيد خط اتوبوسش رو تو گوگل پيدا کنيد