دهکده چوبین نیشابور که امروز یکی از فاخرترین جاذبههای دیدنی خراسان رضوی میباشد، با یک آلاچیق ساخته شد، یعنی اولین بنای چوبی آن یک آلاچیق بود، که مهندس حمید مجتهدی آنرا برا بازی فرزندش ساخت و میشود گفت اولین بنای این دهکده بوده است. حمید مجتهدی، خانم حشمت، سررشته دار عمران، در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا این گونه تعریف می کند: اولین چیزی که مهندس ساخت، یک آلاچیق برای بازی پسرمان بود. یادم می آید که یک روز پدرم در منزل ما بود و همانجا باد آمد و آلاچیق را تکان داد، پدر من خندید و گفت این آلاچیق می افتد و همسرم در جواب گفت من این را تبدیل به خانه می کنم و چیزی نگذشت که با امکانات بسیار کم، آن آلاچیق کوچک تبدیل به خانه شد. این دهکده در فاصله 15 کیلومتری نیشابور در روستای محمدآباد آقازاده ساخته شده است، مهندس حمید مجتهدی بنیانگذار ساخت این دهکده است، وی متولد 1319 و پرواز ابدیش سال 1392 است، بعد از وی هم بانو حشمت، همسر ایشان که فارغالتحصیل رشته هنر از دانشگاه آمریکا هستند، راه همسر را ادامه داده و مدیریت دهکده را به عهده گرفتهاند. دهکده چوبی نخستین دهکده اکولوژی ایران است، در این روستا جدا از اینکه همه ساختمانها و وسایل از چوب است، از نظر فضای سبز هم بسیار زیبا و منحصر به فرد است، درختانی چون کاج و سرو اشن(درختی شبیه سپیدار) و انواع درختان میوه، عطر گلهای شمعدانی و رزهای رونده در فضای دهکده، مست کننده است. در این دهکده در بیشتر جاها به جای چمن از یونجه استفاده شده به دو دلیل هم صرفهجویی در آب، و هم تامین خوراک دام و طیور برجی آجری و بلند قامت در وسط دهکده چوبین ساخته شده است، که به عنوان منبع آب و ایجاد فضای سردخانه ساخته شده بود، اما امروز محل زندگی کبوتران است. شغل مردم در این منطقه کشاورزی و دامداری است که دامداران پرورش اسب، گوسفند، گاو، شتر، مرغ، غاز، شترمرغ و ... هستند و درآمد اکثر آنها از این راه تامین می شود. از ساختمانهای اینجا اگر بخواهیم صحبت کنیم، دهکده چوبین ساختمانهایی مانند مسجد، رستوران، خانه، موزه و کتابخانه چوبی است که تمام جنبه های زندگی را در بر می گیرد. مسجد چوبیِ دهکده چوبین که مشهورترین سازه روستای ملامحمد آقازاده است، نخستین مسجد چوبی جهان است. با مقاوت 8 ریشتر در مقابل زلزله است.تمام خانهها و ساختمان و مسجد دهکده در مقابل موریانه عایقبندی شده است. قدم زدن در این روستا و همصحبتی با اهالی آنجا و عکاسی و نهار خوردن در رستورانش بسیار مفرح است.
دهکده چوبی، نخستین دهکده اکولوژیکی ایران، بخش های مختلفی دارد شامل مسجد، رستوران، خانه، موزه و کتابخانه چوبی است. مسوول رسیدگی به روستا تا سال 1392، مهندس مجتهدی بود و بعد از فوت ایشان، همسر او خانم حشمت سررشته دار عمرانی، فارغ التحصیل رشته هنر (نقاشی) از دانشگاهی در آمریکا، مدیریت دهکده چوبی را بر عهده گرفت. فضایی خاص و بسیار متفاوت از دیگر روستاها و دهکده های ایران دارد.
تنها مسجد تمام چوبی ایران در این دهکده قرار گرفته است. متاسفانه هيچ بروشوری جهت اطلاعات بیشتر و توضیحات این دهکده ارائه نمیشود. كسي هم به عنوان راهنما وجود ندارد. در دهکده چوبی سعی شده که یک زندگی کوچک روستایی بازسازی گردد. در این دهکده دامداری سنتی همچون پرورش اسب، گوسفند، گاو ،شتر و … به همراه محل نگهداری طیور که شامل مرغ ،کبوتر ،غاز ،شتر مرغ و … نیز وجود دارد.
آدرس : نیشابور، 16.8 کیلومتری بلوار شهدا، جاده تقی آباد طلایی، دهکده چوبی
از نظر من دسترسی خیلی سختی داشت تابلوهای راهنما در طول مسیر به چشم نمیخورند.اسنپ برای این مسیر نبود و ما برای بازدید یک ماشین شخصی دربست گرفتیم. کمی راه طولانی بود وقتی هم رسیدیم متوجه شدیم غیر از ما و دو کارگر یک نفر نگهبان مشغول کار فرد دیگه ای اینجا نیست. اطراف دهکده هم پرنده ای پر نمیزد چه برسه به ماشین جهت برگشت.از راننده خواستیم که منتظرمان بماند تا بازدید سریعی داشته باشیم و برگردیم. هزینه ورودی 3000 تومان بود . فضای دهکده رسیدگی نشده بود از مسجد چوبی زیبای آن دیدن کردیم اما بقیه اماکن شبیه کتابخانه و نانوایی انگار بسته بود. هیچ کسی هم جهت راهنمایی نبود.متاسفانه بیشتر شبیه مزرعه ای متروکه بود و حس خوبی بما منتقل نکرد.
#گلفام_سفر
دهکده چوبی نیشابور که اولین مسجد چوبی جهان رو در خود جای داده است.فضای آرام آنجا برای استراحت بسیار مناسب است ساخت تمام بناها از چوب است دهکده چوبی توسط مهندس حمید مجتهدی ساخته شده است و در روستای محمد آباد بنا کرد.این دهکده شامل مسجد ،رستوران،خانه،موزه،کتابخانه چوبی است در این دهکده دو برکه و استخر وجود دارد که آب آن از طریق دو چاه عمیق تامین می شود ایده اولیه آن زمانی شکل گرفت که آقای مجتهدی آلاچیق چوبی برای فرزندشان ساخت
این دهکده چوبی در حدود ۱۵ کیلومتری شهرستان نیشابور و در یکی از روستاها به نام محمدآباد قرار گرفته است ؛ این مکان به صورت شخصی و به دست یه خانواده اداره میشود و بهای بلیط برای ورود به این مکان در نوروز 98 نفری 2000 تومان بود ؛ این دهکده چوبی شامل بخش های همچون مسجد چوبی ، موزه و کتابخانه ، رستوران ،نانوایی ، آلاچیق و... می باشد که هر کدام از انها ویژگیهای زیبا و خاصی رو دارند ؛ در این مکان فضای سبز بزرگی وجود دارد که در کنار این سازه های زیبا ، نوع زندگی روستایی به همراه کشاورزی و دامپروری در ان وجود دارد ، که برای عکاسی و وقت گذرانی بسیار زیبا و جالب است ؛ در این دهکده دامداری سنتی مثل پرورش اسب ، گوسفند ، گاو ،شتر و … به همراه محل نگهداری مرغ ،کبوتر ،غاز و … به چشم میخورد که بیشتره کودکان و خردسالان رو به خودش جذب میکرد ؛ در کل این مکان داستنهای زیادی داره که پیشنهاد میکنم اگه مسافر این شهر هستید از این مکان جالب حتما بازدید کنید
دهکده چوبی نیشابور در فاصله 15 کیلومتری از نیشابور و در استان خراسان رضوی قرار دارد. این دهکده چوبی به وسیله مهندس حمید مجتهدی بنا شده است .دهکده چوبی نیشابور دارای مکان های دیدنی مانند مسجد چوبی،کتابخانه، رستوران، نانوایی،آلاچیق، فضای سبز همراه کشاورزی و دامپروری میباشد. دامداری سنتی که شامل پرورش اسب ، گوسفند ، گاو وغیره است به همراه محل نگهداری طیور که شامل مرغ ، کبوتر و ...میباشد .مسجد چوبی یکی از مکان های مشهور نیشابور است که در دهکده چوبی احداث شده اونجوری که میگن در برابر زلزله مقاومه و با طرفندهای از پوسیدگی و موریانه خوردن اون جلوگیری میشه.ساختمان دو طبقه کتابخانه ، یکی دیگر از بخش های دهکده چوبی است. یکی دیگه از جاهای قشنگ مجموعه رستوران چوبی این مجموعه هست که به شکل هشت ضلعی ساخته شده و گنجایش زیادی هم داره. این دهکده چوبی، دارای یک نانوایی جالبه که به طریق سنتی نون میپزه. دودکش این نانوایی پوششی کاهگلی دارد و به شکل زنی طراحی شده که سینی نان بالای سرش گرفته.
دهکده چوبی ،یادگار مهندس حمید مجتهد زاده می باشد که پس از اتمام تحصیلات در رشته عمران و سابقه کار در کشورهای مختلف ، تصمیم به احیای روستای خود در اطراف نیشابور به نام محمد آباد گرفت . محل این دهکده برای رشد موریانه مستعد است ، اما با تکنیک های اعمال شده ، چوب هاب بکار رفته در این دهکده ایمن شده اند . دهکده مشتمل بر مسجد چوبی ، موزه و کتابخانه ، رستوران ، فروشگاه و نانوایی ، آلاچیق و ... می باشد . اما بدون شک مهمترین بنای دهکده مسجد چوبی ضد زلزله و دویست متری می باشد که دارای دو مناره به ارتفاع 13 متر نیز می باشد .
يكي از جاذبه هايي كه در روستاهاي توابع نيشابور قرار گرفته است، دهكده چوبين است كه برای رفتن به دهکده چوبی باید از راه جاده اسحاق آباد یا جاده خیام مسیر را طي كنيد و تا ۵ کیلومتر بعد از زیارتگاه فضل بن شاذان در مسیر راه روستای جیلو به جاده سمت راست وارد شويد و سپس روستای ملا محمد آقازاده و دهکده ی چوبی نیشابور نمايان ميشود. ورودي اين بنا ٢٥٠٠ تومان است و در نيمه اول سال حدودا تا ساعت هشت و نيم ميتوان از انجا ديدن كرد. در ورودي دهكده بنري وجود دارد كه راهنماي مسير و همچنين تاريخچه اين مجموعه بر روي آن نوشته شده است. این دهکده چوبی که خیلی خاص هست به وسیله مهندس حمید مجتهدی ساخته شد که اسم «دهکده چوبین» برگرفته از ویژگی منحصربهفرد سازههای آن در استفاده کامل از چوب هست و همینطور بکارگیری روشی نوین در ساخت بناهایی که برخاسته از پیشینه تاریخی- فرهنگی و متناسب با امکانات و قابلیتهای اقلیمی وجغرافیایی منطقه هست. دیدنیهای این دهکده شامل مسجد چوبی، موزه و کتابخانه، رستوران، فروشگاه و نانوایی، آلاچیق، سوئیتها، فضای سبز و اکوسیستم زیبای روستایی به همراه کشاورزی و دامپروری هستش. جالبه که این مسجد، اولین مسجد چوبی مقاوم در برابر زلزله در جهانه که این بنا ۲۰۰ متر مربع وسعت داره و سقفش به صورت شیروانی با دو مناره ۱۳ متری هست. این مسجد میتونه تا ۸ ریشتر زمین لرزه را تحمل کنه و بنای اون به گونهای هست که تا صدها سال دیگر از مواردی مثل موریانه آسیب نخواهد دید.این دهکده پر از خوانه های چوبی کوچك بود که کنار یسری از خانه ها محل پرورش اسب و گاو بود. در مجموع ديدن اين مجموعه در نوع خودش جالب بود.
در بدو ورود به #دهکده_چوبین شما باید بلیط به مبلغ ۲/۰۰۰ تومان در ازای هر نفر پرداخت نمایید و سپس وارد محوطه شوید که از همان ابتدا تمامی بخش های موجود در دهکده را چوبی میبینید یعنی تمامی سازه ها از چوب میباشند که این دهکده شامل بخش هایی چون، مسجد، کتابخانه، رستوران، فروشگاه عرضه صنایع دستی،فروشگاه و نانوایی، آلاچیق و سوئیت و خانه ی خود مالک میباشد . دهکده در فضای بسیار بزرگی بنا شده است که خانه ی خود مالک نیز در محوطه دهکده و در پشت #مسجد_چوبی میباشد ولی بازدید آن برای عموم آزاد نیست و جالب اینجاست که خانه مالک تماما از چوب ساخته شده است و در حال حاضر هم خانواده آقای مجتهدی در اینجا زندگی میکنند و خودشان از دنیا رفته اند، چندین نفر در این مکان مشغول به فعالیت و خدمت رسانی به خانواده و رسیدگی به املاک میباشند. #مسجد_چوبی بسیار زیبا و با مهارت ساخته شده است وقتی وارد آن میشوید محراب بسیار زیبایی را مشاهده میکنید همینطور هم بر روی دیورا مسجد آیات قرآن حک شده است. #کتابخانه_چوبی هم که در واقع تبدیل به موزه شده است در دو طبقه میباشد که طبقه اول شامل کمد هایی است که در آن تابلوهای نقاشی و گلدان ها و ظرف های عتیقه نگه داری میشود در طبقه دوم هم که شما میزها و نیمکت های چوبی را که مخصوص مطالعه بوده اند مشاهده میکنید همینطور هم کتاب های قدیمی که در کتابخانه نگه داری میشود. از فروشگاه صنایع دستی هم که تماما از چوب ساخته شده است میتوانید خرید انجام دهید . متاسفانه خانه مالک به دلیل سکونت خانواده آقای مجتهدی در آن قابل بازدید نمیباشد. #دهکده_چوبین محلی است در #روستای_محمد_آباد_آقازاده در #شهر_نیشابور که توسط #مهندس_حمید_مجتهدی ساخته شده است.