بیاضیت میدانی تماشایی در ناحیه فتیحه شهر استانبول است که در بخش اروپایی شهر قرار دارد. این میدان بصورت رسمی به نام میدان آزادی نامگذاری شده اما پس از ساخت مسجد بیاضیت دوم به این نام خوانده می شود. در یک طرف این میدان ورودی اصلی دانشگاه استانبول قرار گرفته که در داخل آن برج بیاضیت وجود دارد که این برج از میدان قابل مشاهده است.
میدان بایزید یا بیازیت (Beyazıt Square) میدانی زیبا و سنگ فرش شده در مقابل درب ورودی اصلی دانشگاه استانبول است، از زیبایی های این میدان تجمع کبوترها در اینجاست که منتظرن شما براشون دونه بریزین، در کنار میدون چند خانم و آقای پیر در لیوان های کوچیک دونه میفروشن، از دیگر جاذبه های این میدون، سردر و دیوارهای دانشگاه استانبوله که قبلا وزارت جنگ عثمانی بوده و هنوزم عبارت "دائره امور عسکریه" در سردر دانشگاه قرار داره. برج قدیمی و ۸۵ متری بیازیت هم در این دانشگاه قرار داره که از میدان قابل رویته و زیبایی دوچندانی به ویوی میدان داده، در کنار بازدید از این میدان میتونید بازار بزرگ کاپالی چارشی و با کمی پیاده روی به سمت پشت دانشگاه مسجد بزرگ سلیمانیه و مقبره سلطان سلیمان و خرم سلطان رو هم ببینید. موقع مراجعه به این میدان حتما گوشی یا دوربینتون رو شارژ کنین چون جای زیبایی برای عکاسی و فیلم گرفتنه.
یکی از میدان های قدیمی و تاریخی شهر استانبول است که نام رسمی آن میدان آزادی (میدان حریت) است. خیابان دیوان یولو که از میدان سلطان احمد شروع می شود تا میدان بیازیت ادامه دارد. بین دو میدان که حدود یک کیلومتر فاصله است بخشی از شهر باستانی قسطنطنیه است که تعداد زیادی از آثار تاریخی را در خود جای داده است. اینجا محل تالار قدیمی تئودوسیوس است که توسط کنستانتین امپراطور بیزانس بنا شده بود و اکنون بقایایی از آن در این محل باقی مانده است. پس از اینکه مسجدی در این محله توسط سلطان بایزید دوم بنا شد، میدان بیازیت نامیده شد. به جز این مسجد ۵۰۰ ساله، سردرِ اصلی دانشگاه استانبول نیز از دیدنی های این میدان است. این بنا در دوره عثمانی متعلق به وزارت جنگ بوده و در سال ۱۹۳۳ که دانشگاه استانبول ایجاد شد، تبدیل به سردرِ اصلی این دانشگاه شد. روی سردر عبارت “دایره امور عسکریه” دیده می شود. البته این میدان صحنه حوادث سیاسی از جمله تظاهرات های دانشجویی و اعدام سران ارمنی در جریان جنگ جهانی اول نیز بوده است.
براي رسيدن به ميدان بياضيت يا بيازيت بايد از ترامواي T1 استفاده کنيد و در ايستگاه کاپالي جارشي-گرند بازار پياده شده و از پله هاي روبروي ايستگاه بالا برويد. مسجد بيازيت و ورودي اصلي دانشگاه استانبول در اين ميدان واقع شده اند. از جاذبه هاي اصلي اين ميدان حضور تعداد بسيار زيادي کبوتر است که هميشه در حال دانه خوردن هستند و پيرزن ها و پيرمردهايي هستند که گندم ميفروشند تا شما بتوانيد لذت غذادادن به کبوترها رو لمس کنيد و عکسي هم بگيريد. هر ظرف گندم يک يا دولير هزينه دارد. از اين ميدان با ده دقيقه پياده روي مي توانيد به مسجد زيباي سليمانيه برويد و از اين مسجد و مقبره سلطان سليمان و همسرش نيز بازديد کنيد.