قشلاق یکی از روستاهای استان آذربایجان شرقی است که در دهستان سراجوی غربی بخش مرکزی شهرستان مراغه واقع شدهاست و براساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال1390، جمعیت آن 403 نفر و دارای 101خانوار بوده است.
روستای قشلاق كه از دور همچون ماسوله نمایان بوده در نزدیكی سد علویان مراغه قرار داردو یكی از زیباترین نقاط خوش آب و هوای مراغه است. این آبادی دارای برق، حمام، مدرسه و شركت تعاونی بوده و محصولات عمده آن غلات، حبوبات، بادام، زردآلو و سایر درختان سر درختی می باشد و از شهر مراغه 6 كیلومتر فاصله داشته وجاده آن آسفالته می باشد.
روستای قشلاق ،در ۱۰ کیلومتری مراغه و پشت دریاچه سد علویان واقع شده است.این روستا یکی از قدیمی ترین روستاهای منطقه محسوب شده وقبل از زمان ایلخانان مغول وجود داشته است.
موقعیت استراتژیک آن باعث شده که از توجه ویژه ای برخوردار باشد.قرارگرفتن در پشت دریاچه سد علویان،زیبائی خاصی به روستا بخشیده است.ضمن اینکه محل قرارگیری روستا در موقعیت خاص و منحصر بفردی است.
از یکسو چسبیده به کوه ،از طرف دیگر در کنار رودخانه صوفی چای و از سوئی دیگر با جاده ای زیبا و آسفالته با طبیعت بی نظیر به روستای تازه کند قشلاق راه دارد.جاده منتهی به روستا از مراغه حدود ۱۰ کیلومتر بوده که سراسر با طبیعت بکر و زیبا همراه است و ادامه جاده به طرف دامنه های کوه سهند ، در هرفصلی ازطبیعت فوق العاده ای برخوردار است.
صنایع دستی زنان روستا مانند حصیر و سبد بافی،شیرینی های محلی بی نظیرش،غذاهای سنتی خوشمزه آن ، لبنیات سالم و ارگانیک ،انگور ،کشمش،گردوهای طبیعی و بدون کود و سم،آب گوارا،سالم،بهداشتی و بازیهای بومی-محلی سرشار از شور و نشاط ، از دیگر جاذبه های روستای قشلاق به حساب می آید.
مردم روستا بسیارمهربان و میهمان نواز بوده و با آغوش باز پذیرای مسافران و گردشگران داخلی و خارجی هستند.اخیراآقای حجت تدوین، یکی از اهالی روشنفکر و تحصیلکرده روستا، که ضمنا دهدار آنجاهم هستند،نسبت به آماده سازی منزل مسکونی خود بعنوان خانه بومگردی نموده اند که میتواند پذیرای تعدادی از گردشگران باشد. علاوه برآن، درب منازل سایر روستائیان همیشه به روی گردشگران باز است .