کانال آب والنس یک مسیر آبی مربوط به دوران رومیان بوده که مهمترین بخش از سیستم تامین آب به شمار می آمده. این کانال ابتدا توسط بیزانس ها در قرن 4 میلادی ساخته شد و بعدها عثمانیان آن را مورد بازسازی قرار دادند و اکنون یکی از مهمترین جاذبه های شهر محسوب می شود.
یکی از جاذبه ای شهر استانبول که در محله فاتح و بین مسجد شاهزاده و مسجد فاتح و بر روی بلوار آتاتورک قرار داره آبراهه والنس است. این آبراهه که از چندین طاق تشکیل شده یکی از نقاط پایانی سیستم آب رسانی بسیار پیشرفته ای بوده که در حدود ۲۵۰ کیلومتر طول داشته. این آبراهه در قرن چهارم میلادی و در زمان امپراطوری والنس ساخته شده در زمان امپراطوری بیزانس و عثمانی چندین مرتبه بازسازی شده و الان با صلابت خاصی پابرجاست. در حال حاضر از این آبراه به شکل هوشمندانه ای استفاده شده و زیبایی خاصی به بلوار آتاتورک و پارک اطرافش داده. در کنار این جاذبه و بعد از پارک فاتح چندین قصابی و رستوران وجود داره که غذاهای خوشمزه ای با گوشت تازه درست میکنند. ضمنا اگه زمان بازدید شما از این جاذبه روز چهارشنبه بود، چهارشنبه بازاری که در نزدیکی این جاذبه و در کنار مسجد فاتح برگزار میشه رو از دست ندید. #گلفام_سفر
در فاصله کمی از منطقه تاریخی استانبول و اسکله امینونو در بلوار آتاتورک پلی دو طبقه قرار دارد که مانند دروازه هایی ترافیک خیابان را تقسیم میکند.این مکان در تریپ ادوایزر به نام valens aqueduct و یا bozdogan su kemeri معرفی شده است.این پل در دوران امپراطوری روم ساخته شده است.مصالح به کار رفته از سنگ و آجر هستند. نقش اصلی پل هدایت آب از فاصله ای دور به محل حکومتی و شهر بوده است. طول این پل نزدیک به یک کیلومتر بوده. دلیل ایجاد این نوع پلهای مرتفع، اختلاف سطح در مسیر ورود و خروج آب است.نمونه کوچکی از این مدل پل که آب قنات را به سمت دیگری هدایت میکند را قبلا در روستای خرانق یزد که مربوط به دوره ساسانی است دیده بودم. دیدن این بنا هزینه ای ندارد. و امکان ورود به طبقات وجود ندارد. عرض دهانه ها به طوری است که اتوبوسها هم میتوانند به راحتی از آن عبور کنند.
با توجه به اینکه تو استانبول تقریبا تمام مسیرهارو پیاده رفتیم و با گوگل مپ مسیریابی میکردیم باعث شد کلی جاهای جالب و جدید که تو سرچ دیدنی های استانبول نمیاد پیدا کنیم. از قبیل همین عکس که گذاشتم. این عکس مربوط به دیوار های قدیمی محافظ شهر بوده که الان اتوبان آتاتورک ازش رد میشه و عبور از کنارش یا حتی با ماشین از زیرش یه حس عجیبی به آدم میده به خصوص اینکه اصلا بازسازی نشده و همون حالت قدیمی رو داره و باعث میشه آدم در زمان سفر کنه. با ادامه مسیرتون در امتداد این دیوار به دیوار های نزدیک تنگه میرسیم که جلوه خیلی خاصتری داره.
خود از نزدیک دیدن یک سازه رومی، آن هم یکی از این آبراهه های معروف و سمبلیکی که به جای پای رومیان بر نقشه جغرافیا می ماند، هیجان و جذابیت کافی دارد و آدم را به پای کانال والنس می کشاند. بعد عبور از زیر آبراهه و کشف دنیای مردانه آن سوی دیوار، آن همه میز برای وقت گذراندن زیر سایه این ساختمان که با مردان پر شده؛ و قصابیهای فراوانی که گویا پشت سرش پنهان کرده و غذاخوریهایی که گوشت تازه کباب می کنند و انگار فقط به مردان می فروشند هم برای خودش یک کشف فرهنگی جالب توجه است.
یک آبراهه رومی است که یک سیستم آبرسانی عمده برای پایتخت روم شرقی، قسطنطنیه بوده است . این آبراهه در اواخر قرن چهارم میلادی توسط والنس امپراتور روم به اتمام رسید. این آبراهه فاصله کمی تا شمال مسجد شاهزاده در استانبول دارد و در حد فاصل دانشگاه و مسجد سلطان احمد قرار گرفته است. این آبگذر از آجر و سنگ ساخته شده و 971 متر طول و حدود 8 متر عرض دارد و نام خود را از امپراطور والنس گرفته است که در قرن چهارم همزمان با اتمام ساخت آن حکومت می کرد.
آدرس : Kalenderhane Mah., Atatürk Blv., 34134 Fatih/İstanbul