در سفرمان به آفریقای جنوبی و بازدید از شهر ژوهانسبورگ با توجه به همراهی گل پسر 5 ساله مان یکروز را به گلدریف سیتی Gold Reef City اختصاص دادیم،
گلدریف سیتی در واقع در گذشته یک معدن طلا با امکانات جانبی آن بود که به شهر بازی تبدیل شده بود.
بلیط های ورودی را گرفته و وارد گلدریف سیتی شدیم در ابتدا نقشه و راهنمای آنجا را تهیه کردیم.
پس از ورود به گلدریف سیتی می بایست برای بازدید از معدن طلا بلیط مربوطه را که بازای هر نفر 100 راند بود تهیه کرد امکان بازدید از معدن طلا برای کودکان ، افرادی که مشکل تنفسی و قلبی دارند یا فوبیا دارند ممنوع بود به خاطر همین مطلب همسر من هم علاقه ای به بازدید نداشت و قرار شد از آراد مراقبت کند و قرعه به نام من افتاد.
بلیط مربوطه را تهیه کرده و در صف بازدید از معدن برای سوار شدن آسانسور به همراه سایر همسفران ایستادیم.
آسانسورهای معدن کارگاهی و مشابه آسانسورهایی که در ساختمان های در حال ساخت نصب میشود بود با این تفاوت که دو اتاقک روی همدیگر نصب شده بودند. به همین خاطر در دو ردیف ایستادیم ظرفیت هر آسانسور بین 15 تا 20 نفر بود. به همه افراد کلاه ایمنی داده شد و بازای هر 4 نفر یک چراغ قوه میدادند.
یکی از دلایل عمده رونق اقتصادی ژوهانسبورگ وجود معادن طلا و الماس در این شهر می باشد آفریقای جنوبی پس از کانادا و استرالیا سومین کشور تولید کننده طلاست ، معدن طلا در گلدریف سیتی که بعلت عدم بازدهی مالی تعطیل شده بود بعنوان یک فضای گردشگری طراحی گردید. که مراحل استخراج و تولید شمش را در آن به نمایش میگذارند ( شاید درآمد از این راه بیشتر باشد.).
طرح کلی معدن بدینگونه بود که بعد پایین رفتن با آسانسور در ترازهای مختلفی که تعریف شده بود از Level 1 تاLevel n متوقف شده تونل هایی بصورت افقی و پیچ در پیچ حفر شده بود. عرض تونل ها تقریباً حدود 1/5 الی 2/5 متر و ارتفاع حداکثر 3 متر بود. البته در بعضی جاها ارتفاع خیلی کوتاه بود حداکثر عمق این معدن که استخراج در آن صورت پذیرفته بود 3293 متر ( 3293 = Depth From Surface ) بود.
البته ما به همراه یک راهنما برای بازدید به عمق 75m رفتیم کابل کشی جهت تأمین روشنایی در سقف تونل ها انجام شده بود تجهیزات مربوط به این کار را در جاهای مختلف به نمایش گذاشته بودند. حتی آدمک هایی به جای معدنچیان ساخته بودند تا جای ممکن سعی شده بود فضا طبیعی جلوه کند در مسیرهای مختلف نقشه ها و پلان های معدن نصب شده بود. در یک قسمت کمپرسور تخریب هم آماده کار بود که راهنما بدون اعلام با فشردن دکمه کمپرسور را روشن نمود، روشن شدن کمپرسور همانا ، بلند شدن صدای گوشخراش همانا و جیغ بلند همسفران همانا ، با این تجربه و حس فضای محدود و تاریک ، کاملاً صعوبت کار معدنچیان قابل لمس بود. در قسمت های مختلف انبار دینامیت ، ایستگاه کمک های اولیه ، متصدی حضور و غیاب معدنچیان ، دستگاه پمپ آب و ... به نمایش گذاشته شده بود. همچنین در بعضی قسمت ها دالان های مورب ارتفاعی حفر شده بود که در یکطرف آن پله و در کنار آن ریل برای حرکت واگن نصب شده بود که برای خروج سنگ معدن استخراج شده استفاده میکردند. طبق اعلام راهنما از هر تن سنگ معدن استخراج شده تقریبا 4 گرم طلا استحصال میشود و در مجموع این قسمت سفر برای ما که با این فضا آشنایی نداشته تجربه جالبی بود. کل زمان بازدید از معدن تقریباً 40 دقیقه زمان برد .مجدداً سوار آسانسورها شده و به محل اولیه برگشتیم.
نکته حائز اهمیت اینکه در داخل گلدریف سیتی موزه کوچکی هم درخصوص این معدن وجود دارد که توصیه می کنم از آن هم بازدید نمایید.
#Johannesburg
#south_Africa