تفکر اولیه ساخت پل در این مکان به دوره ساسانیان برمیگردد. این پل به دستور زمانخان رئیس ایل نَفَر از ایلات ترک زبان استان فارس که زمانی دامنه کوچ آنها تا منطقه سامان میرسید بر روی رودخانه زایندهرود احداث گردید.
این پل در شهرستان سامان و بر روی رودخانه زاینده رود مستقر است.پیش از احداث این پل، پلهای دیگری هم در این منطقه ساخته شده بود اما همه آنها به دلیل نبود پایههای محکم و جانمایی دقیق بر اثر طغیان رودخانه تخریب شده بودند. اما پل زمانخان بر روی صخرهای محکم و مرتفع ساخته شد و به همین دلیل از طغیانهای فصلی بهار در امان ماند تا قرنها بعد، به عنوان یکی از میراثهای تاریخی چهارمحال و بختیاری شناخته شود. لازم به ذکر است که به دلیل این که عشایر ترک زبان جنوب را بیشتر به نام ایل بزرگ قشقایی میشناسند، لذا در بعضی منابع «زمان خان نَفَر» را به اشتباه به عنوان یکی از سران ایل قشقایی معرفی میکنند.
در ورودی تاج این پل بازارچه محصولات محلی نیز به فروش میرید و پس از عبور از پل و در امتداد مسیر به شهرک گردشگری زاگرس میرسید.
در نزدیکی شهرکرد و در ۲۷ کیلومتری آن و در منطقه سامان این پل در روی قسمتی از رود زاینده رود در روستای ایل بیگی که از سرچشمه های رود محسوب میشه ساخته شده ،قدمت ساخت پل به زمان صفویه و حاکم وقت ایل قشقایی به نام زمان خان برمیگرده،اینجا همیشه آب و هوای عالی و خنکی داره و در اطراف اون باغهای زیادی هم قرار داره در ضلع غربی پل یه پارک البته بهتره بگیم باغ قرار داره که بعد از پارک کردن خودرو در کنار خیابان و گذر ار غرفه های فروش محصولات روستایی و محلی و باغی و پرداخت ورودی ۱۰ هزار تومنی میتونید به اون وارد بشید واز آلاچیق ها و باربکیوهای کار گذاشته شده تو اون هم استفاده کنید .یه زیپ لاین هم از ارتفاع مقابل به سمت پارک دایر بود.بهتربن فصبل برای رفتن به اینجا خرداد تا اوایل شهریور هست
پل زمانخان ، توریستی ترین مکان زاینده رود در منطقه پایین دست سد چادگان تا باغ بهادران است .
پل زمان خان فاصله چندانی با شهر سامان ندارد . این پل از طریق جاده تیران به سامان قابل دسترسی است .
برای دسترسی به این پل از طریق اصفهان ، باید به حاده اصفهان شهرکرد بیایید و قبل از گردنه رخ به حاده سامان بپیجید . چند کیلومتری بعد از سامان به پل زمان خان خواهید رسید .
ساخت پل در زمان صفویه و به دست یکی از خوانین ایل قشقلیی به نام زمانخان صورت پذیرفته است .
پل زمان خان 30 متر طول و جهار و نیم متر عرض دارد و دارای دو دهنه پل است . این پل از سنگ و آجر و ساروج ساخته شده است .
از جمله ویژگی های جالب توجه پل زمانخان که باعث ماندگاری این پل تاریخی در برابر امواج سهمگین رودخانه در این ناحییه تنگ از رودخانه زاینده رود شده این است که هم پایه های کناری و هم پایه میانی این پل در داخل آب قرار ندارد بلکه بر صخره های بزرگ و استواری قرار گرفته اند که در دو سو و در میان رودخانه در این تنگه باریک قرار داشته اند .
در اطراف پل زمان خان امکانات توریستی زیادی مهیا شده است . پارک و امکانات رفاهی و هتل و اقامتگاه و مسجد و سرویس بهداشتی و اغذیه فروشی و امکانات ورزشی تفریحی مانند رفتینگ ( قایق سواری ) و یک پل چوبی معلق از جمله این تدارکات هستند .
خیل زیادی از گردشگران برای تفریح و یا استراحت میان راهی به پل زمانخان می آیند .
دهکده مسکونی گردشگری زاگرس نیز درارتفاعات پیرامون این پل احداث شده است .
روستای قدیمی چلوان نیز در نزدیکی پل زمانخان قرار دارد .
#گلفام_سفر
پل زمان خان در نزدیکی شهرکرد قرار دارد. این پل بر روی رودخانه زاینده رود در شهرستان سامان قرار دارد و دارای دو دهانه است. این پل بر روی سهپایه سنگی طبیعی بنا شده است و اطراف پل مملو از باغهای فراوان با درختان گوناگون میوه میباشد که مناظر زیبایی را بوجود میآورند. قدمت بخشی از این پل به دوره صفویه برمیگردد. محوطه اطراف پل زمان خان محلی مناسبی برای پیک نیک است و در هنگام مراجعه ما کاملا شلوغ و توریستی بود. این پل در نزدیکی جاده قرار دارد. جای پارک در این محل کمی به سختی پیدا میشود و بایستی در فضاهای کنار جاده پارک کنید برای ورود به خود پارک مجاور پل نیز بایستی ورودی کمی پرداخت کنید. این محدوده مجهز به چند غرفه کوچک خوراکی و سرویس بهداشتی است. همچنین امکان رفتینگ( قایق سواری در ابهای خروشان) نیز در این محل وجود دارد که میتواند تجربه هیجان انگیزی باشد. در مجموع این محل زیبا و مناسب و خانوادگی میباشد اما بیش از حد شلوغ است.
شهرکرد از جمله مناطق خوش آب و هوای ایران است که در فصل تابستان گردشگران زیادی را به سمت خود می کشاند. از شهرکرد تا این مکان حدود 27 کیلومتر راه هست. محیط زمان خان مرا یاد گردشگاه های شمال کشور انداخت. بلافاصله از پله های منتهی به رودخانه پایین رفتیم و با جمعیت زیادی از خانواده ها روبرو شدیم که به نظرم صحنه خیلی جالبی بود! آب زلال بود و همه تنی به آب زده بودند و انگار این همه هیاهو و شلوغی تاثیری بر زلالیش نگذاشته بود. نکته جالب اینجاست که پل روی رودخانه زاینده رود و روی سه پایه سنگی طبیعی احداث شده بود. شاید در نگاه اول متوجه نشوید اما بیشتر که دقت می کنید می فهمید دو هلالی زیر پل نامساوی هستند چراکه در زمان های مختلف ساخته شده است (یک دهانه در دوره صفویه و دیگری در دوره قاجار).
ایستگاه رفتینگ زمان خان یکی از معروف ترین مکان های رفتینگ کشور است که هر ساله پذیرای مسافران زیادی است. یکی از جذابترین مسیرهای آن از روستای سوادجان تا پل زمان خان است که مسیری 17 کیلومتری را در 4 ساعت طی خواهید کرد. هزینه استفاده از رفتینگ در همان جا حدود 80000 تومان است که شامل، بیمه، راهنما، ناهار و استفاده از چند تفریح آبی است. مسلما تجربه لذت بخشی برایتان خواهد بود.
نام زاینده رود برای همه آشناست؛ رود زندگی بخشی که بزرگترین رودخانه فلات مرکزی ایران است و از کوههای زاگرس مرکزی سرچشمه گرفته و در کویر مرکزی ایران جاری می شو د تا اینکه سر انجام به تالاب گاوخونی می ریزد. این رود میزبان پل های متعددی است که دارای ارزش تاریخی می باشند. زمان خان نام پلی تاریخی است که با عبور از روی آب خروشان زاینده رود، دو ساحل این رود را به هم متصل می کند. قرارگیری این پل در یک منطقه خوش آب و هوا باعث شده تا بر زیبایی آن افزوده شود و به عنوان یک مقصد پرطرفدار مطرح گردد
پل زمان خان (یکی از سرداران ایل قشقایی)از دیدنیهای استان چهار محال بختیاری است که در۲۲کیلومتری شمال شهرکرد در مجاورت شهر سامان بر روی زاینده رود قرار دارد.این پل زیبای تاریخی مربوط به دوره صفویه است و دارای دو دهانه و بر روی سه پایه سنگی طبیعی قرار گرفته است.این پل ۳۲ متر طول و چهارونیم متر پهنا داردودر ارتفاع ۱۲متری از سطح رودخانه ساخته شده است.سامان بسیار خوش آب و هواست و در فصول گرم سال بسیار طرفدار دارد.
پل زمانخان درنزدیکی شهرکرد می باشد. این پل تاریخی بدستور، رئیس طایفه نفرازخاندان ایل بیگی یکی ازسر داران ایل قشقایی برروی زاینده رود و واقع درشهرستان سامان درزمان صفویه ساخته شده است. این پل درباغات روستای ایل بیگی استان چهارمحال وبختیاری قراردارد. مکان بسیارزیبا وقشنگ وازهوای خوبی برخورداراست.
پل زمانخان از مهمترین جاذبههای گردشگری استان چهارمحال و بختیاری است. این پل تاریخی یکی از مهمترین پلهای تاریخی کشور است که در ۲۷ کیلومتری شهرکرد واقع شده است. این پل بر روی زایندهرود ساخته شده. احداث این پل بر روی زاینده رود داستان قشنگی دارد! عشایر منطقه زاگرس در هنگام کوچ خود مجبورند که از روی رودخانه زاینده رود عبور کنند. تا قبل از احداث این پل این کار با مشقت زیادی انجام می شد و حتی بارها کودکان این عشایر جان خود را از دست می دادند. پس از فوت یکی از این کودکان و گلایه های مادر او نزد زمان خان یکی از بزرگان ایل قشقایی، او دستور داد تا این پل را در مسیر کوچ عشایر احداث کنند تا عبور و مرور برای آن ها راحت تر باشد. به همین دلیل، این پل به پل زمان خان شهرت دارد. این پل در زمان صفویه ساخته شده، ولی برخی عقیده دارند که از قبل، بقایای یک پل ساسانی در این مکان وجود داشته است. پل خیلی بزرگ نیست و تنها دو دهانه دارد اما آب این قسمت از زاینده رود بسیار خروشان است با توجه به این موضوع در این منطقه و بر روی رودخانه زاینده رود تورهای رفتینگ برگزار می شود. امکانات گردشگری زیادی با توجه به زیاد بودن گردشگران در این منطقه وجود دارد و ویلاهایی هم در نزدیکی پل زمان خان ساخته شده. برای رفتن به اینجا ما از اصفهان به سمت شهر کرد حرکت کردیم و در شهر سامان از خیابان جانبازان به سمت مسیر روستای ایل بیگی رفتیم
سازه هایی که معمولا بر روی رودخانه ها ساخته می شوند و با سبک معماری زیبای خود مناظر جذابی را خلق می کنند. پل زمانخان بر روی رودخانه زاینده رود است و قدمت آن به زمان صفویه برمی گردد. رودخانه پر آب و باغ های سرسبز اطراف پل، این منطقه را به یکی از جذاب ترین نقاط استان چهارمحال و بختیاری و شهرستان سامان تبدیل کرده است.