مسجد اورتاکوی که بصورت رسمی به نام بیوک میسیدیه چامی (Büyük Mecidiye Camii) شناخته می شود در محله بشیکتاش شهر استانبول واقع شده است. این مسجد یکی از محبوب ترین جاذبه های گردشگری در بسفر محسوب می شود.
در ساحل اروپایی تنگه بسفر یکی از بناهای شاخص شهر در محله اورتاکی قرار گرفته است. مسجداورتاکوی با معماری خاص در کنار پل دوم تنگه بسفر منظره بینظیری برای عکاسی بوجود آورده است.بنای مسجد به سبک نئوباروک و از سنگ مرمر ساخته شده،ورود به مسجد در ساعات غیر نماز آزاد و رایگان است.برای ورود از پله هایی دوطرفه باید بالا بروید و اگر پوشش مناسب ندارید میتوانید از لباسهایی که در مسجد هست استفاده کنید.داخلی مسجد لوستری بزرگ در میان آویزان است و زیر گنبد به زیبایی نقاشی شده پنجره ها در دو ردیف روی هم قرار گرفته اند و پنجره های پایین با حفاظهای فلزی پوشانده شده اند. از ویژگیهای این مسجد، دید پنجره ها به سمت تنگه بسفر است. طوریکه وقتی داخل مسجد هستیدگویی بر روی آب شناور هستید. تزینات داخلی مسجد بسیار ظریف و هنرمندانه اجرا شده اند و تحسین برانگیزند.در بازدید از این مسجد میتوانید از بازار و اسکله اورتاکوی هم دیدن کنید.
مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از محبوب ترین دیدنی های این شهر است و با توجه به معماری باشکوه و قدمتی که دارد جز اصلی ترین جاذبه های گردشگری این شهر به شمار می رود.
زیبایی منحصر به فرد این مسجد با نمایی از پل بوقاز و تنگه ی بسفر، هر توریستی را به این نقطه از استانبول میکشاند.
از لحاظ موقعیت قرارگیری مسجد اوتاکوی در استانبول در ناحیه بشیکتاش و در کرانه غربی تنگه بسفر نیز واقع می باشد. در کتب تاریخی نام اصلی این مسجد مسجد بزرگ سلطان عبدالمجید است که به دلیل قرارگیری آن در کنار تنگه بسفر و اسکله ای میدانی شکل به نام اورتاکوی این بر روی آن قرار گرفته است. این مسجد زیبا و با شکور در بین سال های ۱۸۵۴ تا ۱۸۵۶ توسط فردی به نام سلطان عبدالمجید یکم نیز ساخته شده است. سلطان عبدالمجید یکم، سی و یکمین امپراتور عثمانی محسوب می شد و از همین رو نام وی بر روی این مسجد هم قرار گرفته است. معماری مسجد توسط فردی ارمنی به نام گربت امیرا بلیان و پسرش صورت گرفته.
نمای بیرونی مسجد اورتاکوی در استانبول از جنس سنگ مرمر استفاده شده است و با کمی دقت به آن متوجه خواهید شد که برجسته کاری ها و نقش و نگارهای زیادی را شامل می شود. ساختمان مسجد اورتاکوی در استانبول به دو بخش تقسیم می شود و بر روی بخش اصلی آن گنبدی زیبا به چشم می خورد. در این بخش از مسجد دو ردیف پنجره وجود دارد که نور کافی را برای مسجد فراهم می آورد، این پنجره های وسیع و بلند به گونه ای طراحی شده اند که نور متغیر تنگه بسفر را به داخل مسجد منعکس می نماید.
مسجد اورتاکوی در استانبول یکی از دیدنی های محبوب این شهر است و با توجه به معماری باشکوه و قدمتی که دارد جز اصلی ترین جاذبه های گردشگری این شهر به شمار می رود.در مسجد در محله بشیکتاش و در کنار پل بغاز قرار گرفته است. با نورگردازی مسجد و پل ، زیبایی مسجد در شبها بیشتر به چشم می آید.این مسجد در زمان سلطان عبدالمجید ساخته شده و نمای آن از جنس مرمر است. مسجد شامل یک گنبد و دو مناره ی بلند است. دیدن عروس های دریایی در در محل برای امثال من که به جانداران دریایی علاقه دارند خالی از لطف نیست.
ساحل و مسجد اورتاکوی یکی از جاذبه های زیبای شهر استانبول و محل خوبی واسه عکاسی با پس زمینه پل زیبای بغاز (پل بسفر) است. اورتاکوی یکی از زیرمجموعه های محله بزرگ بشیکتاش در استانبول و در کرانهی تنگه بسفر است که برای بازدید چند ساعته به خصوص شب ها مناسبه. گشت و گذار در بازارچه اطراف اورتاکوی خالی از لطف نیست
استانبول مساجد زیبا زیاد داره و یکی از آنها ، مسجد اورتاکوی یا مسجد بزرگ عبدالمجید در محله بشیکتاش هست . این مسجد در کنار پل بوسفر قرار گرفته و با توجه به معماری نیوباروک و نورپردازی در شبها زیبایی خاصی به این قسمت از استانبول بخشیده. نمای بیرونی مسجد از سنگ مرمر هست و گنبد زیبا و دو مناره آن در کنار پل بسفر ترکیب زیبای سنت و مدرنیته در استانبول را نشان می دهند . برای رفتن به این مسجد هم مانند بقیه مکانهای مذهبی باید حجاب داشت و در زمان برگزاری نماز اجازه بازدید برای توریستها وجود ندارد
مسجد اورتاکوی کنار پل بسفر قرار داره. دیدن پل بسفر و این مسجد واقعا خالی از لطف نیست. نورپردازی توی شب واقعا جلوه بیشتری به این پل و مسجد میده. هرچند عکس برداری تو روز میتونستید برای ما بهتر باشه. ما از هتل تا اینجا رو پیاده اومدیم این قسمت منطقه بشیکتاش هست و تقریبا 1/5 ساعت با منطقه تگسیم فاصله داره.بازار کوچکی هم کنار این قسمت قرار داره که از خوراکی تا سوغاتی میفروشن اما قیمتش باز به خاطر وجود توریست واقعا گرونتر از حد معمول.
مسجد سلطان عبدالمجید در میدان بندرگاه محله اورتاکوی واقع در بشیکتاش استانبول قرار دارد معمار این مسجد فردی ارمنی به نام نیکوقوس بالیان که معمار کاخ دلما باغچه نیز هست می باشد که به دستور سلطان عبدالمجید اول در سال ۱۸۵۶ آنرا ساخته است. به علت قرار گیری در کنار تنگه بسفر از لوکیشن های بسیار خوب برای عکاسی و از جاذبه های زیبای استانبول میباشد.ورودی مسجد برای بازدید رایگان بوده و در غیر از ساعات اذان و برگذاری نماز برای مسلمانان و غطر مسلمانان بازدید آزاد است
این مسجد مربوط به دوره عثمانی و بعنوان مسجد اورتاکوی نیز معروف است در کنارتنگه بسفر و منطقه اورتاکوی می باشد معماری آن توسط معماردلما باغچه انجام شده این منطقه بخصوص شب ها دیدنی تر است و انواع کافه ها و خوردنی های مختلف وخوشمزه در اطراف آن وجود دارد
يكي از مسجدهاي معروف منطقه اورتاكوي در شهر استانبول، مسجد اورتاكوي است كه تورليدر ما گفته بود كوچكترين مسجد استانبول است. معماري داخل اين مسجد كوچك. بسيار شبيه به مسجدهاي معروف استانبول است و انگار ماكتي از ساير مسجدهاست. اين مسجد در منطقه بسيار زيبايي در كنار دريا واقع شده و نماي زيبايي به پل بغاز دارد و چندين كافه در كنار ان ميبينيد. اگر به اين منطقه رفتيد ديدن اين مسجد را پيشنهاد ميكنم.
بي شك يكي از جاذبه هاي اصلي شهر استانبول ديدن از مساجد زيباي آن با معماري با شكوه عثماني است . يكي از اين مساجد مسجد اورتاكوي است كه در منطقه بشيكتاش و در كرانه غربي تنگه بسفر واقع شده و با توجه به محل گردشگر پذير اين منطقه دسترسي به آن با انواع وسايل نقليه امكان پذير است. مسجد اورتاكوي بين سالهاي ١٨٥٤ تا ١٨٥٦ به دستور سلطان عبدالمجيد اول (سي يكمين پادشاه عثماني ) و با طراحي يكي از معماران كاخ دولما باغچه ساخته شده است .
مسجد اورتاكوي مسجدي كوچك ولي زيباست كه در بندرگاه اورتاكوي قرار گرفته است. اين مسجد طراحي زيبايي دارد و طراحش از معماران و طراحان كاخ دولمه باغچه بوده است. فضاي داخلي مسجد بسيار جمع و جور است و نقش و نگارهاي روي سقف و ديوار ديدني و جذاب هستند و به نوعي انگار كوچك شده مساجد بزرگي مانند سلطان احمد است. مسجد در مكان بسيار زيبايي در بندر اورتاكوي واقع شده است كه نماي بسيار زيبايي از دريا و پل بغاز راخواهيد ديد. اگر به منطقه اورتاكوي رفتيد ديدن اين مسجد را پيشنهاد ميكنم.