در محوطه بازار تهران چند امامزاده وجود داره که امامزاده زید بیشتر از دیگران مورد توجه بازاریان و مردم است. امامزاده زید از اولین بناهای تاریخی است که در سال ۱۳۱۵ به ثبت ملی رسید. دسترسی به این امامزاده از مسیرهای متفاوتی در بازار مثل بازار کفاش ها یا بازار زرگرها امگانپذیر است و البته اگر نخواهید شلوغی های بازار را تحمل کنید باید از سمت خیابان خیام وارد بازار شوید. محوطه امامزاده بسیار بزرگ است که البته نیاز به سازماندهی و پیرایش و جمع آوری اشیای اضافی است.
درباره فرد مدفون در این امامزاده دور روایت وجود داره: زید بن علی یعنی زید فرزند امام سجاد(ع) و نوه امام حسین (ع) یا زید بن یحیی که نوه زید بن علی می شود. بنای اولیه امامزاده مربوط به دوره صفوی است و تاریخ روی صندوق مرقد به سال ۹۰۲ است. بنای فعلی مربوط به دوره قاجار که گنبدخانه در دوره فتحعلی شاه و صحن و ایوان و حجره ها در دوره ناصرالدین شاه و بخصوص به همت پسرش کامران میرزا ساخته شده است. اتمسفر داخل امامزاده بسیار آرام و باصفاست.
اول از آرامگاه لطفعلی خان زند بگم، میدونید که لطفعلی خان آخرین پادشاه حکومت زندیه در ایران بوده، ایشان در سال 1148 هجری شمسی در شیراز متولد شده و نوه ی صادق خان زند برادر کریمخان میباشد. لطفعلی خان سردار بسیار پر قدرت، راستگو، درستکار و شجاع ایرانی بوده. بسیاری او را بهترین شمشیر زن روزگار شرق می نامند که در نهایت به دستور آقا محمدخان قاجار در تهران کشته میشه و مقبره ساده و خاک گرفته و بی توجه ایشان اکنون در اتاقی کوچک که درش کلید شده در جوار مقبره باشکوه امامزاده زید قرار داره. امام زاده زید با چندین واسطه به امام حسن مجتبی میرسه و بقعه امام زاده در زمان قاجار ساخته شده که بقعه و آینه کاری های سقف بسیار زیباست، البته قبلا بقعه ای قدیمی مربوط به زمان صفویه هم در این مکان وجود داشته، برای دیدن امام زاده و آرامگاه لطفعلی خان باید برید به بازار تهران و بعد برید به سمت بازار بزازها.