در پشت مسجد سلطان احمد و میدان هیپودروم راسته بازار قدیمی وجود داره که به بازار آراستا مشهوره. در دو طرف این راسته بازار بیشتر فروشگاههای صنایع دستی و سوغاتی وجود داره و تقریبا تمام بازدیدکنندههای آن توریست ها هستند. محصولاتی که در این فروشگاه ها وجود داره عبارتند از فرش، کاشی، موزائیک، جواهرات، عتیقه جات، صابون و ... البته محصولاتی که وجود داره همه صنایع دستی ترکیه نبود و مواردی مانند فرش و سوزن دوزی دیدیم که سوغات کشورهای همسایه خودمون بود. با توجه به توریستی بودن بازار قیمت محصولات هم طبیعتا بالا بود و به نظرم این بازاربرای خرید مکان مناسبی نیست.
ضمنا قبلا محل این بازار اصبل بوده و قدمت اون به قرن هجدهم برمیگرده و چند سال قبل این محل بازسازی و به بازار تبدیل شده است.
در وسطای بازار یه بریدگی وجود داره که موزه موزائیک در آن قرار داره، البته با توجه به اینکه دیدن موزه رایگان نبود و نظرات کاربران درخصوص این موزه خیلی خوب نبود، ما بازدیدی از این موزه نداشتیم. #گلفام_سفر
در منطقه سلطان احمد، دقیقا پشت دیوارهای جنوبی مسجد آبی، راسته بازاری کوتاه و مختصر قرار دارد. اسم این بازار آراستا است.یک راسته مرتب با فروشگاههای شیک و رنگارنگ که انواع صنایع دستی مربوط به ترکیه را در اینجا پیدا میکنید.از سفال و سرامیکهای کاپادوکیا تا کلیم و فرشهای دستبافت و مسنوجات سنتی ترکیه و هرچه که در شهرهای دیگر دیده اید. ویترینهای فروشگاهها به قدری رنگارنگ است که فقط قدم زدن در این محیط کوچک را دلچسب میکند.ورودی موزه سرامیک که نمایشگاهی از طرحهای سرامیکی معروف به خصوص مسجد سلطان احمد است از میان این بازار است.برای رسیدن به این بازار کافی است از پله های پشت مسجد پایین بروید تا ورودی بازار راببینید.اطراف بازار چند کافه هم موجود است.
آراستا بازار با کمی فاصله و پشت مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) قرار گرفته است. این بازار راسته ای به طول حدود ۲۰۰ متر است که مرکز فروش سوغات و صنایع دستی و لوازم آنتیک است. در وسط آراستا بازار موزه موزاییک قرار دارد که به نظرم مزخرف ترین موزه استانبول است!! قیمت ها نسبتا بالا است و صنایع دستی اصفهان را به نام ترکیه ای می فروشند. پیشنهاد میکنم اگر به مسجد ایا صوفیه و مسجد سلطان احمد می روید، سری هم به آراستا بازار بزنید. در انتهای بازار می توانید در یک کافه رو باز چای غلیظ ترکی در استکان های کمر باریک میل کنید و گلویی تازه کنید. در کل این بازار بیشتر جنبه لوازم زینتی و دم دستی دارد و از آنجاییکه بازدید از آن زمان زیادی لازم ندارد و بیست دقیقه برای بازدید آن کافی است، فقط از جنبه تفنن دیدن آنرا توصیه می کنیم. وگرنه بعیده چیز بدرد بخوری در بازار بتوانید بخرید. در بازار لباسهای نمدی زنانه زیبائی میفروشند که نمونه آن در ایران نیست ولی قیمت آنها بسیار بالا از ۲۵۰ لیر به بالا است.