دروازه ارگ سمنان
Semnan Arg Gate
Semnan Arg Gate
نقد و بررسی کاربران
-
گزارش
دروازه ارگ سمنان که امروزه به عنوان نماد این شهر شناخته شده است در قسمت مرکزی شهر قرار دارد و قدمت آن به دوره قاجار می رسد. این دروازه دو قسمت شمالی و جنوبی دارد که نمای شمالی آن خیلی زیباتر هست. نقش و نگارهای کتیبه ای از قسمت های زیبای نمای شمالی است. در تزئینات نمای جنوبی هم کاشیهای هفت رنگ زیبایی دیده میشود. به تصویر کشیدن نبرد رستم و دیو و نقش سربازان قاجار توسط کاشیکاری های زیبا از دیگر جذابیت های این بنا می باشد. از این بنا هر زمان که بخواهید میتوانید بازدید کنید، ورودی ندارد و جای پارک در اطراف آن فراوان هست.
-
-
گزارش
دروازه ارگ سمنان نماد شهر سمنانه،این بنا به دستور ناصرالدین شاه ساخته شده،تاریخ اتمام ساخت این بنا سال۱۳۰۲هستش.در بالای این دروازه کاشی کاری زیبایی ازتصویر نبرد رستم و دیو سفید وجود داره و کتیبه ای هست که نوشته ناصر الدین شاه و حکمران اونموقع سمنان دستور ساخت این بنا رو دادن، و اینکه این بنا توسط چه کسانی ساخته شده و تاریخ اتمام بنا رو هم زده ۱۳۰۲،بعد از اینها هم کاشیکاریهای تصویر چند سرباز قاجاری هست،این جاذبه در میدان ارگ سمنان قرار داره و ورودی هم نداره،
-
-
گزارش
دروازه ارگ، بازمانده ارگ حکومتی شهر سمنان است که در دوره قاجار و به دستور ناصر الدین شاه ساخته شده است.
این دروازه، باقیمانده ارگ سمنان است و بخش های دیگر آن در ساخت و ساز شهری از بین رفته. در حال حاضر هم این دروازه به یکی از میادین شهر تبدیل شده است.
ستون های کاشیکاری شده زیبا و کتیبه ای با نقش نبرد رستم و دیو سپید، از بخش های زیبای این بنا هستند.
در زمان عید، هفت سین زیبایی در بخش مرکزی این دروازه قرار داده بودند و اینطور که راهنمای این بنا توضیح دادند، شب ها مراسم اجرای موسیقی در این مکان برگزار می شد.
این دروازه معرف شهر سمنان است و بازدید از آن زمان زیادی نیاز ندارد. جای پارک هم در اطراف میدان به راحتی پیدا می شود. -
-
گزارش
دروازه قدیمی شهر بوده است.
دروازه مربوط به دوران ناصری است و منقش به تصویر شاه قاجار است.
در داخل دروازه دفاتر ماموران دولتی است که امور مربوط به مالیات و عوارض آن دوره را انجام میدادند.
در زیبا و بزرگ چوبی و کاشی کاری های زیبا و فیروزه ای، عظمت و شکوه معماری ایرانی رادبه رخ میکشد -
-
گزارش
این دروازه دو نمای شمالی و جنوبی دارد که نمای شمالی آن به مراتب زیباتر و جذابتر از نمای جنوبی آن است.نمای شمالی دارای دو اتاق در دو طرف به قرینه یکدیگر، دو راهروری کوچک، ایوانهایی در جلوی اتاقها و مدخل اصلی که محل عبور و مرور بوده است.تزیینات کتیبهای از عناصر جالب توجه نمای شمالی است که به شکل نیم دایره در بالای مدخل اصلی به خط نستعلیق زرد بر زمینه کاشیهای لاجوردی نوشته شده است.نمای جنوبی هم از حیث استفاده از تزیینات کاشیکاری پر کارتر و مفصل تر از نمای شمالی است و در تزئینات این نما کاشیهای هفت رنگ و منارههای تزئینی زیبا به چشم میخورد.استفاده از نقوش هندسی و نقش و نگار اساطیری در این جبهه اهمیت نمای جنوبی را به عنوان دروازه ورودی شهر بیشتر می کند.به قرینه کتیبه نیم دایره نمای شمالی طرح نیم دایره ای بر پیشانی نمای جنوبی کاشیکاری شده که در آن نبرد رستم و دیو سفید به تصویر کشیده شده است و در بالای مدخل ورودی نقش سربازان قاجاری و تسلیحات آنها کاشیکاری شده است.از دیگر تزئینات کاشیکاری این نما به قرینه شکل گرفته است نقوش افسران قاجاری و شیر و خورشید به تصویر کشیده شده است.بنای اصلی دروازه از آجر به ارتفاع بیش از 7 متر ساخته شده است. یکی از شاهکارهای این بنای تاریخی، سر در جالب توجهی است که در آن تصویر تاریخی نبرد رستم و دیو سپید به طرزی خیره کننده روی کاشی هفت رنگ منقوش است.کتیبههای این بنا از آثار سید محمد باقر طباطبایی سمنانی هنرمند مشهور سمنان در دوران قاجاریه است.
-