قدمت این بازار بیشتر به اوایل دورهی قاجار میرسد چکن بخشهای وسیعی از آن در زلزله مهیب کاشان از بین رفته است. بازدید از این بازار را یا اول وقت شروع کار بازار حدود ساعت ۱۰ انجام دهید یا بعد از ظهر حدود ساعت پنج. وقتی حدود اذان ظخر به بازار برسید مثل من تا بخواهید بخشهای مختلف بازار را پیدا کنید، مغازهها بسته میشود. نه بازار که وسط روز انگار کلا شهر تعطیل است.
هر چند قبلا خوانده بودم که بازار زنجان طولانیترین بازار است ولی این بازار هم چندان کوتاه به نظر نمیآید. جذابترین بخشهای بازار تیمچههای آن است. راستههای بازار تقریبا فاقد هر گونه تزیینات معماری است و به صورت یکدست سقف گنبدی آن سفیدکاری شده است. اما تیمچههای آن واقعا زیباست و هر کدام زیبایی منحصر به فرد خود را دارد. داخل تیمچهها گاه نامرتب و گاه در حال مرمت و بازسازی است و شاید بهتر باشد حجرهداران هم کمکی به زیبایی این بخشها بکنند. در چندجا بساط عتیقه فروسی و کهنه فروشی در تیمچهها برپا بود.
یک حمام که چندان جذابیتی هم ندارد و یا آنقدر در مقابل آثار تاریخی کاشان حرفی برای گفتن ندارد، یک آب انبار از دیگر جاذبههای این بازار است. البته یک مسجد قدیمی با نام میرعماد هم در دل بازار است و ارزش بازدید بالایی دارد. حیف که تا بجنبم مسجد تا اذان مغرب بسته شد. قطعا بازار کاشان یک نیم روز زمان یا بیشتر برای بازدید تمام زوایای آن زمان نیاز دارد.
این بازار سرپوشیده سنتی و قدیمی کاشان نزدیک میدان کماالملک قراردارد که متشکل از بازارچه ها و تیمچه های و صنوف مختلف مانند فرش و مسگری و عرقیات و... می باشد و جز بازارهای طولانی و بلند ایران است که از زمان صفوی باقیمانده است. وقتی در این بازار راه می روید بوی خوش ادویه و کلاب شما را سرمست می کند . اگر کاشان رفتید حتما این بازار را ببینید