مسجد مکی زاهدان یکی از بزرگترین مساجد اهل سنت است که در شهر زاهدان قرار دارد.و دارای 4مناره بلند به ارتفاع 92متر است و 52گنبد دارد.که از هر طرف شهر مشخص است و خودنمایی میکند.
این مسجد در نگاه اول یادآور مساجد استانبول می باشد.و طراحی داخل مسجد یادآور مسجدالنبی است.
مردم منطقه به صورت داوطلبانه در ساخت این مسجد مشارکت داشته اند بدون گرفتن هیچ دستمزدی.
روزی که ما برای بازدید رفتیم برای دیدن داخل مسجد اجازه گرفتیم و یکی از طلاب مسجد با روی باز تمام قسمت های مسجد رو بهمون نشون داد.
در ابتدای ورودی مسجد ماکتی زیبا از مسجد قرار دارد که نمای کلی مسجد رو نشون میده و با دیدن فضای داخلی مسجد محو عظمت آن میشوی
مسجدمکی یکی از بزرگترین ومشهورترین مسجد اهل سنت در شهر زاهدان مرکز استان سیستان وبلوچستان قرار دارد.این مسجد قدمت ۵۰ ساله دارد وتوسط مولوی عبدالعزیز ملازاده تاسیس شده،معماری مسجد نمای بیرونیش شبیه مسجدسلطان احمد در ترکیه است ومعماری داخل آن شبیه مسجدالنبی است.هزینه ساخت مسجد توسط مردم زاهدان جمع آوری شده وبابت ساخت آن هیچ گونه هزینه ای از ارگانهای دولتی دریافت نشده و مردم زاهدان بدون دریافت دستمزد در ساخت مسجد کمک میکنند.مسجد مکی دارای ۴مناره و۵۳ گنبد است،ارتفاع گنبد خارجی به ۴۶متر میرسدو ارتفاع مناره آن ۹۵ متر است و مساحت کل مسجد۳۲۰۰۰متر مربع است.این مسجد به صورت شبانه روزی برای اهل سنت باز است.نکته ای که وجود دارد برای بازدید از داخل مسجد باهماهنگی مسئولین مسجد میتونید از داخل آن دیدن کنیدالبته اگه با یه اشنا همراه باشید راحتتر میتونید از داخل مسجد بازدید کنید .اگر مثل من گذرتون به شهر زاهدان خورد حتما از این مسجد دیدن کنید معماری بی نظیری دارد.آدرس زاهدان خیابان خیام بازدیداز مسجد رایگان است.
زاهدان جاذبه های شهری زیادی ندارد . مسجد مکی و مسجد اشاعه التوحید در زاهدان دیدنی هستند .
مسجد مکی بسیار بزرگ و باشکوه و شبیه مساجد قسطنطنیه ( استانبول ) ساخته شده است .
این مساجد محل تحصیل طلاب علوم دینی اهل تسنن هم هستند .
مسجد مکی یکی از مساجد زیبای شهر زاهدان است که البته هنوز ساخت ان به اتمام نرسیده است. این مسجد که مربوط به اهل سنت میباشد به سبک مساجد ترکیه میباشد و معماری بسیار زیبا و باشکوهی دارد. در این مسجد طلاب بسیاری نیز حضور دارند و این محل تنها یک مسجد معمولی نیست. ما دو نفر خانم در ساعاتی غیر از ساعت نماز به مسجد مراجعه کردیم و با توجه به جو مردانه ان کمی در بازدید از داخل ان مردد بودیم. اما نگهبان مسجد یکی از طلاب را صدا کردند و ایشان با روی گشاده و صبر و حوصله بخشهای مختلف مسجد را به ما نشان دادند. هنوز ساخت مسجد کامل نشده است و داربستها در بخشهای مختلف دیده میشوند اما قطعا پس از اتمام بنا این مسجد به مهمترین جاذبه زاهدان تبدیل خواهد شد. ساخت این مسجد با کمک و بودجه مردمی است و شاید دلیل کند بودن پروژه ساخت نیز همین باشد.
#مسجد_جامع_مکی_زاهدان
"مسجد جامع مکی زاهدان" خودش به تنهایی یکی از جاذبه های بسیار جالب و دیدنی زاهدان است، مسجدی با اصالت، بزرگ و در خورشاءن مسلمانان بالاخص اهل سنت.
مولانا عبدالعزیز ملازاده این مسجد را در سال ۱۳۵۳ با زیربنای ۶۰۰ متر مربع تأسیس کرد. بنای اولیه دارای دو مناره با ارتفاع ۳۷ متر بود. که با گذشت زمان و افزایش جمعیت و نیاز به فضای وسیعتر برای عبادت در چند مرحله توسعه و گسترش یافت.
مرحله اول توسعه مسجد در سال ۱۳۷۰ شروع شد و مرحله دوم توسعه مسجد در سال ۱۳۹۰ آغاز شد طرّاحی بنای مسجد و معماری داخلی کاری از هنرمندان ایرانی است. نمای بیرونی مسجد یادآور مسجد سلطان احمد و درون آن یادآور مسجد النبی است. مردم بومی داوطلبانه و بدون دریافت دستمزد در ساخت این بنا همکاری کردهاند، و همهٔ هزینههای ساخت و نگهداری آن توسط کمک های مردمی تامین شده است با این باور که مسجد را مردم نماز گزار باید بسازند. به محض ورود شخصی به عنوان راهنما موظف می شود تا شما را با تاریخچه و گوشه و کنار مسجد از صحن ورود تا پشت بام آشنا نماید در انتها نیز با نوشیدنی محلی دودپتی (تشکل شده از شیر و چای) به طرز شایسته ای مورد پذیرایی قرار می گیرید.
معماری و طراحی داخلی و بیرونی مسجد بسیار چشم نواز و مبهوت کنندس در عین حال نشان از مدیریتی یکپارچه و همه جانبه نگر دارد، برخلاف مدیریت های کلان کشور مخصوصا وقتی زمان به آن می خورد بوقلومون به زرافه تبدیل می شود یا اصلا تبدیل نمی شود.
زیباییهای داخل در طراحی و واجرا حسن سلیقه ای را نشان می دهد که بانیان مسجد دقت و ظرافت را فدای سرعت و کمبود بودجه نکرده اند
قسمت های جدید داخلی مسجد همچنان در حال ساخت می باشد که حجم داربست های بلند حاکی از طولانی شدن ساخت و ساز دارد که علت تعویق آن نرسیدن بودجه می باشد.
#مسجد_جامع_مکی
#زاهدان #مسجد #مسجد_جامع #سیستان_بلوچستان