سلام. شهر گور در مرکز حصار (خندقی) دایره ای شکل در دشت فیروزآباد و در کنار رودخانه تنگاب قرار دارد. توضیحات شهر در تصاویر پیوست آمده است اما آنچه نیاز به توضیح و بررسی دارد، لزوم حفاظت از این آثار گرانبها است. با وجود ابهت شهر و مناره، عبور و مرور خودروهای شخصی و موتورسیکلت از درون محوطه و از کنار منار مرکزی شهر (مربوط به بازدیدکنان و اهالی روستاهای اطراف) ، کشاورزی و حفر چاه و استخراج آب در مجاور شهر و بعضا درون آن، دسترسی غیر اصولی انسان و خودرو به درون شهر و کنار مناره مرکزی، از جمله مواردی است که رعایت و نظارت بر آن ضروری به نظر میرسد. اخیرا راه دسترسی سنگ فرش مناسب پیاده روی برای دسترسی به شهر گور احداث شده تا گردشگران برای دسترسی از این پیاده رو استفاده کنند اما استفاده لازم از آن نمی شود(تنها تورهای گردشگری با اتوبوس، از این راه استفاده میکنند)
شهر باستانی گور در ۳ کیلومتری شهر کنونی فیروزآباد قرار دارد . نخستین شهر دایره ای ایران و یکی از نخستین شهرهای دایره ای جهان بوده است که به دستور اردشیر بابکان ساخته شده است. دارای چهار دروازه اصلی بوده به نامهای دروازه هرمز در شمال ، دروازه اردشیر در جنوب، دروازه مهر (میترا) در شرق و دروازه بهرام در غرب . شهر گور مقر فرماندهی اردشیر بوده و بناهای حکومتی و محل اقامت درباریان در آن قرار داشته است . در کانون مرکزی این شهر برج بلندی قرار دارد که هنوز بخش قابل توجهی از آن باقی مانده است . طول منار میلو ۳۳ متر و هر ضلع قاعده آن ۱۱ متر است . ارتفاع اولیه آن ۷۸ متر بوده است اردشیر نام شهر تازه بنیاد خود را اردشیرخوره با تشدید ر به معنی فر اردشیر گذاشت . برخی از مورخین عقیده دارند که برج پله دار بوده و از آن برای نگهبانی استفاده می کرده اند و برخی عقیده دارند که شاید تجسم قدرت و اقتدار شاه بوده است .
شهر گور یا شهر فیروزآباد، در 100 کیلومتری جنوب شیراز یکی از پرجاذبهترین و گمنامترین شهرهای گردشگری ایران است.
فیروز آباد تا قبل از حمله اسکندر به ایران، شهر گور نامیده میشد.
اسکندر مقدونی این شهر را کاملا ویران کرد و قرنها بعد از اسکندر، اردشیر موسس سلسله ساسانی این شهر را احیا و آباد کرد، اما در حمله تازیان به ایران این شهر دوباره ویران شد.
شهر ساسانی گور نخستین شهر دایرهای شکل ایران محسوب میشود که به دستور اردشیر بابکان ساخته شده است.
این شهر چهار دروازه اصلی داشته است. این دروازهها عبارتند از باب مهر که از طرف شرق، باب بهرام که از طرف غرب، باب هرمز که دروازه شمالی محسوب میشده و در آخر نیز باب اردشیر که از طرف جنوب باز میشده است.
از جمله یافتههای مهم باستان شناسی در شهر گور، کشف دروازه تخت نشین بوده است که شباهت زیادی به سر درهای تخت جمشید دارد.
شهر گور که نام اصلی آن اردشیر خوره بوده است به اردشیر یکم نسبت داده میشود ودر نزدیکی فیروز آباد فارس قرار دارد.این شهر به شکل دایره کاملی به قطر ۲۰۰۰متر طرلحی شده بوده که از درون با ۳دیوار مدور متحدالمرکز و ۲۰دیوار شعاعی به ۶۱ قسمت تقسیم میشده.دربخش مرکزی آن برج بلندی ساخته شده که بقایای آن هنوز برجاست.این شهر تا چند سده پس از ساسانیان هنوز هم از شهرت خاصی برخوردار بوده است.شهرگور در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده.
شهر گور یک ستون سنگی دارد ومحل باستانی است که درشهرستان فیروز آباد استان فارس قرار دارد. این شهر دراوایل قرن 3میلادی به دستور اردشیر بابکان بنیاد شده است. طرح این شهر دایره ای بوده وبه قطر دوکیلومتر ودارای 4 دروازه بوده است. این شهر اولین شهر دایره ای جهان محسوب میشود واکنون متروک مانده که دردوره ساسانیان ساخته شده وشهرکنونی فیروز آباد در3 کیلومتری آن قرار دارد.