این امامزاده در محله عودلاجان تهران قرار دارد.
امامزاده یحیی (ع) از نابغههای شهر قم و ري بوده كه با 15 واسطه به امام زينالعابدين ميرسد. بنای امامزاده یحیی (ع) به قرن هفتم هجری قمری و به زمان خوارزمشاهیان برمیگردد. امامزاده یحیی (ع) به دست علاءالدین تکش خوارزمشاهی به شهادت رسید.
#گلفام_سفر
امامزاده یحیی در دل محله عودلاجان تهران از آن امازادههای قدیمی است. از آنهایی که لااقل بنا به تاریخ صندوقچهی چوبی که داشته است قدمتش به حداقل قرن هشتم هجری قمری میرسد. گنبد هشت ضلعی کنونی آن هر چند به شکل ابتدایی بنا بازسازی شده است ولی چندان قدمتی ندارد.
تزیینات آیینه کاری و آنچه در قبور امام زادگان دیده میشود، این امامزاده هم داراست. با ورود به داخل آرامگاه از فضای شلوغ و پر صدای محله وارد یک فضای آرام و آرامشبخش میشویم. هر چند درست در سمت شمالی آرامگاه یک مسجد که ستونهای سنگی آن نشان از قدمت ان دارد هم قرار دارد ولی جالب است که برای نماز و عبادت بیشتر به این قسمت و امازاده رجوع میشد. امامزاده یحیی با گنبد مخروطی شکل و درخت چنار کنارش گوشهای از هویت تهران و یادگاری از تهران قدیم است. خانه کاظمی و حمام نواب نزدیکترین جاذبهها به این امامزاده هستند.
این بقعه متعلق به حضرت ابوالقاسم عزالدین یحیی معروف به امامزاده یحیی است.نسب این حضرت که از نقبای ری و قم بوده به حضرت زین العابدین میرسد.در کنار این حضرت بقعه امامزاده محمد که برادر ایشان است قرار دارد.
بقعه این دو حضرت دارای صحن وسیع،مسجد،ایوان،رواق،ضریح،حرم آینه کاری،سرداب،گنبد کاشی مخروطی شکل و سقاخانه است. ساختمان بنا به دوران مغول برمیگردد.
صندوق چوبی روی مرقد است که روی آن از نام و نسب امامزاده یحیی چنین نوشته:(این بزرگوار با ۱۵ واسطه به امام چهارم میرسد و پس از پدرش نقابت طالبیه ری،قم و آمل را به عهده داشته و در سال ۵۹۲ ه.ق بدست علاالدین تکش خوارزمشاه به شهادت میرسد)
بنای این بقعه شامل برج خشتی ۸ ضلعی متعلق به قرن ۷ هجری است که مانند ابنیه دیگر ایل مغول یک گنبد آجری ۱۲ ضلعی هرمی شکل بالای آن قرار دارد.بر روی در قدیمی این بقعه که چندان بزرگ نبوده دو کتیبه به خط ثلث نوشته اند:بانی این بقعه خشتی قدیم شخصی به نام قرابشاره بوده و معمار آن دیوحسن نام داشته است.در سال های اخیر فعالیت های عمرانی بسیاری در این بقعه صورت گرفته که ضمن حفظ و نگهداری آثار گذشته فضای اطراف حرم توسعه یافته است.
محله عودلاجان یکی از مناطق قدیمی تهران است که در قلب تهران قرار دارد و پر است از خاطره های نهفته در دل خانه های تاریخی زیبایش! در محله عودلاجان که قدم بزنید کوچه پس کوچه های باریکی را می بینید که همان کوچه های آشتی کنان هستند! این محله را که آرام آرام زیر پا بگذارید، یک زندگی 900 ساله را پیش چشمتان میبینید. چنار 900 ساله امامزاده یحیی خسته تر و فرسوده تر از آن بود که از دیدارش خوشحال شوم. تنه قطورش انگار در حال تهی شدن بود و شاخه های بلندش سر بلند کرده بودند تا خود را به بلندای گنبد امامزاده برسانند. خیلی تلاش نکنید قد و قامتش کامل در عکستان بیفتد! همان تنه فرسوده قهوه ای رنگش زینت بخش عکس یادگاری تان خواهد بود. این چنار به ثبت ملی رسیده است.