این روستا در۲۵ کیلومتری شمال شرق طبس در مسیر جاده طبس به مشهد واقع شده است .دراین روستا قبلآ برنج کشت می شدومردم روستا از این طریق امرار معاش میکردند ولی بعلت تاسیس سد دره بید در مسیر رودخانه ای که آب روستا از آن تآمین میشد، آب روستا کم وکمتر شد تا اینکه حتی باغهایی هم که کشاورزان به آن دل خوش کرده بودند رو به خشکی نهاد وبه همین خاطر مردم دلسرد شده وزمین های خود را به قیمت کمی فروخته وبه روستاهای اطراف کوچ کردند وتعداد کمی در روستا باقی ماندند و به کمک شریکهای جدید خود که درشهر زندگی میکردند، سعی در بهتر کردن او ضاع روستا کردند وتوانستند به کمک اداره جهاد کشاورزی وآب وفاضلاب شهرستان خط لوله آبی از سد به گشن کشیده و وضعیت روستا را تا حدودی از آن وضعیت ناگوار نجات بدهند. وضعیت روستا تا حدودی بهترشد تا اینکه چشمه های روستا با زحمت فراوان احیا ودرکنار چشمه ها حوضهایی ساخته شد و آب چشمه ها به داخل حوضها هدایت شد واز تمام حوض ها به یک حوض مادر انتقال واز آن توسط ۸۵۰ متر لوله به روستا منتقل شد ودوباره روستا مثل قدیم، البته نه به خوبی گذشته ولی باغ ها وزمینها دوباره سرسبز وزنده شده است.
این روستا در دامنه رشته کوه شترانکوه در یک خط جغرافیای از شمال به جنوب بین روستاهای ازمیغان وخرو قرار دارد. هوای روستا نسبتآ معتدل وهمیشه ۷_۸درجه از طبس سردتر است. سه طرف روستا کوه است و فقط از قسمت جنوب زمینی نستآ هموار دارد که راه ارتباطی روستا از همان مسیر میباشد آب روستا از سد دره بید وچشمه های خود روستا تامین می شود که با توجه به مقدار زمین وتعداد شرکا به هفت شبانه روز ودوازده ساعت تقسیم شده است.
درزمینهای روستای گشن گندم-جو-پنبه کشت می شود. از محصولات باغات روستا میتوان خرما ومرکبات( لیموشیرین-نارنگی-نارنج-پرتغال ) نام برد.
با توجه به مسیر پر پیچ و خم در سه کیلومتر آخر جاده منتهی به روستای گشن، توصیه می کنم با احتیاط رانندگی کنید.
یکیدیگر از ییلاقات طبس روستای کوچک گشن است. روستایی با حدود ۱۰ خانوار جمعیت، که بعلت آب و هوای خوب و داشتن نهر آب و درختان سرسبز محلی است برای فرار از گرما در تابستان های داغ کویر. خنکای آب جاری از کوه ها و خلوتی و سرسبزی درختان آرامش بخش و جذاب است. تهیه لبنیات محلی یکی از جاذبه های این روستاست