خانه تاریخی حبیبی در شهر خوانسار مربوط به اواخر دوره قاجاریه است تاریخ ساخت آن 1328 هجری قمری بوسیله حاج حبیب الله تاجر خوانساری است .
این خانه زیبا و قدیمی وقف حسینیه و امور مذهبی شده بوده است.
این بنای بزرگ در دوطبقه ساخته شده و نمای دیوارها از آجر و کاشی و سقف از چوب است.
از دیگر نکات جالب توجه این بنا ، نقش برجسته دو شیر در بالای یک سه دری در طبقه دوم قسمتی از این عمارت است که داخل کوچه قرار دارد . طرح برجسته از یک ساعت را در بین این دوشیر قرار داداند ، در حالیکه تاجی بر بالای ساعت قرار گرفته است .
این بنا در کوچه ای قرار گرفته که نهر بزرگی از چشمه های خوانسار در آن جاری است.
در حیاط بزرگ این عمارت نیز ، حوض زیبایی قرار دارد.
خانه حبیبی در شهر خوانسار یکی از آثار ارزشمند دوره قاجاره که ثبت میراث فرهنگی شده ولی متاسفانه برای بازدید عموم آزاد نیست و من خیلی اتفاقی با یک گروه عکاسی از این خانه بازدید داشتم. این خانه در کوچه ای به همین نام در خیابان امام خمینی کنار رودخانه قرار گرفته،این خانه یک بنای دوطبقه است که باآجر و سنگ و چوب ساخته شده، نمای خارحی خانه با آجر و کاشی و در و پنجرع چوبی تزیین شده. این خانه هم سبک برونگرا و هم درونگراست، از طرفی به سمت کوچه تعداد زیادی پنجره دارد و از طرفی یک حیاط مرکزی که یک حوض سنگی وسطش ساخته شده و فضاهای خانه دور این حیاط ساخته شدن، دریک طرف حیاط خانه دردو طبقه و طرف دیگر یک نیم طبقه که زیرزمین محسوب میشود و طبقه بالا مسکونی است.در حال حاضر خانه متروکه است و در ایام محرم به عنوان حسینیه به همین نام استفاده میشود.
خانه ی زیبایی است با سردر فوق العاده زیبا و حجاری های روی سنگ که خبر از قدمت قاجاری میدهد و در ایام محرم برای عزاداری استفاده میشود از داخلش نمیشه بازدید کرد و از جلوی اون رودخونه زیبایی رد میشه این حسینیه زیبا در نزدیکی سرچشمه خوانسار قرار دارد.
حسینیه حبیبی درکوچه ای باصفا با درختان بزرگ گردو که درجلوی آن جوی آب بزرگ دیده میشد. این بنا خیلی بزرگ وقشنگ وبینظیربود ودر بالای دربزرگ این عمارت نقش شیرسنگی وساعت ودر پایین آن هم نقش شیر وانسانی بر روی سنگ کنده شده بود وخیلی زیبا بود وهوای عالی وخنکی داشت که واقعا کسانی که دراین عمارت بودند از بودن درچنین مکان زیبا با صفا با هوای خنک ودل پذیر آنجا لذت میبردند