عمارت سیف العلماء یا موزه صفوی در دو طبقه و با نمايی آجری رو به جنوب احداث شده است، مصالح بکار رفته در آن چوب، آجر و خشت است. شاید بتوان عنوان کرد که بنای این عمارت با الگوبرداری از مسجد اسماعيل بيگ بناب که مربوط به دوره صفويه بنا شده است. قسمت تحتانی پایه ستون ها بصورت مربع و قسمت تکیه گاه ستونهای چوبی بصورت دایره کار شده که وسط آن حفره ای جهت نشست ستونها قرار گرفته است.
موزه تخصصی صفوی که در خانه سیف العلما شهر بناب آذزبایجان شرقی برپا شده است به نمایش آثار دوره صفوی به طور ویژه میپردازد. ابتدا به معرفی خود بنا میپردازم. این خانه در دو طبقه همکف و طبقه اول ساخته شده است. طبقه بالای همکف زیباترین بخش بناست که یک اتاق شاه نشین دارد و در دو طرف آن اتاقهایی به صورت قرینه قرار دارد که به صورت تو در تو به هم متصل هستند.پنجرههای ارسی زیبا از ویژگیهای شاه نشین این خانه است.
آثار به نمایش درآمده در این موزه به طور ویژه از دوره صفوی است. کتب دستنویس، سلاح و شمشیر جنگی، آثار سفالی، عکسهایی از مساجد و ستونهای چوبی متعلق به این دوران در این موزه به نمایش درآمده است. بازدید از این موزه در ساعات اداری و هزینه ۲۵۰۰ تومن امکان پذیر است. فعالیت این موزه متوقف شده بود که خوشبختانه مجددا از سر گرفته شده است.