این مسجد بین سال های 1609 تا 1616 میلادی با 6 مناره ساخته شده است. در خصوص علت نام گذاری آن به مسجد آبی دو روایت وجود دارد. نخستین مورد که رایج تر است، دلیل آن را کاشی های آبی رنگ داخل مسجد می گوید. دومین روایت هم مربوط به ملوانانی است که در دریای مرمره از کشتی های خود انعکاس آب را بر روی مسجد می دیدند و به همین دلیل نیز آن را مسجد آبی نام نهادند.
مسجد سلطان احمد در شهر استانبول واقع شده و یکی از زیباترین شاهکارهای معماری اسلامی است که به علت وجود کاشیهای آبی رنگ که در تزیینات داخلی بکار رفته به «مسجد آبی» نیز شهرت دارد.این مسجد دارای ۶ مناره است، دور تا دور صحن مسجد در پایینترین قسمت توسط ۲۰۰۰۰ کاشی سرامیک دستساز تزیین شدهاست بیش از ۲۰۰ پنجره شیشهای نور را به درون صحن اصلی هدایت میکنند و از لوسترهای بزرگ نیز برای نورپردازی مسجد کمک گرفته شدهاست.همچنین در تزیینات مسجد از آیاتی از قرآن استفاده شدهاست.متاسفانه در زمان بازدید بعلت برگزاری نماز جماعت به ما اجازه ی ورود به داخل مسجد داده نشد.
مسجد سلطان احمد استانبول یا مسجد آبی یکی از باشکوهترین بناهای ترکیه میباشد که اکثر توریستها به تماشای آن میروند این مسجد گنبدهای آبشاری و شش مناره دارد. در قرن ۱۷ سلطان احمد اول تصمیم به ساخت مکانی برای پرستش مسلمانان گرفته که حتی از ایا صوفیه نیز بهتر باشد اما هر دو مسجد بسیار زیبا و باشکوه هستند و خیلی نزدیکی هم در یک میدان قرار دارند و ساخت این مسجد ۷ سال به طول انجامیده است و سلطان احمد در ساخت این بنا خیلی زحمت کشیده اند اما متاسفانه یک سال پس از اتمام ساخت شاهکارش در سن ۲۷ سالگی درگذشته است. پیکر او به همراه همسر و سه پسرش در بیرون مسجد دفن شده است. بنارر گفته ها مجموعه مسجد اصلی شامل یک مدرسه، بیمارستان، یک مدرسه ابتدایی، بازار، عمارت و گور مؤسس آن بود که متأسفانه اکثرشان در قرن ۱۹ تخریب شدند. هزینه ای برای بازدید از مسجد دریافت نمیکنند اما بانوان جهت ورود حتما باید روسری برسر داشته باشند.
مسجد کبود در کنار مجموعه ی توپکاپی و ایاصوفیا در فاتح قرار دارد.این مسجد زیبا در سال 1609 به دستور سلطان احمد یکم بنا شد و ساخت آن ده سال طول کشید.سلطان احمد خواهان مسجدی بود که عظمت و ابهت بیشتری از ایاصوفیا داشته باشد.اما معمار "صدفکار محمت آقا, نتوانست مسجدی بزرگتر و با هیبت تر از ایاصوفیا بسازد و سلطان احمد را به خشم آورد.
این مسجد به دلیل کاشیکاری ها و تزئینات آبی رنگ داخلی اش به نام مسجد آبی یا کبود شهرت گرفت.پس از مرگ سلطان احمد و دفن او در کنار این مسجد هم نام مسجد سلطان احمد را گرفت.در محوطه ی آرامگاه این مسجد علاوه بر سلطان احمد, سوگلی , همسر و والده سلطان مقتدر تاریخ عثمانی; ماه پیکر سلطان, پسرش سلطان مراد چهارم و شاهزاده ای دیگر نیز دفن شده اند.
مثل تمام مساجد دیگر استانبول نیازی به تهیه بلیت برای ورود به این مسجد نیست.
یکی از با شکوه ترین بناهای کشور ترکیه، مسجد سلطان احمد است که به دلیل کاشی های آبی رنگش، به مسجد آبی شهرت یافته است. این بنای باشکوه کمی متفاوت تر از سایر مساجد است. گنبدهای آبشاری مسجد آبی و شش مناره آن، از زیبایی های این مسجد است .مسجد آبی به دستور سلطان احمد اول و در زمانی که تنها ۱۹ سال داشت ساخته شد. این مسجد در نزدیکی ایا صوفیه قرار دارد و بر روی محوطه یک میدان اسب دوانی باستانی و کاخ امپراطوری بیزانس بنا شده است. یکی از مهمترین ویژگیهای مسجد آبی که از دور دستها نیز قابل رؤیت است، ۶ منار آن هستند. این منارها به خاطر آن که اکثر مساجد تنها ۱، ۲ یا ۴ منار دارند بسیار بیهمتا هستند. برخی میگفتند سلطان به معمار دستور ساخت منارههای طلایی (altin) داده بود که به اشتباه ۶ (به ترکی alti) مناره ساخته شد. مشخصه مهم بعدی نمای خارجی مسجد آبی، گنبدهای آبشاری آن هستند که گویی به صورت پلکانی از گنبد مرکزی به پایین میریزند.هیچ چیزی از نمای خارجی ربطی به نام مسجد آبی ندارد و این نام برگرفته از کاشیهای آبی داخل بنا است. در فضای داخلی، سقف مسجد با یک ردیف از ۲۰,۰۰۰ کاشی آبی تزئین شده که نام معروف مسجد را از آن گرفتهاند. این کاشیها که نمونهای عالی از طراحی «ایزنیک» (Iznik) قرن شانزده هستند، طرحهایی از گلها، درختان و الگوهای انتزاعی دارند. فضای داخل مسجد با ۲۶۰ پنجره روشن میشود. با توجه به فعال بودن مسجد در مراسمهای مذهبی، در زمان اقامه نماز بازدید از داخل مجموعه امکانپذیر نخواهد بود و بازدید کنندگان غیر مسلمان برای تماشای مجموعه باید حتماً از میدان اسب دوانی وارد آن شوند. بهترین زمان برای بازدید اواسط صبح بوده و برای ورود به آن باید کفشهای خود را درآورید. به خانمهایی که حجاب ندارند شال و دامن بلندی هم در ورودی داده می شود. بازدید از مسجد رایگان است و شما می توانید در ایستگاه تراموای مسجد آبی پیاده شوید و از این مسجد زیبا دیدن کنید
مسجد سلطان احمد در دوره امپراطوری عثمانی و در بین سالهای ۱۶۰۹ تا ۱۶۱۹ به دستور سلطان احمد اول و به خاطر رقابت با ایاصوفیا ساخته میشه! مسجد دارای یک گنبد اصلی، دو گنبد ثانویه و شش مناره است، این مسجد رگه هایی از معماری دوره بیزانس( روم شرقی) از جمله معماری ایا صوفیا و معماری اسلامی رو داره و تا حدودی میشه گفت تلفیقی از معماری مسیحی و اسلامیست. به دلیل وجود کاشی کاری های داخلیش که به رنگ آبی هست مسجد آبی هم نام گرفته معمار این مسجد sedefkar mehmet aga یکی از شاگردان معمار معروف "میعمار سینان" بوده. وقتی که معمار سینان فوت میکنه به عنوان جانشین اون انتخاب میشه، نقطه اوج کاری مِحْمِت هم مسجد آبیست . . . از تاریخچه که بگذریم برای ورود به مسجد به خانوم ها دامن و شال میدن، عین لباس بیمارستانه، خخخ . ورودی نداره، راستی تایم نماز راه نمیدن کسی رو داخل چون هنوز این مسجد کاربرد مذهبی داره و در اون نماز خونده میشه
مسجد سلطان از معروفترین دیدنیهای استانبول است؛ اي مسجد ۴۰۰ سال قدمت دارد و علت شهرت آن به مسجد آبي بخاطر کاشیکاریهای آبیاش است و هم روایتی قدیمی از قایقرانان دریای مرمره وجود دارد كه معتقد بودند انعکاس آبی دریا روی دیوارهای مسجد مي افتاده است. ساخت اين مسجد هفت سال طول کشید. شش مناره باریک دارد كه تقريبا از بسیاری نقاط شهر ديده مي شود. اين مسجد تنها مسجد ترکیه است که شش مناره دارد. ديدن داخل مسجد سلطان احمد رایگان میباشد و هزینه ورودی ندارد مسجد در حال حاضر فعال است و همه خانم ها بايد با حجاب وارد شوند وگرنه اجازه ورود به داخل مسجد را نمي دهند و تنها اجازه ورود به حياط را دارند. این مسجد به عمد در مقابل عمارت ایا صوفیا ساخته شده تا نشان دهد که معماران مسلمان میتوانند مثل اجداد مسیحی خود خالق بناهای بی نظیری باشند. اما معمار نتوانست گنبد بزرگتری از ایا صوفیا بسازد و پس با تنظیم دقیق موقعیت گنبد ها و منارهها بنای زیبایی را خلق کند. ابعاد ساختمان کوچکتر از ابعاد عمارت ایا صوفیا است.
ساعت بازدید 9:30 تا 18
وبسایت: http://sultanahmetcamii.org
اين مسجد تنها مسجد ترکیه است که شش مناره دارد. ديدن داخل مسجد هيچ گونه هزينه اي ندارد.برای ورود به ساختمان درونی مسجد لازم هست که پوشش حفظ شود.
وبسایت: http://sultanahmetcamii.org
مسير: با funicular از تكسيم به كاباتاش برويد و سپس با تراموا در ايستگاه سلطان احمد پياده شويد
این مسحد در منطقه گردشگری سلطان احمد استانبول قرار دارد. این مسجد همچنان کاربری اصلی خود را حفط کرده است. برای ورود به این مسجد داشتن لباس مناسب برای بازدیدکنندگان الزامی است. قسمتی از مسجد تنها برای عبادت و نماز خواندن در دسترس است و گردشگران اجازه ورود ندارند. محوطه بیرونی این مسجد هم که دید بسیار زیبایی به این مسجد و نمای با ابهت آن دارد. بازدید از این مسجد به اندازه بازدید از مسجد ایاصوفیا جذابیت ندارد.
مسجد آبی برای توریست های اروپایی بی برو برگرد یکی از جاذبه های اصلی استانبول محسوب میشه . اما برای ما ایرانی ها دیدن یک مسجدِ فعال که در اون آیین مذهبی برگزار میشه شاید چیز نو و خاصی نباشه . اما معماری این مسجد بقدری جالب و جذاب هست که شما رو برای یکبار هم شده به خودش جذب کنه . اگر زیاد علاقه ای به دیدن مسجد ندارید همین بیرون مسجد را زیارت کنید و از عظمت و شکوهش لذت ببرید . اگرنه که با کمی معطلی در صف و کاور پوشیدن روی کفشتون می تونید از درب کناری به همراه سایر توریست ها وارد فضای مسجد بشید و از معماری منحصر به فرد این مسجد حیرت کنید . اگرم خیلی پیله هستید می تونید با گفتن اینکه مسلمان هستید از ردیف سایر توریست ها خارج شده و فضای داخلی مسجد رو از نزدیک هم مشاهده کنید . #تایسیز
مسجد معروف و باشکوه سلطان احمد در قلب شهر استانبول واقع شده و با معماری جذاب و خیره کننده از محبوب ترین و زیباترین جاذبه های این شهر هستش وبه دلیل داشتن کاشی های آبی رنگ و جذاب درون ساختمانش، به عنوان مسجد آبی نیز شهرت یافته این مسجد شامل ۵ گنبد بزرگ که پلکانی قرار گرفتن و هشت گنبد کوچک ترهست و همچنین شش مناره باریک و بلند در اطراف آن به زیبایی میدرخشن.این مسجد دارای حیاط خیلی بزرگی هست که دور تا دور آن رواق هایی به صورت قرینه قرار گرفته و مقبره سلطان احمد در قسمت شمالی ساختمان قرار گرفته . این مسجد زیبا همچنان به عنوان مسجد استفاده میشه و هم پذیرای نمازگذاران هست هم توریست ها#تایسیز
در بازدید از مسجد سلطان احمد (مسجد آبی) میتوانید بازدیدی از مقبره خانوادگی سلطان احمد از سلاطین بزرگ عثمانی داشته باشید. مسجد آبی به دستور این پادشاه عثمانی بنا شد. درب مقبره خانوادگی سلطان احمد از داخل میدان سلطان احمد و با فاصله ۱۰۰ متری از مسجد آبی قرار دارد.
#تایسیز
در کلیه ی توپکاپی, ایاصوفیه,مسجد کبود; بنای زیبای نسبتا کوچکی را میبینید با بامی گنبد گنبد.در سرِ ورودی این بنا نوشته شده تربتِ سلطان احمد.
وارد بنا میشوید,حسِ عجیبِ مرگ به وضوح قابلِ احساس است.پوچیِ عمیقی در این مکان پرسه میزند.این است پایان و فرجام... نه تاجی بر جای مانده و نه تختی.سلطانِ سلطانان, امیرالمومنین, چهاردهمین پادشاهِ والا مقام خاندان عثمانی, تغییر دهنده ی قانونِ برادرکشی, اینک, درینجا خفته است.در کنارش نیز سوگلیِ زیباروی و مقتدر, همسرِ عقدی , والده ی مقتوله,مادرِ پادشاهان: ابراهیمِ یکم,مرادِ چهارم,عثمانِ دوم, ماه پیکر سلطان , آرمیده است.زنی که در نوجوانی ربوده شده و به دربارِ عثمانی راه یافت.از بروگی به مقامِ والای سلطانی رسید.خاصکیِ سلطان احمد شد.والده سلطان شد. به تنهایی چندین دوره حکومتِ عثمانی را اداره کرد.نائب السلطنه شد.و در پایان با پرده های حرمسرا خفه اش کردند...گردنبند و انگشترش را ربودند...انگشتاتش را شکستند... و بعد! در نهایت ادب و احترام به خاکش سپردند...زیرِ این تابوت نماهای چوبی, چه حکایاتیست...چه روایاتِ تلخ و حزن آلودیست...
درین مکان در یک ویترینِ کوچک, زیرِ ذره بین, موی ریش حضرت محمد نگهداری میشود.
#تایسیز