این مسجد به دستور میرزا حسن علی ملقب به نصیرالملک که یکی از بزرگان سلسله قاجار بوده ساخته شده و معماریش هم کار محمد حسن معمار بوده که مدت ساخت آن حدود ۱۲ سال و از سال ۱۲۵۵ تا ۱۲۶۷ خورشیدی طول کشیده. واقعا" زیبا و چشم نوازه. توصیه میکنم اگه شیراز رفتید دیدن این مسجد فوق العاده زیبا رو که توی محله گود عربان و در جنوب خیابان لطفعلی خان زند قرار گرفته از دست ندین و از تماشاش لذت ببرید! مسجدی که شاید زیباترین مسجد شیراز باشه و تماشای آن با شیشه های رنگی، طاق های بلند و کاشیکاری های زیبایش، از آرزوهای هر جهانگرد
تمامی مساجدی که در ایران هستند رنگ قالب بر تمامی کاشیهای آن آبی و آبی فیروزه ای است و تنها مسجدی که در ایران در کاشیهای آن رنگ صورتی وجود دارد و آن را منحصر بفرد کرده مسجد نصیرالملک شیراز است، این مسجد به خاطر کاشی کاری و مقرنس کاریهایش یکی از برجسته ترین مساجد بوده و به خاطر وجود شیشه های رنگی اش مقصد پربازدیدی برای کلیه توریستها در ایران می باشد. #سفرباطلوع #مسجدنصیرالملک
مسجد نصیر الملک از مساجد شیراز است كه در محله گودعربان و خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است. این مسجد كه از بناهای دوران قاجار است در سال ۱۲۹۳ تا ۱۳۰۵ توسط حسنعلی نصیرالمک ساخته شد. این مسجد به دلیل نورهای رنگارنگی که از پشت شیشه های رنگی اون در طول روز شکل میگیرد و زیبایی خاصی شکل میگیرد، معروف است. واقعا بازی نور و رنگ در این مسجد هوش از سر هر بیننده میبره. #مسجد_نصیر_الملک
سلام. برای رفتن به این مسجد زیبا و تاریخی باید به خیابان لطفعلی خان(محله گودعربان) تشریف ببرید که دقیقا کوچه ای با همین نام دارد. ساعت کار فعلی این مسجد از ساعت 7 صبح تا 4:45 بعدازظهر است و عکس معروف این مسجد که طیفهای رنگی خورشید که از روی شیشه های رنگی داخل این مسجد گرفته شده بنا به اظهار مسئول اونجا فقط صبحها ساعت 7 نمایان میشه. ما هفته گذشته اینجا رفتیم. مسجدچهار قسمت مختلف داره اما زیاد بزرگ نیست و شاید کمتر از یکساعت بشه همه جاشو گشت. قسمت اصلی مسجد شامل شیشه های رنگی و ستونهای اون میشه که واقعا دیدنیه. قسمت دیگر مسجد فروشگاه مجسمه و خاتم کاری هستش که در ادامه به قسمتی به نام ناوچاه منتهی میشه که زیر زمین هستش و یک مجسمه گاو هست که در حال درآوردن آب از چاه هستش و یک قسمت دیگه حالت گنبد مانند داره و برای عکاسی مناسبه و قسمت آخر هم مقبره نصیرالملک هستش که عکاسی اونجا ممنوعه. بازدید از این مجموعه به همه هموطنانمون پیشنهاد می کنم.
يكي از زيباترين مسجدهاي ايران و جهان هست. يکی از ویژگی های بارز مسجد نصیرالملک کاشی کاری و مقرنس کاری چشم نواز آن است و از این نظر به عنوان ارزندهترین مسجد ایران شناخته می شود. نکته جالب توجه، نبود گنبد در این مسجد است که نشان می دهد این بنای مذهبی، کاملا شخصی بوده و عموم مردم از آن استفاده نمی کردند.شبستان، هفت در چوبی با شیشههای رنگارنگ دارد که رو به صحن باز می شوند. مسجد نصیرالملک شهرتش را مدیون همین شیشه های رنگی است که به هنگام تابش آفتاب نمایشی بی نظیر به راه می اندازند. این جلوه رنگین کمانی کاری از استاد حاج میرزا آیت است و هر چشمی را به خود خیره می کند
ورودي ان 3000تومان براي ايراني و 20000تومان براي اتباع خارجيست.كنار درب ورودي چادرهايي گذاشته بودن گويا از اسفندماه اجباري شده بود اما روز ي كه رفتيم (بدليل وجود بيش از حد توريست يا ..) چادر اجباري نبود خداروشكر.شبستان مسجد بعلت كاش كاري هاي فوق العاده زيباش و نوري كه از شيشه هاي رنگي تابيده خيلي زيباست و بهترين جا براي عكاسي بود اما حيف كه حجم توريستها اصلا كم نميشد ...
***************************************************************
(اگر به دنبال شکار یک عکس تماشایی از شبستان غربی مسجد نصیرالملک هستید، از نیمه فصل پاییز تا نیمه زمستان به شیراز بروید چرا که تابش مایل خورشید در این روزها بهترین شرایط نوری را برای عکاسی ایجاد می کند. البته برای ثبت یک شاهکار باید سحرخیز باشید و ساعت 7:00 تا 9:00 در شبستان حاضر شوید؛ چرا که بیشترین حجم نوری در این زمان است.
اگر هدفتان ثبت یک تصویر حیرت انگیز از طاق مروارید است، بعدازظهر به مسجد بروید چرا که نور به سمت طاق مروارید می تابد و آن را زیباتر از همیشه جلوه می دهد.)
**************************************************************
اگر می خواهید با وسایل حمل و نقل عمومی به مسجد نصیرالملک بروید یکی از راه های زیر را انتخاب کنید:
مترو: با مترو خودتان را به ایستگاه ولیعصر واقع در خط 1 متروی شیراز برسانید. ادامه مسیر تا مسجد نصیر الملک شیراز حدود 1.5 کیلومتر است که می توانید آن را با تاکسی طی کنید.
اتوبوس: سوار بر اتوبوس های خط پایانه ولی عصر - پایانه نمازی شوید که در مسیر رفت و برگشت از ایستگاه های مصدق، درب شیخ، لطفعلی خان، سه راه احمدی، سه راه نمازی، چهارراه مشیر، چهاراه خیرات، پارامونت، مشیر فاطمی، علوم پزشکی، کریم خان زند غربی و مهندسی عبور می کند. برای رسیدن به مسجد نصیرالملک در ایستگاه چهارراه مشیر پیاده شوید.
زمان بازدید: شش ماه اول سال از ساعت 7:30 تا 19:00 و شش ماه دوم سال از ساعت 7:00 تا 17:30
مسجد نصیرالملک، مسجد صورتی ایران، یکی از شاهکارهای معماری ایرانی در خیابان لطفعلی خان زند و در محله گود عربان واقع شده، همین بس که وقتی از هشتی عبور میکنید و وارد حیاط مسجد میشید خیره در ظرافت مقرنس ها و کاشیکاریهای زیبا و رنگی میشید و گذر زمان رو فراموش میکنید و تمایل دارید در تمام قسمتهای مسجد لحظه ای بنشینید و بادقت تمام خطوط رو از نظر بگذرونید و دل کندن از تمام این زیباییها به قدری سخته که دوست دارید قسمتی رو بردارید و باخودتون ببرید تا همیشه این زیبایی همراهتون باشه، اوج زیبایی مسجد بازی نور و رنگ در قسمت شبستان مسجد هست که در ساعات آغازین روز این زیبایی چندین برابره، توصیه میکنم حتما بین ساعتهای هشت تا ده صبح از این فضا بازدید کنید تا از این بازی نور و رنگ لذت ببرید، در سفر به شیراز نباید دیدن این بنارو ازدست داد، هزینه ورودی بنا سه هزار تومن و در قسمت ورودی چادرهای سفید با گلهای صورتی به صورت یکدست در اختیار خانمها گذاشته میشه. این مسجد قسمتی از مجموعه نصیر الملک هست که قابل بازدیده و به صورت شخصی ساخته شده.
مسجد نصیرالملک یکی از زیباترین بناهای تاریخی شیرازه که در محله ی قدیمی شیراز به نام گود عربان در جنوب خیابان لطفعلی خان زند قرار گرفته. طاق های بلند مسجد، کاشی کاری های رنگارنگ و زیبا و پنجره هایی با شیشه های رنگارنگ زیبایی مسجد را دوچندان میکنند. بهترین زمان برای بازدید از این مسجد بین ساعت 8:30 صبح الی 10:30 صبح میباشد زمانی که نور خورشید به شیشه های رنگارنگ مسجد میتابه و بازتابش به روی فرش های قرمز مسجد می افته و تصویری وصف ناپذیر ایجاد میکنه. این میجد یکی از زیباترین مسجدهایی بود که تا به حال دیده بودم. اگر گذرتان به شیراز افتاد حتما بازدید از این مسجد را در اولویت های خود قرار بدین و از دیدن رنگ ها و نقش های بسیار زیبا لذت ببرین.
سلام به همه دوستان عزیز و گرامی
طبیعتا همه ما در طول زندگی به مسجد های فراوانی رفته ایم. چه برای شرکت در مراسمات مذهبی یا شرکت در مراسمات ختم و غیره. اما مسجد نصیر الملک را به جرات می توان متفاوت ترین مسجد ایران نامید. شخصا معتقد هستم که این مسجد جایی هست که قبل از مرگ باید دید. جایی که عنوان زیباترین مسجد ایران را نیز یدک می کشد. مسجد صورتی که با طرح و نگاره های بی نظیرش از همان لحظه ورود به آن، سحر زیبایی آن را حس می کنید. شیشه های رنگی و نورهای آن کمتر کسی را راضی نمیکند و کمتر کسی از زیبایی این مسجد به وجد نمی آید.
ورودی مسجد نصیر الملک برای ایرانی ها 3 هزار تومان و برای اتباع خارجی 20 هزار تومان می باشد. بهترین ساعات بازدید از این مسجد برای دیدن نورهای رنگی، ساعات 8 تا 10 صبح هست که زاویه تابش نور آفتاب به گونه ای است که بیشترین زیبایی را به واسطه شیشه های رنگی این مسجد ایجاد می کند. هنگامی که داخل مسجد می شوید، چنان از زیبایی های داخلی و کاشی کاری های آن مسحور می شوید که انگشت حیرت به دهان می گیرید. اگر علاقه مند به عکاسی هم باشید، اینجا جایی است که می توان عکس های فوق العاده زیبایی را خلق کرد. قدمت این مسجد به دوران قاجار باز می گردد. جایی که میرزا حسنعلی خان نصیر الملک، به عنوان حاکم وقت شیراز، بین مردم به حاکمی عادل و منصف شهرت داشت. این مسجد نیز از ایشان به یادگار مانده است و امروز توانسته است به شهرتی جهانی دست یابد و بسیار مورد محبوب توریست های خارجی شود.
مسجد نصر الملک شیراز، قطعا یکی از زیباترین مساجد دنیاست. پر از رنگ و نور و هنر و زیبایی و حس خوب.
این مسجد در خیابان لطفعلی خان زند، کوچه نصیر الملک قرار گرفته و مربوط به دوران قاجار است.
بانی مسجد، میرزا حسنعلی خان نصر الملک، یکی از پسران قوام الملک (حاکم فارس) بود که بنا به سفارش ایشون، استاد محمد حسن معمار، این مسجد زیبا رو می سازه.
صحن مسجد بسیار بزرگ و با عظمت هست و در گوشه گوشه صحن، کاشی کاری های هفت رنگ زیبا، دلبری می کنند.
اما در داخل شبستان، دنیای دیگری است. اوج زیبایی در اینجاست. تلفیقی از رنگ و نور و طراحی. ارسی های رنگین که نور خورشید پس از عبور از شیشه های آن، هزار رنگ می شود و بر روی سقف و زمین و دیواره های مسجد می پاشد.
همه بازدید کنندگان مست و خرم از این همه زیبایی، در حال عکاسی در فضای زیبای مسجد هستند.
پیشنهاد می کنم برای دیدن مسجد، صبح زودتر بروید که هم نور برای عکاسی مناسب باشد و هم خلوت تر باشد.
پوشیدن چادر هم در زمانی که ما رفتیم، اجباری نبود. در صورتی که ما شنیده بودیم این اواخر بخشنامه ای صادر شده و داشتن چادر برای ورود به مسجد را الزامی کرده اند.
اين مسجد در خيابان لطفعلي خان زند در مجله گود عربان ودر كوچه نصيرالملك قرار دارد اين بنا به جا مانده از زمان قاجار است و به دستور ميرزا حسنعلي خان (نصيرالملك)فرزند ميرزا علي اكبر قوام الملك از حاكمان فارس و توسط محمد حسن معمار ساخته شده است اين بنا از ديدگاه كاشيكاري و مقرنس كاري ارزنده ترين مسجد ايران و به دليل هنر معماري بي بديل و رنگ اميزي زيبا و بازي نور و رنگش محبوب گردشگران داخلي و خارجي است اين بنا شامل شبستان ،حياط ،گاوچاه ، و امام زاده زنجيري مي باشد مسجد شامل ١٢ستون نماد ١٢امام و ٧درب نماد ٧در بهشت است كه ستونها از سنگهاي يك پارچه ساخته شده و شيار هرسنگ مخالف ديگري است كه از اين حيث در برابر زلزله مقاومتش زياد است در كاشيكاريها تماما از رنگ طبيعي استفاده شده است در طول روز از سايه رنگي و زيبايي كه از پنجره هاي رنگي ايجاد ميشده براي تعيين زمان استفاده ميشده و توصيه ميشود براي ديدن رقص نور و رنگ روز آفتابي و در فاصله ٧تا١٠صبح به ديدار اين اثر زيبا برويد در ضلع جنوبي مسجد چاه عميق ٢٤متري قرار دارد كه به وسيله گاو از آن آب مي كشيده اند كه هنوزم هم آب دارد و آب مسجد و محله با آن تامين ميشده است در ضلع جنوب غربي نيز امام زاده زنجيري قرار دارد.لازم به ذكر است كه مسجد نصيرالملك ، نارنجستان قوام ، خانه زينت الملوك و بازار وكيل در نزديكي يكديگر قرار دارند
مسجد نصیرالملک بسیار بنای زیبایی خیلی برای عکاسی مناسب، برای عکاسی و انعکاس پنجره ها باید صبح زود رفت تا وقتی آفتاب میخوره تمام رنگا و زیبایی های اونجارو ببینین، بیرونشم حوض که دور تا دورش کلی کاشی کاری های قشنگ، بدی که اینجا داره بوی خیلی بدی هست که چون باید کفشارو در بیاریم و رفتار خیلی بدی من از بچه های هنر دیدم که برای عکاسی نمیذارن هرجایی بایستی و لذت ببری چون همه دارن عکس میگیرن میخوان تو کادرشون نباشی.
مقدمه
مسجد نصیرالملک یکی از مساجد قدیمی شیراز است. میرزا حسن علی خان ملقب به نصیرالملک فرزند میرزا علیاکبر عوامل مؤثر حاکم وقت فارس بنای مسجد را در تاریخ ۱۲۹۴ه.ق آغاز و در تاریخ ۱۳۰۵ه.ق به پایان برسانید که به معماری میرزا محمد حسن و محمد رضا ساخته شدهاست.
موقعیت مکانی
این مسجد در محله گود عربان که در قدیم به محله اسحق بیگ معروف بوده واقع در جنوب خیابان لطفعلیخان زند و در نزدیکی شاهچراغ و در کوچهٔ نصیرالملک قرار دارد.
ورودی
ورودی این مسجد 3 هزار تومان می باشد.
توصیف
یک روز یک عکس از شیشه های رنگی دیدم که نور رو انعکاس داده بود داخل و رویای من شد شیراز.مسجد نصیرالملک انگیزه ی من برای اومدن به شیراز بود.
انعکاس نور توی شیشه های رنگی رو باید ساعت 7 تا 10 صبح به مسجد رفت
این مسجد به اندازه تمام عکساش زیباست. حتی اگر بین 7 تا 10 صبح نباشه و من میتونستم ساعتها بشینم و فقط به شیشه های رنگی زل بزنم و به هیچی فکر نکنم.
این مسجد تجسم رویای من بود... همونقدر دلنشین... همونقدر دلچسب
البته زیبایی این مسجد فقط داخل اون نیست و فضای بیرون هم به اندازه ی داخل زیباست
یکی از مساجد قدیمی و بسیار زیبای شیراز میباشد که در محله گود عربان و در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در نزدیکی امامزاده شاهچراغ قرار گرفته است این بنا بدستور میرزا حسن علی ملقب به نصیر الملک که یکی از بزرگان سلسله قاجار بوده ساخته شده و معماری آن کار محمد حسن معمار بوده است .طاق و دیوارهای این شبستان با کاشی کاری های زیبا تزیین شده است .کف آن با کاشی های فیروزه ای و سقف آن با نقش گل و بوته و آیات قرانی مزین گشته است.این شبستان در واقع شبستان تابستانه محسوب میشده است.
معماری،نور و رنگ
این مسجد سحرآمیز در محله گود عربان شیراز در سال 1294 تا1305ه.ق توسط میرزا حسن علی خان بنا شده. برای دیدن نورهای رنگارنگ جادویی داخل شبستان مسجد باید ساعات اولیه روز از مسجد بازدید کنید و از فضایی بسیار آرامش بخش نهایت لذت رو ببرید.
مسجد نصیرالملک یکی از مساجد قدیمی شیراز است . این مسجد در محله گود عریان ، در جنوب خیابان لطفعلی خان زند و در کوچه نصیرالملک قرار دارد. این بنا به دستور میرزا حسن علی خان مشهور به نصیرالملک که از اعیان و اشراف شیراز بود ساخته شد. این مسجد از دیدگاه کاشی کاری از با ارزش ترین مساجد ایران است. در این بنا از شیشه های رنگی و کاشیهایی با گلهای صورتی استفاده شده و به همین دلیل به آن مسجد صورتی هم گفته می شود. ورودی اصلی مسجد از کاشی هفت رنگ با تزییناتی از گل سرخ گل زنبق شیراز است. این مسجد دو شبستان دارد یکی در شرق که شبستان زمستانی بو ده و به سمت قبله است و دیگری شبستان غربی که یکی از زیبانترین شبستانهای مساجد ایران است که با تزیینات کاشی و آجر با نقاشی هایی از گل سرخ کار شده است.این مسجد به سبب وجود شیشه های رنگی شهرت زیادی دارد و از محبوب ترین جاذبه های ایران از نظر توریستهای خارجی است و البته مکانی محبوب برای عکاسان. بهترین زمان برای بازدید از شبستان غربی صبح است چون نور خورشید به شیشه های رنگی می تابد و زیبایی مسجد را دو چندان می کند . متاسفانه در زمان بازدید ما از این بنا شیراز را گرد و غبار سنگینی گرفته بود و اجازه عبور نور خورشید را نمی داد و ما با بدشانسی عکسهایمان را بدون نور آفتاب گرفتیم، اما مسجد در این حالت باز هم زیبا و با شکوه بود
این مسجد در قلب شهر زیبای شیراز و خیابان لطفعلی خان زند واقع شده است. یکی از جاذبههای مورد توجه گردشگران داخلی و خارجی میباشد. در ابتدای روز داخل مسجد بخاطر زاویه آفتاب، صحنههای خیلی زیبایی را شاهد هستیم که به همین دلیل داخل مسجد تجمعات عکاسان و عکس دوستان را شاهد هستیم. محوطه این مسجد نیز جذابیت خاص خودش را دارد. حوض مستطیلی وسط محوطه و معماری زیبای ساختمان جلوه بسیار زیبایی به محوطه داده است.
زيبايي هاي اين مسجد واقعا قابل توصيف نيست
بهترين زمان بازديد از اين مكان فصل پاييز و بين ساعت هاي ٧ تا ٩ صبح است، ما با وجود خستگي زيادي كه از شب قبل داشتيم كه تو راه بوديم و دوباره بايد شب برميگشتيم و اصولا نبايد خسته ميبوديم ولي با انگيزه ديدن اين مسجد زيبا بيدار شديم و وقتي رسيديم ديديم كه واقعا ارزشش رو داشت
راس ساعت ٩ هم فضاي داخل مسجد توسط راهنماي داخل مسجد خالي ميشه تا انعكاس نور كه به اندازه و شكل واقعي خودش ميرسه به زيبايي قابل رويت باشه
در كل به شدت پيشنهاد ميكنم اگه شيراز هستيد اين مكان فوق العاده رو تو الويت بذاريد كه از اوجب واجبات شيراز گردي هست
#تايسيز
يكي از زيباترين جاذبه هاي ديدني شيراز مسجد نصيرالملك هست جايي كه نبرد نور و رنگ واقعا چشم هر بازديدكننده اي رو خيره ميكنه.بهتره از اين مسجد در اول صبح ديدن كنيد كه نور خورشيد بهترين زاويه تابش به شيشه هاي رنگي رو داشته باشه.#تايسيز
مسجد نصیرالملک یکی از جاهای هست که وقت شیراز میرید باید صبح زود برای دیدنش برید اگه غفلت کنید نمیتونید نورای رنگی که داخل مسجد ایجاد میشه رو ببینید پس اول صبح سمت مسجد نصیرالملک میرید بعد جاهای دیگه مسجد هم تو محله گود عربان واقع شده داخل مسجد نصیرالملک وقتی وارد شبستان که شدید همه در حال عکس گرفتن هستن شمام سریع ی قسمت خلوت پیدا کنید عکستونو بگیرید حالشو ببرید فقط باید کمی سریع عمل کنید ?
بجز شبستان خوشگل ی امام زاده زنجیری هس و ی گاو چاه که میتونید از اونا هم دیدن کنید.
ورودی هم مبلغ ۳ هزار تومن هست
#تایسیز
شیراز و استان فارس مرکز شعر و ادب و فرهنگ است که هر گوشه این شهر و استان اثار مربوط به یکی از دوران تاریخی و یا مدفن یکی بزرگان این سرزمین است.
یکی از این اثار مسجد نصیرالمک میباشد که با پنجره های رنگارنگ خود اثری چشم نواز را خلق میکند. این مجموعه به همراه خانه نصیرالمک و گاو چاه در محله گود عربان در دوره قاجار بنا نهاده شده است امروزه این خیابان با نام خیابان لطفعلی خان زند خوانده میشود.
بهترین زمان برای دیدن مسجد صبح و به خصوص در زمان طلوع خورشید می باشد که میتوان یکی از زیباترین جلوه های معماری ایرانی را مشاهده کرد.