در قسمت جنوبی منطقه تاریخی آنکارا در محله حاجت تپه خیابانی به نام حمام اونو قرار دارد. در ابتدای ورود که از چند پله پایین میروید کاملا احساس میکنید وارد دنیای دیگری میشوید. کوچه های سنگفرش با خانه هایی دوطبقه به سبک معماری عثمانی حفظ و مرمت شده اند که بیشترشان تبدیل به کافه و رستوران و فروشگاه شده و باعث سرزندگی محله اند. این پیاده راه یکی از پر رفت و آمدترین مناطق تفریحی و توریستی شهر در شبانه روز است و شما علاوه بر ساکنین آنکارا میتوانید گردشگران را هم ببینید. اگر از قسمت شمالی خیابان وارد شوید در سمت راست مسجد حاجی موسی و تاج الدین سلطان را میبینید که خانه عاکف اِرسوی، شاعر ملی ترکیه هم همانجاست. در ادامه خانه های تاریخی حمام اونو که از چوبهای تیره و نمایی روشن ساخته شده اند خواهید دید و در انتها مسجد کاراجابی و حاجت تپه را مشاهده خواهید کرد. سمت چپ این معبر تاریخی خانه ها که الان اکثرا کافه هستند میبینید که فضای خوبی برای نشستن و غذاخوردن دارند. در مجموع اگر علاقه به آشنایی با سبک معماری خانه ها، مساجد و شهرسازی تاریخ عثمانی دارید، این محله دید خوبی از فضای شهرها و خانه های آن دوره را برایتان فراهم می آورد.
این منطقه و محله که از محلات بسیار قدیمی آنکارا به حساب میآید یکی از مناطقی است که برای یک برنامه گردش عصرگاهی بهترین انتخاب است. خانههای قدیمی آنکارا در کوچههای تنگ و باریک، کوچههایی که هردو سوی آن حالا تبدیل به کافه شدهاند، صدای موسیقی زنده که از رستورانهای آن به گوش میرسند، همه و همه باعث میشود که از یاد ببرید که شما در یک کلان شهر هستید.
اینجا که بازارچه ک کافههایش از مقابل خانه آکیف اَرسوی شروع شده و تا برج ساعت در روبروی حمام تاریخی حاجی بایرام ادامه دارد. اینجا فقط باید لابلای کوچههای باریک و تمیز و کافههای زیبا گم بشوی. تا امروز که سومین روز سفر ما به آنکاراست این منطقه عالیترین محلی بود که بازدید کردیم.
اینجا جایی برای دیدن گزیدهای از جامعه آنکاراست. به واسطه نزدیکی به دانشگاه حاجت تپه به نظر میرسد اینجا پاتوق دانشجویان نیز هست. دوستی و خوش گذرانی جوانان با هم فارغ از نوع پوشش هرکدام برای ما جالب بود. اینجا جایی برای گشتن، نشستن و پیدا کردن آدمهای جدید است. خانه فرهنگی نی خانه یکی از یافتههایما در کوچه گردیهای حامام اونی بود.