مدرسه حیاتی یکی از مدارس بزرگ و تاریخی شهر کرمان به شمار میرود که در سالهای آغازین ساخت به عنوان بانک شاهنشاهی ایران و انگلیس ساخته شد، اما پس از سالها برای ارج نهادن به بی بی بانو حیاتی، شاعر قرن سیزدهم هجری به نام مدرسه حیاتی نامگذاری شد. این مدرسه در بازار وکیل کرمان قرار دارد که بعد از مرمت و بازسازی اکنون به اکونوموزه (موزه مشاغل و حرف قدیم کرمان) تبدیل شده است.
مدرسه حیاتی تمام در و دیوارش به رنگ سفید است و هر یک از کلاسها به به یک هنر و صنعت اختصاص دارد. در موزه مشاغل و حرف کرمان قدیم، انواع ظروف سفالی، فرشبافی، گلیمبافی و اتاقی را مشاهده میکنید که با وسایل و هنر دستی هنرمندان کرمانی مزین شده، تا نشان دهد که مردم کرمان چگونه با هنر دست خود، منزلشان را تزیین میکردند. گردشگران با گشتوگذاری که در مدرسه حیاتی دارند، با هنرهای ویژه کرمان به خصوص، شیوه تولید قالی، پتهدوزی و شالبافی از نزدیک آشنا میشوند. شما در بازدید از اکونوموزه کرمان، با آخرین نفر از نسل شالبافان سنتی کرمان که در روستاهای کرمان حضور دارند دیدار میکنید و قصهها، اشعار و لهجه آن را از نزدیک میشنوید..
مدرسه بی بی حیاتی که اکنون تبدیل به اکوموزه بانو حیاتی شده است بنایی تاریخی و زیبا از دوره قاجار در بازار کرمان است. این بنا در سال ۱۲۶۷ خورشیدی به عنوان بانک شاهنشاهی ایران و انگلیس در کرمان ایجاد شد و پس از تعطیلی بانک، از سال ۱۳۱۲ به مدرسه تبدیل شد. مدرسه به احترام بانو حیاتی شاعر کرمانی قرن دوازدهم، به نام مدرسه بی بی حیاتی نامگذاری شد و تا سال ۱۳۵۶ فعال بود و پس از متروکه شد. بنا در دهه ۸۰ بازسازی و از سال ۱۳۹۴ با نام اکوموزه بانو حیاتی افتتاح و تبدیل به موزه مشاغل و حرفه های قدیمی مثل سفالگری، فرشبافی، گلیم بافی و ... شد. سردرِ مدرسه یکی از زیباترین بخش های این بنای تاریخی است و بخصوص کاشی کاری و نوشته های روی آن که یادگاری از دوره وزارت معارف، اوقاف و صنایع مستظرفه است. در داخل موزه یک کافه زیبا و جذاب نیز وجود دارد.